Σάββατο, 31 Ιούλ, 2021

  • Αποχωρεί από την Άρση Βαρών ο Θοδωρής Ιακωβίδης καταγγέλλοντας την έλλειψη στήριξης από την Πολιτεία
  • Τρελά κέρδη εν μέσω πανδημίας...
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 31/7
  • Συνεχίζονται και τον Αύγουστο τα Rapid tests στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας
  • Την Τετάρτη 4 Αυγούστου θα ξεκινήσει η προετοιμασία της Βέροιας
  • Νέες κυρώσεις σε βάρος της Κούβας από την κυβέρνηση Μπάιντεν
Αποχωρεί από την Άρση Βαρών ο Θοδωρής Ιακωβίδης καταγγέλλοντας την έλλειψη στήριξης από την Πολιτεία1 Τρελά κέρδη εν μέσω πανδημίας...2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 31/73 Συνεχίζονται και τον Αύγουστο τα Rapid tests στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας4 Την Τετάρτη 4 Αυγούστου θα ξεκινήσει η προετοιμασία της Βέροιας5 Νέες κυρώσεις σε βάρος της Κούβας από την κυβέρνηση Μπάιντεν6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το σύστημα

Κουτί» τής έρχονται της κυβέρνησης οι συγκεντρώσεις στις οποίες τον τόνο δίνουν «αρνητές» και «αντιεμβολιαστές» θιασώτες θεωριών συνωμοσίας, σαν αυτές που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες βδομάδες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Στον αντιδραστικό αυτό χυλό βρίσκουν έδαφος για να ξεμυτίζουν πάλι διάφορα φασιστοειδή, πρώην και νυν χρυσ... Περισσότερα

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

από Η Άλλη Άποψη
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Προς

 

Τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβα.

 

Τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δ. Τσαβλή. (Με τη παράκληση να κοινοποιηθεί στις δημοτικές παρατάξεις και όλους τους δημοτικούς συμβούλους).  

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ.

 

(Απευθύνουμε την επιστολή αυτή προς τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς προκύπτει πολιτικό ζήτημα σχετικά με τη προσεχή συνεδρίαση  του δημοτικού συμβουλίου για τη πανδημία με ευθύνη της διοίκησης του δήμου).

 

Δεν γνωρίζουμε αν σχεδιάζατε ή όχι  να συγκαλέσετε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για τη πανδημία. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το συγκαλέσατε μετά την επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης που τη ζητούσε.

Ωστόσο τίθεται σοβαρό πολιτικό θέμα σχετικά με τον κατάλογο των φορέων (εκτός δήμου) που καλέσατε να συμμετάσχουν  καθώς και με το αντικείμενο της συνεδρίασης.

ΟΡΘΩΣ καλούνται οι φορείς που ήδη προσκαλέσατε. Η ενημέρωση φορέων – συμβούλων του κράτους (Ιατρικοί σύλλογοι) είναι σημαντική. Το ίδιο και η ενημέρωση από εκπροσώπους των ΥΠΕ για τις ευθύνες του κράτους για τη κατάσταση του συστήματος υγείας. Πολύ σημαντικότερη βεβαίως η ενημέρωση από Επιστήμονες - επικεφαλής των μονάδων υγείας που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της μάχης (Νοσοκομεία Παπανικολάου και ΑΧΕΠΑ).

 

Ωστόσο, γνωρίζετε ότι στο δημόσιο διάλογο εκφράζονται αντιτιθέμενες πληροφορίες για τη κατάσταση των νοσοκομείων από τους εκπροσώπους του κράτους και τους καθημερινούς «μαχητές» της πρώτης γραμμής : ιατρικό, νοσηλευτικό, υπόλοιπο προσωπικό.

 

 

Είναι λοιπόν απαράδεκτη και εκκωφαντική η απουσία από τον κατάλογο των προσκεκλημένων, των εκπροσώπων των εργαζόμενων στα νοσοκομεία της πόλης (ιατρικού – νοσηλευτικού προσωπικού). Απουσιάζουν οι εκπρόσωποι της ΕΝΙΘ, της ΟΕΝΓΕ, της ΠΟΕΔΗΝ, των σωματείων εργαζόμενων στα νοσοκομεία της πόλης.

Για μια ακόμα φορά οι ήρωες στη μάχη της υγείας, όπως τους αποκαλεί η ίδια η κυβέρνηση και κυρίως αναγνωρίζει όλος ο λαός, εργαζόμενοι που στην υπηρεσία τους γίνονται και οι ίδιοι θύματα του κορωνοϊού,  μια πηγή πρωτογενούς ενημέρωσης για όσα συμβαίνουν στα νοσοκομεία, στερούνται το δικαίωμα του λόγου. Εδώ και μήνες δεν τους δέχεται σε διάλογο η κυβέρνηση. Τώρα τους αγνοεί, προκλητικά και η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, της πόλης - τραγικού πρωταγωνιστή της πανδημίας. 

Θεωρούνται λιγότερο αξιόπιστοι από τους εκπροσώπους του κράτους ή τους φορείς – συμβούλους της πολιτείας ? Αν είναι έτσι, γιατί το κράτος τους αναθέτει τη προστασία της υγείας και της ζωής του λαού ? ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο λαός το γνωρίζει.

 

ΒΕΒΑΙΩΣ είναι απαραίτητη η ενημέρωση για τα επιστημονικά δεδομένα της πανδημίας.

Ωστόσο, δεν μπορεί να είναι το μοναδικό αντικείμενο της έκτακτης συνεδρίασης. Το δημοτικό συμβούλιο είναι πολιτικό όργανο, όχι θεατής των εξελίξεων. Το πρώτιστο για το οποίο πρέπει να ενημερωθεί και να πάρει αποφάσεις του είναι η κατάσταση στο σύστημα υγείας της πόλης την οποία ακόμα και η ίδια η κυβέρνηση χαρακτηρίζει «οριακή». Που σημαίνει ότι είναι ΤΡΑΓΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.

Ο λαός που αγωνιά για την υγεία και τη ζωή του απαιτεί όχι μόνο πολύπλευρη ενημέρωση αλλά και αποφάσεις – μέτρα που πρέπει να πάρει ο εκπρόσωπος του σε τοπικό επίπεδο, ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Το να ύπογραμμίσουμε και πάλι μόνο το θέμα της (υπαρκτής και σημαντικής βεβαίως) «ατομικής ευθύνης των πολιτών» έχει τη σημασία του αλλά δεν εξαντλεί το θέμα. Δεν απαντά στο θέμα της συλλογικής ευθύνης του κράτους, τις τεράστιες ευθύνες του για τη σημερινή τραγική κατάσταση, δεν διεκδικεί λύσεις.

Στις σημερινές συνθήκες κινδύνων για το λαό της πόλης θεωρούμε απολύτως απαραίτητο να ληφθούν αποφάσεις από το δημοτικό συμβούλιο. Κάθε δημοτικός σύμβουλος ξεχωριστά και η διοίκηση του δήμου να ανταποκριθεί στα καθήκοντα για τα οποία ζήτησε τη ψήφο των δημοτών και εξελέγη.

Να παρθούν αποφάσεις από το δήμο στο πλαίσιο των νομοθετημένων αρμοδιοτήτων του (προστασία των εργαζόμενων του δήμου, ασφάλεια των δομών του δήμου, σχολική εκπαίδευση, μέτρα ασφάλειας στους χώρους δουλειά στη πόλη και έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας, αποφασιστική οικονομική ελάφρυνση από δημοτικά τέλη και τοπικούς φόρους ΟΛΩΝ των δημοτών που πλήττονται από την οικονομική κρίση και όχι μόνο των επιχειρήσεων. Οι άνεργοι, οι ημιαπασχολούμενοι, όσων η εργασιακή σύμβαση έχει ανασταλεί είναι κι’ αυτοί δημότες της πόλης).

Να εκφραστούν με το πιο αποφασιστικό τρόπο οι απαιτήσεις των δημοτών του δήμου  απέναντι στη κυβέρνηση για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με εξοπλισμό, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υγεία, μαζικά δωρεάν τέστ, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, τις κοινωνικές δομές, τις γειτονιές, παντού. Η «ενασχόληση του δήμου με θέματα εκτός των νομοθετημένων αρμοδιοτήτων του, αποτελεί προτεραιτότητα της σημερινής διοίκησης του δήμου», σύμφωνα με προεκλογικές εξαγγελίες της και πρόσφατο άρθρο αντιδημάρχου για τα 50 λεωφορεία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα καταθέσει σχέδιο ψηφίσματος – απόφασης για όλα τα παραπάνω στο δημοτικό συμβούλιο. Για να πάρει υπεύθυνη θέση κάθε δημοτικός σύμβουλος και βεβαίως η διοίκηση του δήμου.

Γι’ αυτό ζητούμε

να προσκληθούν στη συνεδρίαση εκπρόσωποι της ΕΝΙΘ, της ΟΕΝΓΕ, της ΠΟΕΔΗΝ, των σωματείων των νοσοκομείων της πόλης. 

πέραν της ενημέρωσης, το δημοτικό συμβούλιο να συζητήσει και αποφασίσει για σχετικά θέματα αρμοδιότητας του και αιτήματα του προς της κυβέρνηση για το σύστημα υγείας και τα μέτρα προστασίας στη πόλη.

Αν τίθεται ζήτημα περιορισμένου χρόνου στη συνεδρίαση της Τρίτης 17.11.2020 (στην επέτειο του Πολυτεχνείου !!!) η συνεδρίαση μπορεί να διακοπεί και να συνεχιστεί την επόμενη ημέρα ή το αργότερο τη Πέμπτη 19.11.2020. Τα θέματα είναι εξαιρετικά σοβαρά και επείγοντα και κάθε άλλη δραστηριότητα του δήμου και των στελεχών του,  αντικειμενικά έρχεται σε δεύτερη μοίρα και μπορεί να μετατεθεί χρονικά.

 

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ               


Έχει διαβαστεί 208 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 27 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 01 Αυγούστου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 28 ως 39 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Δευτέρα, 02 Αυγούστου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 31 ως 41 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 263 επισκέπτες και 0 μέλη.