Πέμπτη, 08 Δεκ, 2022

  • Με το «καλάθι του Αη Βασίλη» απογειώνει τον ...εορταστικό εμπαιγμό
  • Παρουσίαση ποιητικής συλλογής. Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, 6.00μμ στο Lagrange Rock Bar
  • Σπίρτζης και Βασιλειάδης από Βέροια: Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα
  • ΣΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ απέρριψαν 5 τροπολογίες του ΚΚΕ για την ανακούφιση του λαού!
  • ΔΑΣ ΟΤΑ: ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
  •  ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΤΑ
Με το «καλάθι του Αη Βασίλη» απογειώνει τον ...εορταστικό εμπαιγμό1 Παρουσίαση ποιητικής συλλογής. Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, 6.00μμ στο Lagrange Rock Bar2 Σπίρτζης και Βασιλειάδης από Βέροια: Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα3 ΣΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ απέρριψαν 5 τροπολογίες του ΚΚΕ για την ανακούφιση του λαού!4 ΔΑΣ ΟΤΑ: ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ5  ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΤΑ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στήθηκε και πάλι το γνωστό σκηνικό επεισοδίων...

Συγκέντρωση και πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, που ξεκίνησε από τα Προπύλαια, κατευθύνθηκε στο Σύνταγμα και κατέληξε στην Ομόνοια.Προκλητική ήταν για ακόμη μια φορά  η παρουσία της αστυνομίας με πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ. Στη συνέχεια, στα Εξάρχεια και τους γύρω δρό... Περισσότερα

Κ. ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ: ‘’Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΟΤΙΚH’’

από Η Άλλη Άποψη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ ΣΤΟ DER SPIEGEL ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Ερ.: Χθες ο Τσίπρας συζήτησε με τον Γιούνκερ στις Βρυξέλλες και οι δύο πλευρές είχαν προτάσεις, η επόμενη τελική προθεσμία πλησιάζει, φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει η τελευταία πράξη της διαπραγμάτευσης. Πως εκτιμάτε την πρόταση των δανειστών;  

Απ.: Πιστεύω ότι αυτό που συμβαίνει στις Βρυξέλλες δείχνει τηντεράστια απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στην ελληνική  πλευρά και στην πλευρά των δανειστών και είναι δύσκολο ναγεφυρωθεί.  Η ελληνική οικονομία δεν θα έχει μεγάλη ανάπτυξη αυτή τη χρονιά ούτε και  την επόμενη και η επίτευξη ενός έστω και μικρού πλεονάσματος θα είναι πολύ δύσκολη. Θα χρειαστεί αύξησηφόρων και μείωση δημοσίων δαπανών συμπεριλαμβανομένων πιθανότατα και των συντάξεων.  Αυτά τα μέτρα είναι πολύ δύσκολα να τα δεχτεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι αντίθετα με ότι έχουμε πει στον ελληνικό λαό.  Εδώ έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα.  

Ερ.: Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτό;  

Απ.: Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε στη βάση του προγράμματος του να σταματήσει την αυστηρή λιτότητα κάτι που είναι και επιθυμητό αλλά και απαραίτητο  για την Ελλάδα. Αλλά η  Ευρωζώνη επιμένει στη λιτότητα.  Εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αυτό πρέπει να συνδυαστεί με αυστηρή πολιτική, αυτό είναι ξεκάθαρο. Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφασίσει ποιο δρόμο θα ακολουθήσει.Είναι η ώρα για ένα εναλλακτικό σχέδιο (Σχέδιο Β).  

Ερ.: Το Σχέδιο Β που έχετε προτείνει ήταν όμως σε αντίθεση με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ γιατί λέει ξεκάθαρα: αποχώρηση από το ευρώ.  

Απ.: Εάν επιστρέψουμε σε μέτρα λιτότητας παρόμοια με αυτά που εφαρμόστηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια, αυτό θα είναι το τέλος της Ελλάδα, ως οικονομίας, ως κοινωνίας και ως χώρας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Αυτό που στην πραγματικότητα ζητάνε οι δανειστές από την Ελλάδα είναι υπογράψει την αυτοκτονία της. Πρέπει να σκεφτούμε άλλες επιλογές.  

Ερ.: Άρα ζητάτε από τον Τσίπρα να μη δεχτεί τη συμφωνία κάτω από αυτές τις συνθήκες;  

Απ.: Θέλω να εμπιστεύομαι την ηγεσία ΣΥΡΙΖΑ.  Θέλω επίσης να πιστεύω ότι έχει γνήσιο αριστερό ένστικτο. Ακόμη πιστεύω ότι παίρνει πολύ σοβαρά την εντολή που έχει λάβει από τον ελληνικό λαό. Δεν νομίζω ότι θα δεχτεί μία συμφωνία που είναι αντίθετη στο πρόγραμμά μας. Αυτό θα είναι το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερό κόμμα. Υπογράφοντας ένα μνημόνιο τελείωσε η πολιτική καριέρα του κεντρο-αριστερού Γιώργου Παπανδρέου και του συντηρητικού Αντώνη Σαμαρά.  Πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα φανεί σοφότερος.  

Ερ.: Και αν έρθει μία συμφωνία στη Βουλή θα την καταψηφίσετε;  

Απ.: Βλέπω το θέμα όπως και πολλοί άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.  Έχουμε τη δημοκρατική εντολή να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας. Όχι να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη κάτω υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, δεν μας ψήφισε ο ελληνικός λαός για αυτό.  Λέμε καταρχήν, ότι έχουμε ένα πρόγραμμα και θέλουμε να το υλοποιήσουμε και δευτερευόντως να το υλοποιήσουμε  μέσα στην Ευρωζώνη.  Εάν αυτή η συμφωνία δεν μας επιτρέπει να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας τότε δεν έχουμε εξουσιοδότηση για κάτι άλλο.  Για μένα το ζήτημα της ψήφου στη Βουλή είναι ζήτημα της υποχρέωσης που έχω στους ψηφοφόρους μου. Δεν κατέβηκα στις εκλογές για διασκέδαση.  

Ερ.: Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει για μια καινούργια εντολή με γρήγορες εκλογές;  

Απ.: Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τον λαό. Πρέπει να πούμε ποιες είναι οι πραγματικές επιλογές που υπάρχουν. Μέχρι τώρα η επίσημη θέση μας είναι:  να πάμε σε μια καλή συμφωνία, μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία. Αλλά οι δανειστές δεν μας δίνουν τίποτα.  Είναι η ώρα να ετοιμάσουμε τον ελληνικό λαό για δραστικές κινήσεις, ακόμη και χωρίς συμφωνία με τους δανειστές. Μία έξοδος από την Ευρωζώνη δεν χρειάζεται να είναι χαοτική, υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα που μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση. Και υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστεύουμε ότι θα ανοίξει ένας δρόμος ελπίδας για τη χώρα, ιδιαίτερα μάλιστα εάν τον συγκρίνουμε με την καταστροφική συμφωνία που μας προσφέρουν οι δανειστές.  Αλλά η τελική επιλογή ανήκει στο λαό. Εγώ θα προτιμούσα μία νέα εντολή, είτε με δημοψήφισμα είτε με νέες εκλογές που μπορούν να γίνουν πολύ γρήγορα, αν χρειαστεί.    

Πηγή: http://costaslapavitsas.blogspot.gr

Έχει διαβαστεί 426 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιά
Κυρίως συννεφιά
Θερμοκρασία 8 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 7 ως 15 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-3 μποφόρ

Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 9 ως 16 °C
Άνεμος ΝΑ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 253 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)