Κυριακή, 23 Ιούν, 2024

  • Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα εν μέσω ακραίας ζέστης
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Με «ατομική ευθύνη» και επίκληση των «ακραίων» καιρικών φαινομένων για ακόμη ένα καλοκαίρι
  • ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
  • Πάνω από 21 δισ. στην τριετία για πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ
  • ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας
Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα εν μέσω ακραίας ζέστης1 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Με «ατομική ευθύνη» και επίκληση των «ακραίων» καιρικών φαινομένων για ακόμη ένα καλοκαίρι2 ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ3 Πάνω από 21 δισ. στην τριετία για πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ4 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ5 Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στοχοποιεί και τα επιδόματα ανεργίας η κυβέρνηση

Με τα επίσημα και πιο πρόσφατα στοιχεία της ΔΥΠΑ (Μάης 2024) να δείχνουν ότι από τους 794.752 εγγεγραμμένους ανέργους έλαβαν επίδομα ανεργίας μόλις 81.455 άνεργοι, δηλαδή ένας στους δέκα, οργή προκαλούν οι τροχιοδεικτικές βολές της κυβέρνησης για αλλαγές στην καταβολή και στο ύψος του επιδόματος.Πρακτικά πάνω α... Περισσότερα

Με καταμερισμένους ρόλους οι πλειοψηφίες σε ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ θέλουν να δώσουν το φιλί της ζωής στην κυβέρνηση

από Η Άλλη Άποψη
Με καταμερισμένους ρόλους οι πλειοψηφίες σε ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ θέλουν να δώσουν το φιλί της ζωής στην κυβέρνηση

Με καταμερισμένους ρόλους οι πλειοψηφίες σε ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ θέλουν να δώσουν το φιλί της ζωής στην κυβέρνηση, τονίζει η Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση στην ΑΔΕΔΥ (ΔΑΣ), σε ανακοίνωσή της, για τις χυδαίες δηλώσεις του προέδρου ΓΣΕΕ και τους καταμερισμένους ρόλους με την πλειοψηφία ΑΔΕΔΥ. Η ΔΑΣ στην ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι, «την απάντηση την πήραν στις 28 Φλεβάρη από τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που απέργησαν και πλημμύρισαν τις απεργιακές συγκεντρώσεις. Την  ίδια απάντηση θα πάρουν και στις 17 Απρίλη. Η απεργία στο δημόσιο τομέα θα γίνει και θα είναι πετυχημένη».

Αναλυτικά η ΔΑΣ αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα, στάλθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης των ΣΥΡΙΖΑ / Νέα Αριστερά ένα κείμενο προκειμένου να εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και να γίνει δικό της δελτίο τύπου και εν τέλει υιοθετήθηκε και από τις παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, Δημ. Ανατροπή. Αφορούσε τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ, ο οποίος σχολιάζοντας την απεργία της 28ης Φεβρουαρίου δήλωσε ότι "πάνω σε νεκρούς δεν θεμελιώνονται αυξήσεις".

Ο επικεφαλής της παράταξης ΣΥΡΙΖΑ / Νέα Αριστερά με το κείμενό του ζητάει να καταδικαστούν "Οι αδιανόητα χυδαίες δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ προσβάλλουν βαθιά τους εργαζόμενους και τα  μέλη των συνδικάτων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα που διαδήλωσαν εκείνη την ημέρα αλλά  και όσους στηρίζουν τις οικογένειες των θυμάτων, ενώ ταυτόχρονα πλήττουν βάναυσα την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος εξυπηρετώντας τα σχέδια της κυβέρνησης και των εργοδοτών."

Απαντώντας στο αίτημά του, δηλώνουμε ότι οι δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ είναι χυδαίες και απαράδεκτες.

Όπως χυδαίες και απαράδεκτες ήταν και οι αντίστοιχες τοποθετήσεις των επικεφαλής των ΣΥΡΙΖΑ / Νέα Αριστερά, ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στις 2 Φλεβάρη που συνεδρίαζε για να προκηρυχθεί η απεργία στις 28 Φλεβάρη. Αυτών δηλαδή που από κοινού καταψήφισαν την πρόταση για απεργία στις 17 Απρίλη στηρίζοντας την κυβέρνηση της ΝΔ.

Θαυμάστε τις, αυτολεξεί…

ΣΥΡΙΖΑ / ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: "Άρα λοιπόν εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα. Υπάρχει ένα πρόβλημα με την ημερομηνία, η οποία για ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας σημαίνει πράγματα. Και δε σημαίνει στη λογική ενός νεκρού πένθους. Ενός ενεργού πένθους, το οποίο απαιτεί τη διαλεύκανση της υπόθεσης, την τιμωρία των ενόχων, όχι του σταθμάρχη, αλλά ενός πολιτικού συστήματος και επιχειρηματικού συστήματος, που ήξερε, γνώριζε, ανέχθηκε και οδήγησε στο θάνατο 57 ανθρώπους, νέα παιδιά τα περισσότερα. Εκεί δε μπορεί να μπει κανένα ζήτημα περί της ακρίβειας και των μισθών. Είναι προσβολή, είναι ντροπή για τους νεκρούς."

ΠΑΣΚΕ: "Αυτή τη μέρα, εγώ τώρα που μιλάω πιο πολλές φορές, θα πάω εκείνη τη μέρα την πλατεία Κλαυθμώνος, θα τους πω, μαζί με τα Τέμπη αγωνίζομαι για μισθούς αξιοπρέπειας; Δηλαδή δεν είναι προσβολή στην τραγωδία να πάω εγώ και να διεκδικώ μισθό; Εκείνη τη μέρα μπροστά στην ανθρώπινη ζωή μετράει ο μισθός; Όχι συνάδελφοι, δε γίνεται. Η μέρα εκείνη πρέπει ν’ αφιερωθεί στα Τέμπη. Εμείς λέμε εκείνη τη μέρα, κινητοποίηση μόνο για τα Τέμπη. Ν’ αποφασίσουμε τη μορφή εδώ. Αλλά όχι για τους μισθούς εκείνη τη μέρα. Δε γίνεται, δε στέκει σε καμία λογική, θα μας περιλάβουν όλοι. Εκτός αν δε μας ενδιαφέρει τι λέει μια κοινωνία. Σ’ αυτή τη μάνα τι θα πούμε; Που έλεγε «παρακαλούσα το παιδί μου τραυματισμένο και όχι νεκρό»; Θα της πούμε ότι εμείς εκείνη τη μέρα στην πλατεία Κλαυθμώνος κι από πάνω, μιλάμε και για τα Τέμπη αλλά και για το μισθό;"

ΔΑΚΕ: "Σχετικά με την απεργία που έχουμε αποφασίσει εμείς ως ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουμε, θεωρούμε ότι αυτό που ακούγεται από ορισμένες παρατάξεις ότι πρέπει να γίνει 28/2 που είναι ένα έτος συμπλήρωσης από την τραγωδία, από το δυστύχημα των Τεμπών, που χάθηκαν τόσες ψυχές, τόσες οικογένειες ντύθηκαν στα μαύρα, θεωρούμε ότι δε μπορούμε εκείνη την ημέρα να υπάρχει απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ που η μία εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους νεκρούς, θα έχουμε και καπέλωμα από μια απεργιακή κινητοποίηση και θα χάσουν και οι δύο την αξία τους, θα χάσουν και οι δύο το νόημα."

Στο σχόλιο ότι στον διαγωνισμό ξεφτίλας το σκορ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ είναι 1-1 προσθέτουμε ότι οι μεγάλοι σκόρερ και των δύο ομάδων είναι τα στελέχη των ΠΑΣΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ / Νέα Αριστερά. Την ΔΑΚΕ άλλωστε την ξέρουμε, δεν μας εκπλήσσει.

Με καταμερισμένους ρόλους θέλουν να βγάλουν από τη δύσκολη θέση, να δώσουν το φιλί της ζωής στην κυβέρνηση. Να δώσει ο ένας άλλοθι στον άλλον για την απαράδεκτη στάση τους και για το κάλεσμά τους σε απεργοσπασία. Ειδικά για τη Νέα Αριστερά που έθεσε αυτό το ζήτημα, ας κοιτάξει το πρώτο της στέλεχος στην ΓΣΕΕ και επικεφαλής της στον ιδιωτικό τομέα που καταψήφισε την απεργία στις 28 Φλεβάρη με τα ίδια επιχειρήματα του προέδρου της ΓΣΕΕ και τις τελευταίες μέρες παίρνει μέρος στον περιοδεύων θίασο της ΓΣΕΕ ανά την Ελλάδα, συνεχίζοντας το καρναβάλι. Ντροπή για τους νεκρούς δεν ήταν η απεργία των εργαζομένων στις 28 Φλεβάρη όπως έλεγε ο επικεφαλής της στην ΑΔΕΔΥ, ντροπή για τους εργαζόμενους είναι ότι αυτές οι δυνάμεις βρίσκονται στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος.   

Την απάντηση την πήραν στις 28 Φλεβάρη από τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που απέργησαν και πλημμύρισαν τις απεργιακές συγκεντρώσεις. Την  ίδια απάντηση θα πάρουν και στις 17 Απρίλη. Η απεργία στο δημόσιο τομέα θα γίνει και θα είναι πετυχημένη».


Έχει διαβαστεί 648 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 727 επισκέπτες και 0 μέλη.