Παρασκευή, 03 Δεκ, 2021

  • Χριστουγεννιάτικο Bazaar της Πρωτοβουλίας για το Παιδί
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό
  • Πρωτοβουλία Τάσου Μπαρτζώκα για την ανέγερση νεόκτιστου Ειδικού Σχολείου Αλεξάνδρειας
  • Ο Δήμαρχος Βέροιας κοντά στους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βέροιας
  • Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑμεΑ: Είναι μέρα αγώνα για λύσεις στα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρίες και όχι αφορμή για μεγάλα λόγια
  • Μήνυμα Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Χριστουγεννιάτικο Bazaar της Πρωτοβουλίας για το Παιδί1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό2 Πρωτοβουλία Τάσου Μπαρτζώκα για την ανέγερση νεόκτιστου Ειδικού Σχολείου Αλεξάνδρειας3 Ο Δήμαρχος Βέροιας κοντά στους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βέροιας4 Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑμεΑ: Είναι μέρα αγώνα για λύσεις στα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρίες και όχι αφορμή για μεγάλα λόγια5 Μήνυμα Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα»

Πέρασαν 77 χρόνια από κείνη τη «Ματωμένη Κυριακή» της 3ης του Δεκέμβρη 1944. Δεν είχαν περάσει καν δυο μήνες από την απελευθέρωση της πρωτεύουσας από τους Γερμανούς και ο λαός της Αθήνας ματοκυλίστηκε από το νέο κατακτητή. Δυο μέρες πριν, είχε προηγηθεί το ιταμό τελεσίγραφο του στρατηγού Σκόμπι και της ελληνικής πλουτοκρατίας για ... Περισσότερα

Μένουν στα νησιά ο αυξημένος ΦΠΑ και οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες

από Η Άλλη Άποψη
Μένουν στα νησιά ο αυξημένος ΦΠΑ και οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες

Εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας που εγκλωβίζει στα νησιά χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, διατήρηση του αυξημένου ΦΠΑ στους νησιώτες και παραμονή των αντιλαϊκών μέτρων μετά το 3ο μνημόνιο ήταν τα όσα διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας από την αστυνομοκρατούμενη Μυτιλήνη, όπο έγινε δεκτός από κινητοποίηση από εργαζόμενους, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους.

Εμφανώς ενοχλημένος από την αγωνιστική υποδοχή που του επιφυλάχθηκε, ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι όσοι διαμαρτύρονταν για την κυβερνητική πολιτική επέλεξαν το δρόμο της φυγής από το διάλογο διότι δεν έχουν «προτάσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες», εννοώντας προτάσεις στο πλαίσιο της ρεαλιστικής πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου που διαχειρίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Επανέλαβε τα περί «καθαρής εξόδου» από το 3ο μνημόνιο, προσθέτοντας ότι «δεν είναι η ώρα να εφησυχάζουμε» ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνησή του υλοποιεί τις μνημονιακές δεσμεύσεις «σφίγγοντας τα δόντια» για «να πιάσουμε τους στόχους και να βγούμε καθαρά χωρίς νέες δεσμεύσεις», όταν ήδη έχουν προνομοθετηθεί μέτρα σε βάρος μισθών και συντάξεων και έχει συμφωνήσει σε «ματωμένα» πλεονάσματα έως το 2060!

Για το Προσφυγικό δικαιολόγησε τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που έχει εγκλωβίσει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά, λέγοντας ότι «αν δεν υπήρχε, η κατάσταση θα ήταν τρισχειρότερη» και παραδέχθηκε πως και τώρα «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και για τους μετανάστες και για τους κατοίκους της Λέσβου». Ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία θα εφαρμοσθεί λέγοντας «σε αυτό το πλαίσιο να συνεργαστούμε» και σαν μέτρα ανακούφισης εμφάνισε την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στη Μόρια και αποζημιώσεις στους κατοίκους της Μόριας και του χωριού Χαλκειός της Χίου.

Για μία ακόμα φορά ο πρωθυπουργός είχε το θράσος να επικαλεστεί το ΕΑΜ, όταν η κυβέρνησή του κάλεσε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και ο ίδιος, όπως έπραξε και από τη Μυτιλήνη, αποφεύγει κάθε αναφορά στους κινδύνους που εγκυμονούν για τη χώρα και το λαό τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στα οποία συμμετέχει ενεργά η κυβέρνησή του. Είναι χαρακτηρισμό, επίσης, ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είπε τίποτα για την τουρκική προκλητικότητα, ακολουθώντας την τακτική του εφησυχασμού του λαού. 

Για τον ΦΠΑ απέκλεισε την επαναφορά του μειωμένου συντελεστή στα νησιά και μίλησε για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου για τη μετακίνηση των νησιωτών και τη μεταφορά εμπορευμάτων και καυσίμων, μέτρο που επί της ουσίας είναι κρατική επιδότηση των ακτοοπλόων εφοπλιστών.

Εμμέσως πλην σαφώς αναφέρθηκε στη ΝΔ, λέγοντας ότι «εμείς σύμμαχο δεν θελήσαμε ποτέ τους ολιγάρχες» και «διαπλεκόμενους επιχειρηματίες».

Σε σχόλιό του για Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Εν μέσω γενικευμένης λαϊκής κατακραυγής, αλλά και έντονης αστυνομοκρατίας ο κ. Τσίπρας προσπάθησε με κούφια λόγια συμπάθειας, κάλπικες υποσχέσεις και τη γνωστή καπηλεία του στην ιστορία του λαϊκού κινήματος να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες του για τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο λαός των νησιών, ιδιαίτερα των ακριτικών, όπως η Λέσβος.

Προσπάθησε να συγκαλύψει τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στα νησιά, ως αποτέλεσμα των πολέμων, που μετέχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και της απάνθρωπης συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, που στήριξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τη θεωρεί δεδομένη.

Προσπάθησε, μέσω υποσχέσεων για επενδύσεις και αναπτυξιακά προγράμματα, να κρύψει την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής, με νέα μέτρα, όπως η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.

Προσπάθησε, τέλος, να κρύψει τις επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, μέρος των οποίων αποτελεί η όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας.

Ο λαός της Λέσβου και των άλλων νησιών του Β. Αιγαίου χρειάζεται να γυρίσει την πλάτη τόσο στα ψέματα της κυβέρνησης όσο και στα διάφορα φασιστικά μορφώματα που παίζουν το ίδιο παιχνίδι του αποπροσανατολισμού και της συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων, στοχοποιώντας ανθρώπους απελπισμένους και ξεριζωμένους. 

Να δώσει απάντηση στο θράσος του να επικαλείται το ΕΑΜ, ο πρωθυπουργός που κουβάλησε το πολεμοκάπηλο ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Να δυναμώσει τον αγώνα του για τη ριζική ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Έχει διαβαστεί 254 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 11 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 8 ως 14 °C
Άνεμος Ν 1-3 μποφόρ

Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 5 ως 14 °C
Άνεμος Α 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 215 επισκέπτες και 1 μέλος.