Παρασκευή, 01 Δεκ, 2023

  • Το Τσίρκο στη Βιβλιοθήκη
  • Στη Βέροια ο Κώστας Σκανδαλίδης
  • "Αυτόλυκος ο κλέφτης" παρουσίαση βιβλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας
  • Ανακοίνωση ΠΟΕ/ΔΕΥΑ για το κλείσιμο των ΔΕΥΑ
  • Εξαιρέθηκε από τις συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων η ΚΕΠΑ Βέροιας
  • Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων
Το Τσίρκο στη Βιβλιοθήκη1 Στη Βέροια ο Κώστας Σκανδαλίδης2 "Αυτόλυκος ο κλέφτης" παρουσίαση βιβλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας3 Ανακοίνωση ΠΟΕ/ΔΕΥΑ για το κλείσιμο των ΔΕΥΑ4 Εξαιρέθηκε από τις συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων η ΚΕΠΑ Βέροιας5 Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ: «Απογειώνεται» η ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών, η αλλοίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Την «απογείωση» της προσπάθειας αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, με διαδικασίες που ανοίγουν δρόμο στην παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου και ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών στους ψηφοφόρους από κάθε είδους μηχανισμούς, σφράγισε χτες η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, σε πρώτη φάση για τις ευ... Περισσότερα

Μέρισμα...

από Η Άλλη Άποψη
Μέρισμα...

«Εντυπωσιακή άνοδος», «ρεκόρ», «ατμομηχανή» και άλλα τέτοια συνοδεύουν αυτές τις μέρες τις ανακοινώσεις για τα στοιχεία του Τουρισμού, με την Τράπεζα της Ελλάδας να καταγράφει εκτίναξη κατά 224,5% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις και συνολικά για το πρώτο εξάμηνο 329,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021, κοντά στις επιδόσεις του 2019.

Αλήθεια, όμως, ποιο είναι το «μέρισμα» για τον λαό από αυτά τα ρεκόρ, για το οποίο μιλάνε η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα; Είναι η άγρια εκμετάλλευση στις μεγάλες τουριστικές μονάδες, με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας, με βάση τα όσα έχουν νομοθετήσει όλα αυτά τα χρόνια οι διαδοχικές κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Είναι τα χρέη που αυξάνονται και το κόστος που εκτοξεύεται για τους αυτοαπασχολούμενους στον κλάδο. Είναι το δικαίωμα στην ξεκούραση, στην αναψυχή, στις διακοπές, που μετατρέπεται σε «όνειρο θερινής νυκτός» για εκατοντάδες χιλιάδες βιοπαλαιστές, καθώς δεν μπορούν να αποδράσουν ούτε για λίγες μέρες.

Οσο για τα περί «αυξημένων εσόδων στα κρατικά ταμεία», που θα αποτελέσουν τάχα κομπόδεμα για μελλοντικές «παροχές» στον λαό, εδώ γελάνε και οι πέτρες! Οι κρατικές εισπράξεις έχουν ήδη «προϋπολογιστεί» και «προγραφεί» για κομπόδεμα των επιχειρηματικών ομίλων, με νέες ενισχύσεις και διευκολύνσεις, την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά θα ξεπαγιάζουν το καταχείμωνο, με μοναδικό ...μέρισμα την κοροϊδία των διαφόρων «pass».

Έχει διαβαστεί 658 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 382 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)