Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023

  • Απαγόρευση μετακινήσεων στις εθνικές οδούς σε πιθανή χιονόπτωση με αποζημίωση των εταιρειών
  • ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ: Για τρίτη διαδοχική χρονιά κορυφαίος αθλητής στα Βαλκάνια
  • Ενας αποκαλυπτικός πίνακας...
  • Βέροια: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής το Σάββατο 2/12
  • Η ''Λαϊκή Συσπείρωση'' για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Νάουσας
  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Διαβεβαιώνει ότι «δεν θα επηρεαστούν» οι ελληνοβρετανικές σχέσεις
Απαγόρευση μετακινήσεων στις εθνικές οδούς σε πιθανή χιονόπτωση με αποζημίωση των εταιρειών1 ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ: Για τρίτη διαδοχική χρονιά κορυφαίος αθλητής στα Βαλκάνια2 Ενας αποκαλυπτικός πίνακας...3 Βέροια: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής το Σάββατο 2/124 Η ''Λαϊκή Συσπείρωση'' για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Νάουσας5 ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Διαβεβαιώνει ότι «δεν θα επηρεαστούν» οι ελληνοβρετανικές σχέσεις6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ο μόνος δρόμος

Ο μόνος δρόμος

Πάνω από 14.000 νέοι πλειστηριασμοί ακινήτων προγραμματίζονται τους αμέσως επόμενους μήνες, με χιλιάδες από αυτούς να αφορούν σπίτια λαϊκών οικογενειών που δεν έχουν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων στις τράπεζες.Η λαϊκή κατοικία, που την έχουν χρυσοπληρώσει τα νοικοκυριά μια και δυο φορές, βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο, την ώρα που ο... Περισσότερα

Μία στις δύο προσλήψεις ήταν με σύμβαση μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασία!

από Η Άλλη Άποψη
Μία στις δύο προσλήψεις ήταν με σύμβαση μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασία!

Με σύμβαση μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασία ήταν η μία στις δύο προσλήψεις κατά το μήνα Μάη (50,16%), ενώ το ίδιο υψηλό ποσοστό ευελιξίας στις νέες συμβάσεις καταγράφεται ολόκληρο το πεντάμηνο (Γενάρης - Μάης) του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» για τον προηγούμενο μήνα.

Αναλυτικότερα, το μήνα Μάη από τα στοιχεία για τις ροές απασχόλησης προκύπτει ότι το 39,20% των νέων συμβάσεων ήταν συμβάσεις μερικής απασχόλησης, το 10,96% συμβάσεις με εκ περιτροπής εργασία και το 49,84% με πλήρη απασχόληση.

Επισημαίνεται πως ένα σημαντικό μέρος και αυτών των συμβάσεων, παρόλο που είναι με πλήρες ωράριο, είναι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οπότε έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης.

Το ισοζύγιο προσλήψεων/ απολύσεων ήταν θετικό κατά 105.284 θέσεις εργασίας, συνολικά τον περασμένο Μάη, αποτυπώνοντας κυρίως την αύξηση της εποχικής απασχόλησης κατά την τουριστική περίοδο. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018, το ισοζύγιο αυτό είναι ελαφρώς μικρότερο κατά 3.441 θέσεις εργασίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το μεγαλύτερο θετικό ισοζύγιο προσλήψεων εμφανίζεται στη δραστηριότητα των καταλυμάτων (48.147 παραπάνω θέσεις εργασίας) και στην εστίαση (26.581 θέσεις) και όσον αφορά στα επαγγέλματα, κατά 22.014 είναι θετικό το ισοζύγιο σε σερβιτόρους, τραπεζοκόμους και μπάρμαν και ακολουθούν οι μάγειροι (15.931 θέσεις) και οι καμαριέρες ξενοδοχείων με 10.346 θέσεις θετικό ισοζύγιο.

Παράλληλα, τα στοιχεία του πρώτου πενταμήνου του έτους, επιβεβαιώνουν την τεράστια κινητικότητα στην αγορά εργασίας, εξαιτίας της εξίσου μεγάλης ευελιξίας που έχει γίνει πλέον βασικό χαρακτηριστικό της.

Έτσι, το διάστημα Γενάρης - Μάης 2019 έγιναν 1.130.113 αναγγελίες προσλήψεων και 865.054 απολύσεις. Όσον αφορά τις απολύσεις, το 56,5% (489.504 συμβάσεις) ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξη συμβάσεων ορισμένου χρόνου, που επιβεβαιώνουν και την προσωρινότητα της εργασίας, αλλά και το γεγονός ότι οι εργοδότες μπορούν ελεύθερα να απολύουν εργαζόμενους, αξιοποιώντας το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν στη διάθεσή τους.

Έχει διαβαστεί 366 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 223 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)