Παρασκευή, 01 Δεκ, 2023

  • Το Τσίρκο στη Βιβλιοθήκη
  • Στη Βέροια ο Κώστας Σκανδαλίδης
  • "Αυτόλυκος ο κλέφτης" παρουσίαση βιβλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας
  • Ανακοίνωση ΠΟΕ/ΔΕΥΑ για το κλείσιμο των ΔΕΥΑ
  • Εξαιρέθηκε από τις συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων η ΚΕΠΑ Βέροιας
  • Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων
Το Τσίρκο στη Βιβλιοθήκη1 Στη Βέροια ο Κώστας Σκανδαλίδης2 "Αυτόλυκος ο κλέφτης" παρουσίαση βιβλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας3 Ανακοίνωση ΠΟΕ/ΔΕΥΑ για το κλείσιμο των ΔΕΥΑ4 Εξαιρέθηκε από τις συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων η ΚΕΠΑ Βέροιας5 Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ: «Απογειώνεται» η ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών, η αλλοίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Την «απογείωση» της προσπάθειας αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, με διαδικασίες που ανοίγουν δρόμο στην παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου και ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών στους ψηφοφόρους από κάθε είδους μηχανισμούς, σφράγισε χτες η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, σε πρώτη φάση για τις ευ... Περισσότερα

Το μνημόνιο διαρκείας της ΕΕ θα διαχειριστεί η ελληνική προεδρία από σήμερα

από Η Άλλη Άποψη
Το μνημόνιο διαρκείας της ΕΕ θα διαχειριστεί η ελληνική προεδρία από σήμερα

Την προεδρία της ΕΕ αναλαμβάνει από σήμερα και για έξι μήνες η ελληνική κυβέρνηση και στη συνέχεια θα παραδώσει τη σκυτάλη στην κυβέρνηση της Ιταλίας.

Διπλός είναι ο στόχος της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αφενός να συμβάλει στην εμβάθυνση της ΕΕ και της Ευρωζώνης και αφετέρου η επικοινωνιακή αξιοποίηση της προεδρίας, ενόψει και των εκλογών του Μάη.

Οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, όπως τις έχει γνωστοποιήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, είναι η θαλάσσια πολιτική με επίκεντρο την ενέργεια, τη μετανάστευση, την τραπεζική ενοποίηση και την ανάκαμψη.

Πρόκειται ασφαλώς για προτεραιότητες της ίδιας της ΕΕ και όχι μόνο της ελληνικής κυβέρνησης και αυτό που τις καθορίζει είναι η στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων σε συνδυασμό με τη συνέχιση των μέτρων κατά των λαών.

Η ελληνική προεδρία καλείται να ισορροπήσει μεταξύ ισχυρών αντιθέσεων και ανταγωνισμών που εκδηλώνονται εντός της ΕΕ, ειδικά για το θέμα της τραπεζικής ενοποίησης με τους μηχανισμούς εποπτείας των τραπεζών, αλλά και στα θέματα της ενέργειας.

Θεωρείται βέβαιη η συνεισφορά της ελληνικής προεδρίας στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων αφού θα διαχειριστεί τις πρωτοβουλίες που αποφασίστηκαν στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής για την παροχή εγγυήσεων για «ζεστό χρήμα».

Σε ότι αφορά το εσωτερικό της Ελλάδας είναι σαφές πως με κάθε ευκαιρία και σε κάθε του εμφάνιση ο πρωθυπουργός επιχειρεί να ενισχύσει το κλίμα αναμονής στο λαό για θετικά αποτελέσματα που θα έρθουν από τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Επιπλέον σκοπός είναι να καταδείξει πως η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν ανακτήσει το χαμένο κύρος εντός της ΕΕ και ότι διαθέτουν διαπραγματευτική ισχύ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το διπολικό παιχνίδι και την άσφαιρη αντιπαράθεσή τους.

Έχει διαβαστεί 520 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 309 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)