Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024

  • ΣΥΡΙΖΑ: Φουντώνει ο καυγάς με επίδικο την επανάκτηση της ικανότητας χειραγώγησης του λαού
  • ΠΑΣΟΚ: Μαλλιά κουβάρια μετά το αρνητικό αποτέλεσμα
  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης
  • ΝΑΟΥΣΑ: Με παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων σταμάτησαν εργασίας εν μέσω καύσωνα
  • Ατελείωτος κατήφορος
  • Συνέχιση των δολοφονικών ισραηλινών επιθέσεων αμέσως μετά το ψήφισμα του ΟΗΕ
ΣΥΡΙΖΑ: Φουντώνει ο καυγάς με επίδικο την επανάκτηση της ικανότητας χειραγώγησης του λαού1 ΠΑΣΟΚ: Μαλλιά κουβάρια μετά το αρνητικό αποτέλεσμα2 Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης3 ΝΑΟΥΣΑ: Με παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων σταμάτησαν εργασίας εν μέσω καύσωνα4 Ατελείωτος κατήφορος 5 Συνέχιση των δολοφονικών ισραηλινών επιθέσεων αμέσως μετά το ψήφισμα του ΟΗΕ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δεν αλλάζει έτσι η κατάσταση...

Τεράστια προβολή γνωρίζει τις τελευταίες μέρες και στη χώρα μας ο «YouTuber» από την Κύπρο που κατάφερε να εκλεγεί ευρωβουλευτής ως «ανεξάρτητος» υποψήφιος, και μάλιστα τρίτος στη σειρά, πίσω από το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ. Αυτό που προβάλλεται τώρα είναι η δύναμη των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, στα οποία ο ίδιος διαπρέπει (και κονομάει...) σ... Περισσότερα

Το μνημόνιο διαρκείας της ΕΕ θα διαχειριστεί η ελληνική προεδρία από σήμερα

από Η Άλλη Άποψη
Το μνημόνιο διαρκείας της ΕΕ θα διαχειριστεί η ελληνική προεδρία από σήμερα

Την προεδρία της ΕΕ αναλαμβάνει από σήμερα και για έξι μήνες η ελληνική κυβέρνηση και στη συνέχεια θα παραδώσει τη σκυτάλη στην κυβέρνηση της Ιταλίας.

Διπλός είναι ο στόχος της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αφενός να συμβάλει στην εμβάθυνση της ΕΕ και της Ευρωζώνης και αφετέρου η επικοινωνιακή αξιοποίηση της προεδρίας, ενόψει και των εκλογών του Μάη.

Οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, όπως τις έχει γνωστοποιήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, είναι η θαλάσσια πολιτική με επίκεντρο την ενέργεια, τη μετανάστευση, την τραπεζική ενοποίηση και την ανάκαμψη.

Πρόκειται ασφαλώς για προτεραιότητες της ίδιας της ΕΕ και όχι μόνο της ελληνικής κυβέρνησης και αυτό που τις καθορίζει είναι η στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων σε συνδυασμό με τη συνέχιση των μέτρων κατά των λαών.

Η ελληνική προεδρία καλείται να ισορροπήσει μεταξύ ισχυρών αντιθέσεων και ανταγωνισμών που εκδηλώνονται εντός της ΕΕ, ειδικά για το θέμα της τραπεζικής ενοποίησης με τους μηχανισμούς εποπτείας των τραπεζών, αλλά και στα θέματα της ενέργειας.

Θεωρείται βέβαιη η συνεισφορά της ελληνικής προεδρίας στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων αφού θα διαχειριστεί τις πρωτοβουλίες που αποφασίστηκαν στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής για την παροχή εγγυήσεων για «ζεστό χρήμα».

Σε ότι αφορά το εσωτερικό της Ελλάδας είναι σαφές πως με κάθε ευκαιρία και σε κάθε του εμφάνιση ο πρωθυπουργός επιχειρεί να ενισχύσει το κλίμα αναμονής στο λαό για θετικά αποτελέσματα που θα έρθουν από τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Επιπλέον σκοπός είναι να καταδείξει πως η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν ανακτήσει το χαμένο κύρος εντός της ΕΕ και ότι διαθέτουν διαπραγματευτική ισχύ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το διπολικό παιχνίδι και την άσφαιρη αντιπαράθεσή τους.

Έχει διαβαστεί 561 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 277 επισκέπτες και 0 μέλη.