Δευτέρα, 06 Φεβ, 2023

  • ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Οι Ν. Χριστοδουλίδης με 32% και Α. Μαυρογιάννης με 29.6% στο 2ο γύρο
  • Ποιος είναι πραγματικά «κολλημένος» ;
  • Τηλεργασία τη Δευτέρα στο Δημόσιο και σύσταση στον ιδιωτικό τομέα
  • Περί «δεξιάς πολυκατοικίας»
  • Το νέο βιβλίο του Περικλή Παυλίδη παρουσιάζεται στη Βέροια
  • «ΜΑΖΙ στον αγώνα των ανθρώπων του Πολιτισμού»
ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Οι Ν. Χριστοδουλίδης με 32% και Α. Μαυρογιάννης με 29.6% στο 2ο γύρο1 Ποιος είναι πραγματικά «κολλημένος» ;2 Τηλεργασία τη Δευτέρα στο Δημόσιο και σύσταση στον ιδιωτικό τομέα3 Περί «δεξιάς πολυκατοικίας»4 Το νέο βιβλίο του Περικλή Παυλίδη παρουσιάζεται στη Βέροια5 «ΜΑΖΙ στον αγώνα των ανθρώπων του Πολιτισμού»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Προς τι η υπερπροβολή;

Τα αφιερώματα στο ΒΗΜΑ (5/2) είναι δύο για το θεσμό της μοναρχίας με αφορμή το θάνατο του έκπτωτου μονάρχη Κωνσταντίνου Γκλιξμπουργκ. Και εντάξει αν είναι λόγοι κυκλοφοριακοί ή «ιστορικού ενδιαφέροντος» θα μπορούσαμε να δείξουμε «κατανόηση». Όμως αν συνδέονται με άλλα ζητήματα και γενικότερα πολιτικούς σχεδιασμούς, τότε… Περισσότερα

ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Καταδίκασε ευρωβουλευτή του ΚΚΕ που έκανε πολιτική κριτική στη Χρυσή Αυγή!

από Η Άλλη Άποψη
ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Καταδίκασε ευρωβουλευτή του ΚΚΕ που έκανε πολιτική κριτική στη Χρυσή Αυγή!

Σε χρηματική αποζημίωση ενός νυν και δύο πρώην βουλευτών της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, για δήθεν «εξύβριση και ηθική βλάβη» καταδίκασε το μονομελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο.

Την αγωγή σε βάρος του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ είχαν καταθέσει οι Α. Ματθαιόπουλος, Α. Γρέγος και Π. Ζησιμόπουλος, επειδή στις 24/10/2012 ο Σ. Ζαριανόπουλος, ως επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Θεσσαλονίκης, ενόψει της παρέλασης της 28ης Οκτώβρη και της απαίτησης των χρυσαυγιτών να συμμετέχουν στον εορτασμό, δήλωσε ότι «οι νοσταλγοί του Χίτλερ, οι πολιτικοί απόγονοι των ντόπιων συνεργατών του βρωμίζουν τον τόπο και δεν έχουν θέση σε παρελάσεις και εκδηλώσεις, που τιμούν την αντίσταση του λαού μας κατά των φασιστών - ναζιστών».

Αρχικά τα στελέχη της Χρυσής Αυγής ζητούσαν αποζημίωση 150.000 ευρώ ο καθένας. Στην πρώτη συζήτηση της αγωγής, που έγινε στις 18/10/2013, μείωσαν τις απαιτήσεις τους στις 25.000 ευρώ ο καθένας. Λίγους μήνες μετά, το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, λόγω αναρμοδιότητας, παρέπεμψε την υπόθεση σε άλλο δικαστήριο. Ετσι, η αγωγή εκδικάστηκε και πάλι στις 15/5/2015 και ένα χρόνο μετά το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με την υπ' αριθμόν 3032/2016 απόφασή του, έκανε εν μέρει δεκτή την αγωγή που κατέθεσαν και τους αναγνώρισε αποζημίωση 1.500 ευρώ στον καθένα.

Το Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον Σ. Ζαριανόπουλο σε αποζημίωση 1.000 ευρώ στον καθένα, υιοθετώντας το απαράδεκτο σκεπτικό ότι οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε δεν ήταν πολιτική τοποθέτηση που αφορά συνολικά την εγκληματική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής αλλά τους συγκεκριμένους βουλευτές προσωπικά.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, για την απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης στην αγωγή χρυσαυγιτών βουλευτών κατά του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου:

«Με απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος καταδικάστηκε σε χρηματική αποζημίωση ενός νυν και δύο πρώην βουλευτών της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, για δήθεν "εξύβριση και ηθική βλάβη" τους, όταν το 2012, σε συνέντευξη Τύπου, ως επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" του δήμου Θεσσαλονίκης, σε απάντηση δημοσιογραφικής ερώτησης για την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στις παρελάσεις, για την 28η Οκτωβρίου, δήλωσε ότι "οι νοσταλγοί του Χίτλερ, οι πολιτικοί απόγονοι των ντόπιων συνεργατών του, βρωμίζουν τον τόπο και δεν έχουν θέση σε παρελάσεις και εκδηλώσεις, που τιμούν την αντίσταση του λαού μας κατά των φασιστών - ναζιστών".

Το ΚΚΕ εκφράζει έντονη διαμαρτυρία και ανησυχία γι' αυτήν τη δικαστική απόφαση, που "φουσκώνει τα πανιά" της εγκληματικής - ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και αποδεικνύει την ανοχή προς τη Χρυσή Αυγή από τμήματα του κρατικού μηχανισμού, την ώρα μάλιστα που εξελίσσεται η δίκη της, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, δολοφονίες, ξυλοδαρμούς κ.λπ. και της δίνει το δικαίωμα να πανηγυρίζει (όπως το έπραξε με την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση κατά του Σ. Ζαριανόπουλου) και να θεωρεί παρόμοιες αποφάσεις νομιμοποίηση της εγκληματικής δράσης της.

Καμιά παρόμοια δικαστική απόφαση, καμιά απειλή και δράση της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να κάμψουν τον αγώνα των κομμουνιστών ενάντια σ' αυτό το ναζιστικό - εγκληματικό μόρφωμα και στο σύστημα που το γέννησε και το χρησιμοποιεί σαν το μακρύ χέρι του».

 

Έχει διαβαστεί 341 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα


Θερμοκρασία °C
Άνεμος 0 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 194 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)