Πέμπτη, 01 Ιούν, 2023

  • Τι απάντησε ο Ν. Βούτσης στην «ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» για το ζήτημα της αντιπολίτευσης που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ν.Δ
  • Συνέντευξη Ν. Βούτση στη Βέροια: Βασικός στόχος η αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων
  • Στη Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Κουτσούμπας στις 7 και 8 Ιουνίου
  • 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Βέροιας
  • Κάλεσμα της Ν.Ε Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ
  • Παρουσίαση βιβλίου "Μινώταυρος" του Δημήτρη Στεφανάκη στη Βέροια
Τι απάντησε ο Ν. Βούτσης στην «ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» για το ζήτημα της αντιπολίτευσης που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ν.Δ1 Συνέντευξη Ν. Βούτση στη Βέροια: Βασικός στόχος η αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων2 Στη Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Κουτσούμπας στις 7 και 8 Ιουνίου3 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Βέροιας4 Κάλεσμα της Ν.Ε Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ5 Παρουσίαση βιβλίου "Μινώταυρος" του Δημήτρη Στεφανάκη στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Θαύμα;

Θαύμα;

Τα 18,5 με 19 δισ. ευρώ θα φτάσουν τα έσοδα του Τουρισμού το 2023, ανέφερε ο Β. Κικίλιας στηριζόμενος σε εκτιμήσεις «ειδικών». Σίγουρα αυτοί που χαίρονται είναι οι μεγάλοι ξενοδοχειακοί και τουριστικοί όμιλοι, που ετοιμάζονται για νέα ρεκόρ κερδοφορίας. Από την άλλη, οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες βρίσκονται αντιμέτωπες με τη... Περισσότερα

Να διεκδικήσει η κυβέρνηση τις πολεμικές επανορθώσεις από την Γερμανία

από Η Άλλη Άποψη
Να διεκδικήσει η κυβέρνηση τις πολεμικές επανορθώσεις από την Γερμανία

Να διεκδικήσει η ελληνική κυβέρνηση τις πολεμικές επανορθώσεις από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, ζητά με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του καγκελάριου Όλαφ Σολτς στην Αθήνα, η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

«Για δεύτερη φορά σε σύντομο χρόνο, από την εκλογή του, ο καγκελάριος της ΟΔ Γερμανίας, Ολαφ Σολτς επισκέπτεται τη χώρα μας και -όπως ανακοινώθηκε- θα έχει συναντήσεις με την ελληνική κυβέρνηση για διάφορα ζητήματα. Και μάλιστα 27 Οκτώβρη, σε ημερομηνία που συμπίπτει με την επέτειο της Ιταλικής φασιστικής εισβολής στην Ελλάδα, ενώ μαίνονταν ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος», τονίζει η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Και σημειώνει ακόμα: «Ως Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), για μια ακόμα φορά, θέτουμε το ζήτημα η ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει, θέτοντας ανοιχτά και απαιτητικά από τη Γερμανική κυβέρνηση τις επανορθώσεις - πολεμικές αποζημιώσεις που έχουν αποφασιστεί σε διεθνείς διασκέψεις (σε Παρίσι, Λονδίνο κ.ά.), για τα χιτλερικά εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού και τις άλλες καταστροφές στη χώρα μας και να εκπληρώσουν τις τεράστιες υποχρεώσεις τους απέναντι στην Ιστορία και τον Ελληνικό λαό, θέτοντας το θέμα στο Γερμανό καγκελάριο. Είναι η απαίτηση του ελληνικού λαού να διεκδικήσει χωρίς περιστροφές και σκοπιμότητες να πληρωθούν οι πολεμικές αποζημιώσεις της ΟΔ Γερμανίας στη χώρα μας ως το οφείλει.

Επισημαίνουμε βεβαίως τις τεράστιες ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα Ελληνικών κυβερνήσεων που δεν τολμούν να διεκδικήσουν τις οφειλές της Γερμανίας για να μη διαταράξουν τις συμμαχικές σχέσεις των δύο αστικών τάξεων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Επισημαίνουμε ταυτόχρονα τις τεράστιες ευθύνες και την κοροϊδία των κυβερνήσεων της ΟΔ Γερμανίας που, υποκριτικά, αναλαμβάνουν την ηθική ευθύνη για τα χιτλερικά εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού μιλώντας για “συγγνώμη” τάχα, αλλά αρνούνται να την εκφράσουν έμπρακτα πληρώνοντας τις επανορθώσεις -πολεμικές αποζημιώσεις όπως τους έχει επιβληθεί από τις διεθνείς διασκέψεις. Αντίθετα, η κυβέρνηση της Γερμανίας, δίνει κάποια ψίχουλα από το “Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον”, όργανο του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, εν είδει φιλανθρωπίας σε Ελληνικούς Δήμους, σε αγαστή συνεργασία με τις Ελληνικές κυβερνήσεις και την Τοπική Διοίκηση. Και έτσι δείχνει τάχα τη μεταμέλεια για τα ναζιστικά εγκλήματα, όταν την ίδια ώρα μέρος αυτών των κονδυλίων εντάσσεται σε προγράμματα αναθεώρησης της Ιστορίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και των χιτλερικών εγκλημάτων κατά του λαού μας, όπως το διαβόητο “Μνήμες Κατοχής”.

Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, οι πολιτικοί πρόσφυγες, οι φίλοι και απόγονοί τους καλούν την ελληνική κυβέρνηση, επιτέλους, να σταματήσει την κοροϊδία και να απαιτήσει από τον καγκελάριο της ΟΔ Γερμανίας Ο. Σολτς να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της, με συγκεκριμένο πλαίσιο δεσμεύσεων. Ο Ελληνικός λαός δεν αποδέχεται άλλες καθυστερήσεις και τη συνέχιση της κοροϊδίας τόσο από την Ελληνική κυβέρνηση όσο και από την ΟΔ Γερμανίας. Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ δε θα σταματήσουμε ποτέ τον αγώνα για την πληρωμή των γερμανικών οφειλών, μέχρι την τελική δικαίωση του λαού μας σχετικά, για να κλείσει, επιτέλους, η αυτή πληγή.

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, όπως και ο ελληνικός λαός, δικαιολογημένα ανησυχούμε καθώς, όπως δημοσιεύεται στα Μέσα Ενημέρωσης, η επίσκεψη του Γερμανού καγκελαρίου έχει σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία στον οποίο η κυβέρνηση σε σύμπλευση με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όλα τα κόμματα της άρχουσας τάξης, εμπλέκουν τη χώρα μας ολοένα και πιο βαθιά με τεράστιους κινδύνους για το λαό μας και τη χώρα από τη στοχοποίησή τους από το αντίπαλο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, τη Ρωσία και τους συμμάχους της. Βασικό θέμα συζήτησης, όπως λέγεται, θα είναι η προώθηση οπλικών συστημάτων από τη χώρα μας προς το Μέτωπο του ιμπεριαλιστικού πολέμου της Ουκρανίας σε συνδυασμό με την πώληση στη χώρα μας -από την ΟΔ Γερμανίας- νέων οπλικών συστημάτων, ουσιαστικά, για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, που θα πληρώνει ακριβά ο ελληνικός λαός...

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ που εκπροσωπεί τους Αγωνιστές/τριες της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, τους Μαχητές/τριες του ΔΣΕ που απελευθέρωσαν τη χώρα από το ναζί κατακτητή και πάλεψαν ενάντια στην στους Αγγλοαμερικάνους ιμπεριαλιστές -συμμάχους των αστών μετά την απελευθέρωση από το χιτλεροφασισμό- και ματοκύλισαν το λαό μας, θεωρεί ότι η συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας, που διεξάγεται από το ευρωατλαντικό στρατόπεδο ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από τη μια και την καπιταλιστική Ρωσία από την άλλη, είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη για τους λαούς. Γι’ αυτό και παλεύει για την απεμπλοκή της χώρας μας, για καμιά συμμετοχή, και καταδικάζει την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία.

Εμείς λέμε ότι ο Ελληνικός λαός, αλλά και όλοι οι λαοί γενικότερα, δεν πρέπει να στρατευτούν με την πλευρά κανενός ιμπεριαλιστή -ληστή στον πόλεμο αυτό όπως και σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Τα όπλα που στέλνονται εκεί, η συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας, αυξάνουν τους κινδύνους σε βάρος των λαών που πληρώνουν, ήδη, βαρύ το τίμημα, σε ζωές, ο Ουκρανικός και Ρώσικος λαός, αλλά και όλοι οι λαοί του κόσμου, με την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια κλπ. Στην χώρα μας, η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού είναι αντίθετη με τη συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και απαιτεί, ιδιαίτερα, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις που χρησιμοποιούνται ως ορμητήριο του ιμπεριαλισμού στον πόλεμο, με τεράστιους κινδύνους για το λαό μας και τους λαούς της γύρω περιοχής, ενώ αυξάνει ο φόβος γενίκευσης του πολέμου και με τις απειλές για τη χρήση νέων καταστροφικών οπλικών συστημάτων, όπως πυρηνικά κλπ.

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, όπως ο ελληνικός λαός, απαιτεί δικαιοσύνη, απαιτεί η κυβέρνηση να διεκδικήσει την πληρωμή των οφειλόμενων επανορθώσεων -πολεμικών αποζημιώσεων και η ΟΔ Γερμανίας να εξοφλήσει το ιστορικό χρέος της για τα κατοχικά εγκλήματα του χιτλερο-φασισμού στη χώρα μας. Παλεύουμε ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία».


Έχει διαβαστεί 248 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 16 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 02 Ιουνίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 15 ως 26 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Σάββατο, 03 Ιουνίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 17 ως 26 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 236 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)