Τρίτη, 18 Ιαν, 2022

  • Πανδημία: Πάνω από 500 οι νεκροί στην Ημαθία. Ζητούνται ευθύνες!
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 18/1
  • Θα υπάρχουν απαντήσεις;
  • Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας ευχαριστεί τον Γεώργιο Χ. Χιονίδη για τη δωρεά όλης της προσωπικής του Βιβλιοθήκης
  • Άγγελος Τόλκας : «Αγώνας επιβίωσης  του Ξενοδοχειακού και Τουριστικού κλάδου στην Ημαθία»
  • Μαθητική κινητοποίηση στη Βέροια
Πανδημία: Πάνω από 500 οι νεκροί στην Ημαθία. Ζητούνται ευθύνες! 1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 18/12 Θα υπάρχουν απαντήσεις;3 Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας ευχαριστεί τον Γεώργιο Χ. Χιονίδη για τη δωρεά όλης της προσωπικής του Βιβλιοθήκης4 Άγγελος Τόλκας : «Αγώνας επιβίωσης  του Ξενοδοχειακού και Τουριστικού κλάδου στην Ημαθία»5 Μαθητική κινητοποίηση στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κυβέρνηση: Προχωράει τα σχέδια για ένταση της καταστολής στα πανεπιστήμια

Με τη λέξη «ασφάλεια» να κλίνεται σε όλες τις πτώσεις, τη στιγμή που η ανασφάλεια κυριαρχεί καθώς η προστασία της υγείας των φοιτητών βρίσκεται εκτεθειμένη με ευθύνη της κυβέρνησης, έγινε, χτες, στην Κομοτηνή, η επίσημη έναρξη της εκπαίδευσης των πρώτων 400 φρουρών που θα στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠ... Περισσότερα

Να πληρώσει το γερμανικό κράτος τις επανορθώσεις και τις πολεμικές αποζημιώσεις

από Η Άλλη Άποψη
Να πληρώσει το γερμανικό κράτος τις επανορθώσεις και τις πολεμικές αποζημιώσεις

Να απαιτήσει η ελληνική κυβέρνηση από το γερμανικό κράτος την αποπληρωμή των πολεμικών αποζημιώσεων προς τη χώρα μας, καλεί η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, με ανακοίνωση, με αφορμή την επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), οι απόγονοι και φίλοι της Αντίστασης που τιμάμε, φέτος, την επέτειο του λαϊκού “ΟΧΙ” και την επέτειο από τα 80 χρόνια της ίδρυσης του ΕΑΜ που απελευθέρωσε τη χώρα καθώς και τα 75 χρόνια της ίδρυσης του ΔΣΕ, καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει και να διεκδικήσει από τη Γερμανία με συγκεκριμένες πράξεις να πληρώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Ως ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ -και με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στη χώρα μας- δηλώνουμε και διαβεβαιώνουμε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα, μαζί με όλο το λαό μας, με το λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ που υπήρξε οργανωτής, ψυχή και καθοδηγητικός νους της ΕΑΜικής Αντίστασης την περίοδο της Κατοχής διεκδικώντας να πληρωθούν οι Γερμανικές Επανορθώσεις - πολεμικές αποζημιώσεις. Το ΚΚΕ είναι το μόνο Κόμμα που διεκδικεί αυτό το δίκαιο αίτημα του λαού μας».

Και συμπληρώνει ότι:

«Η επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στη χώρα μας συμβολικά ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για την άμβλυνση της ιστορικής μνήμης όπως πασχίζουν με το “Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον”, “το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας”, διάφορα προγράμματα παρέμβασης του Γερμανικού κράτους σε συμφωνία με τις ελληνικές κυβερνήσεις ακόμη και σε σχολεία, όπως το “Μνήμες Κατοχής για την Ελλάδα” εντασσόμενα στην αναθεώρηση της ιστορίας του Β' παγκοσμίου πολέμου.

Επιδιώκουν να περάσει στη λήθη η ναζιστική εγκληματική δράση κατά του λαού μας από κοινού με τους δωσίλογους και τους αστούς που πλούτιζαν ενώ ο λαός πέθαινε από την πείνα στην περίοδο της κατοχής. Όλοι μαζί τσάκιζαν πολύμορφα και ένοπλα, το λαό και τη νεολαία που σύσσωμοι πολεμούσαν αντιστεκόμενοι στον κατακτητή και τους ντόπιους συνεργάτες του για την απελευθέρωση της πατρίδας, όταν οι αστοί την εγκατέλειπαν. Και ας μιλούν σήμερα τα αστικά πολιτικά κόμματα για την τότε “εθνική” τάχα “ομοψυχία” που χρειάζεται και σήμερα για να υποτάσσουν το λαό στην πολιτική της εκμετάλλευσης, της γεωστρατηγικής αναβάθμισης που εμπλέκει την Ελλάδα στην ιμπεριαλιστική πολεμοκάπηλη δράση με τη μετατροπή της χώρας μας σε ευρωατλαντικό ορμητήριο ενάντια σε άλλες χώρες και λαούς, με τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και τις πρόσφατες πολεμικές Συμφωνίες με ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία.

Την ίδια ώρα προκαλεί τον ελληνικό λαό η άρνηση των ελληνικών κυβερνήσεων, και της σημερινής, να απαιτήσει και να διεκδικήσει από τη Γερμανία με συγκεκριμένες πράξεις το δίκαιο αίτημα του ελληνικού λαού για να πληρώσει το Γερμανικό κράτος τις πολεμικές αποζημιώσεις που χρωστά στην Ελλάδα και που έχουν, επίσημα, κατακυρωθεί στη χώρα μας μέσα από διεθνείς διασκέψεις (Λονδίνο - Παρίσι). Αποζημιώσεις για τα τρομερά εγκλήματα των ναζί κατά του λαού μας και τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν τα κατοχικά στρατεύματα στις υποδομές, την κλοπή πλούτου του ελληνικού λαού και με το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, την περίοδο της ναζιστικής κατοχής της χώρας μας. Έχουν απόλυτα την πολιτική ευθύνη για την εμμονή της γερμανικής κυβέρνησης στην άρνησή της να πληρώσει ως οφείλει τις γερμανικές Επανορθώσεις - πολεμικές αποζημιώσεις, ζήτημα που αποτελεί επίσης πρόκληση για το λαό μας.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει την τακτική της άρνησης και να διεκδικήσει εδώ και τώρα στην πράξη με συγκεκριμένες ενέργειες προς τη γερμανική κυβέρνηση και το Γερμανικό κράτος τις οφειλόμενες πολεμικές Επανορθώσεις - αποζημιώσεις».


Έχει διαβαστεί 552 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 3 °C
Άνεμος ΒΒΔ 3-5 μποφόρ

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία -2 ως 8 °C
Άνεμος Β 3-6 μποφόρ

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 1 ως 7 °C
Άνεμος Α 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 162 επισκέπτες και 0 μέλη.