Τρίτη, 07 Δεκ, 2021

  • Μάνατζερς στον ΕΦΚΑ το επόμενο βήμα ιδιωτικοποίησης της Ασφάλισης
  • Η Μ.Α.μ.Α στο 5ο Δημοτικό Βέροιας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα ΑμεΑ
  • ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ
  • Εμβόλιο, τεστ και μάσκες ...συμβουλεύει ο πρωθυπουργός
  • Αστειότητες...
  • Νέο ρεκόρ στις παγκόσμιες πωλήσεις εξοπλισμών
Μάνατζερς στον ΕΦΚΑ το επόμενο βήμα ιδιωτικοποίησης της Ασφάλισης1 Η Μ.Α.μ.Α στο 5ο Δημοτικό Βέροιας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα ΑμεΑ2 ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ3 Εμβόλιο, τεστ και μάσκες ...συμβουλεύει ο πρωθυπουργός4 Αστειότητες...5 Νέο ρεκόρ στις παγκόσμιες πωλήσεις εξοπλισμών6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η κερδοφορία της πατέντας στερεί το εμβόλιο από εκατομμύρια ανθρώπους

Τη μεγάλη διεθνή ανισομετρία στους εμβολιασμούς, θεραπείες και διαγνωστικά μέσα επανέφερε στην επιφάνεια η νέα παραλλαγή «Ομικρον» του κορονοϊού, μία ακόμα πλευρά στην αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας που μπαίνει εμπόδιο στην έγκαιρη αντιμετώπισή της.Σε αυτό το πλαίσιο, για «ακραίες εμβολιαστικές διακρίσεις», που έχουν... Περισσότερα

Να σταματήσουν η δίωξη σε βάρος του Ν. Μπογιόπουλου και οι αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις

από Η Άλλη Άποψη
Να σταματήσουν η δίωξη σε βάρος του Ν. Μπογιόπουλου και οι αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις
Την κατάπτυστη δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου από την Ενωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), που εκδικάζεται αύριο, Πέμπτη, καταγγέλλουν με ανακοινώσεις και δηλώσεις τους φορείς και απόστρατοι.


Θυμίζουμε ότι με την αγωγή της η ΕΑΑΣ αξιώνει από τον δημοσιογράφο την καταβολή 70.000 ευρώ για «ηθική βλάβη» και τη φυλάκισή του για 6 μήνες «ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί».

Αφορμή ήταν τα όσα είπε ο δημοσιογράφος σε ραδιοφωνική του εκπομπή και περιγράφονταν στο άρθρο του «Οι "κομμουνιστοσυμμορίτες", οι κατσαπλιάδες του Βαν Φλιτ και τα τσιράκια του Πάιατ», σχετικά με τις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ σε Γράμμο και Βίτσι για τους πεσόντες «κατά τις επιχειρήσεις 1946 - 1949 κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

ΚΕΘΑ: Να αποσυρθεί η απαράδεκτη αγωγή

Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα απαιτεί να ανακληθεί τώρα η αγωγή και σημειώνει: «Η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα καταγγέλλει ως απαράδεκτη την ενέργεια της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού να καταθέσει αγωγή εναντίον του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου για σχόλιό του σχετικά με τις γιορτές μίσους που διοργανώνει η ΕΑΑΣ στο Γράμμο και το Βίτσι.

Η ΕΑΑΣ είναι γνωστό ότι κάθε χρόνο διοργανώνει τέτοιου περιεχομένου εορτές, που βρίθουν από αντικομμουνιστικό μίσος! Στις τελετές αυτές παρευρίσκονται νοσταλγοί του Χίτλερ, των ταγμάτων ασφαλείας, της δικτατορίας και της βασιλείας. Το ίδιο έγινε και φέτος που, χωρίς να περιοριστεί η τελετή, όπως δηλωνόταν, στο "άναμμα ενός κεριού", η ΕΑΑΣ συνεόρτασε στο ίδιο κλίμα με εκπροσώπους ναζιστικών και φασιστικών οργανώσεων, ανακοινώνοντας μάλιστα και εκπρόσωπο του γνωστού έγκλειστου Κασιδιάρη, καθώς και εκπρόσωπο "βασιλικής" οργάνωσης.

Ακόμη, ανακοινώθηκαν από του βήματος, μεταξύ άλλων, ονόματα αποστράτων για την προσφορά τους, όπως του τ. ευρωβουλευτή του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, ή άλλου που εμφανίζεται σε βίντεο να κόβει με ξίφος την, με σχήμα βασιλικού στέμματος, "βασιλόπιτα".

Η ΕΑΑΣ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), εποπτευόμενο απ' το υπουργείο Αμυνας της εκάστοτε κυβέρνησης, γι' αυτό και οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά είναι βαριές! Οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης είναι ακόμα μεγαλύτερες, καθώς το 2020, μετά τον σχετικό "ντόρο", ανακλήθηκε την τελευταία στιγμή η παρουσία "εκπροσώπου του πρωθυπουργού" στις αντίστοιχες τελετές, ενώ με την ανοχή της η ΕΑΑΣ προχώρησε στην κατάπτυστη αγωγή.

Φέτος, πάλι ενώ ο υπεύθυνος υπουργός προσπαθεί να χαμηλώσει δήθεν τους τόνους, χαρακτηρίζοντας τους εορτασμούς "...εορτές μνήμης, περισυλλογής, μακριά από αισθήματα μίσους...", η ΕΑΑΣ συνέχισε ...στο ίδιο τέμπο, με κατάπτυστο αντικομμουνιστικό κύριο άρθρο στην εφημερίδα της.

Είναι απαράδεκτο, προσβλητικό και δεν τιμά κανέναν απόστρατο ούτε η διοργάνωση τέτοιου είδους εκδηλώσεων, μάλιστα με χρήματα των ίδιων των αποστράτων, ούτε επίσης τους τιμά η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της ελευθεροτυπίας! Καταδικάζουμε την ΕΑΑΣ για την πιο πάνω ενέργειά της και απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η άθλια δίωξη κατά του Ν. Μπογιόπουλου! Απαιτούμε την κατάργηση των εορτασμών αυτών από την ΕΑΑΣ».

Καταγγέλλουν τις ευθύνες και την εκκωφαντική σιωπή της κυβέρνησης

Σε δήλωσή του, ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ΠΝ ε.α. αναφέρει: «Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η άθλια δίωξη της ΕΑΑΣ κατά του δημοσιογράφου Ν. Μπογιόπουλου! Δεν τιμά κανέναν απόστρατο ούτε η δίωξη αυτή κατά της ελευθεροτυπίας ούτε και η πραγματοποίηση των εορτών μίσους στο Γράμμο και το Βίτσι που ξεχειλίζουν αντικομμουνισμό.

Είναι ντροπή, οι κύριοι, που υποτίθεται εκπροσωπούν τους απόστρατους, να συνεορτάζουν με διάφορα φασιστοειδή και παραφυάδες ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης καλλιεργώντας το μίσος και τον άκρατο αντικομμουνισμό. Επίσης συνολικότερα από τον "βίο και την πολιτεία" των Ενώσεων Αποστράτων ΝΠΔΔ, έχει αποδειχθεί ότι ο ρόλος τους είναι αρνητικός. Επομένως όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη!

Ευθύνες αναλογούν σε όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, δεξιές, κεντρώες και "αριστερές", που ανέχτηκαν και συντήρησαν αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση. Μεγάλες ευθύνες έχει ειδικά η κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς μόλις στο παρά πέντε ακύρωσε την παρουσία "εκπροσώπου του πρωθυπουργού" στις τελετές του 2020, ενώ ανέχεται άθλιες διώξεις, ουσιαστικά, κατά της ελευθεροτυπίας. Αμεση ανάκληση της δίωξης! Κατάργηση των εορτών μίσους!».

Δήλωση για την κατάπτυστη αγωγή έκανε και ο Τριαντάφυλλος Φωτιάδης, Αντιπλοίαρχος ΠΝ ε.α., ζητώντας να σταματήσει τώρα. Οπως σημειώνει, «πολλά ερωτηματικά γεννά η στάση της κυβέρνησης και του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, που εποπτεύει την (ΕΑΑΣ) με την εκκωφαντική σιωπή τους όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η ΕΑΑΣ είναι γνωστή από τη διοργάνωση εκδηλώσεων μίσους σε Γράμμο και Βίτσι για τους πεσόντες "κατά τις επιχειρήσεις 1946 - 1949 κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών" όπως η ίδια αναφέρει. Αποτελεί καθήκον όλων των αποστράτων να καταδικάσουν την πολιτική του αντικομουνισμού και της θεωρίας των "δύο άκρων", που ακούγεται συχνά τελευταία».


Έχει διαβαστεί 518 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 10 °C
Άνεμος ΒΒΔ 4-6 μποφόρ

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 1 ως 10 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-3 μποφόρ

Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 2 ως 10 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 211 επισκέπτες και 0 μέλη.