Τετάρτη, 23 Ιούν, 2021

  • Η «Δράση Με Γνώση» για τη συνέντευξη τύπου του επικεφαλής των «Συνδημοτών»
  • Χωρίς μάσκα από αύριο σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνωστισμός . Αίρεται ο περιορισμός της νυχτερινής κυκλοφορίας από 28/6
  • ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 23/6
  • Μία ξεχωριστή εικαστική παρέμβαση!
  • Στέργιος Διαμάντης: Το εντυπωσιακό πυροτέχνημα του Βιολογικού Καθαρισμού Βέροιας και η πραγματικότητα.
Η «Δράση Με Γνώση» για τη συνέντευξη τύπου του επικεφαλής των «Συνδημοτών»1 Χωρίς μάσκα από αύριο σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνωστισμός . Αίρεται ο περιορισμός της νυχτερινής κυκλοφορίας από 28/62 ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 23/64 Μία ξεχωριστή εικαστική παρέμβαση!5 Στέργιος Διαμάντης: Το εντυπωσιακό πυροτέχνημα του Βιολογικού Καθαρισμού Βέροιας και η πραγματικότητα.6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η επόμενη πράξη

Η επόμενη πράξη

Δεν πέρασε ούτε μια βδομάδα από την ψήφιση του νόμου - έκτρωμα για τα Εργασιακά και η κυβέρνηση προχωράει στην επόμενη πράξη του αντιλαϊκού της σχεδιασμού, φέρνοντας άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή τα νομοσχέδια για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και την «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών.Και σε αυτήν την περίπτωση, τ... Περισσότερα

«Νέα αναπτυξιακή στρατηγική» για την ελληνική οικονομία, νέα βαρβαρότητα για το λαό

από Η Άλλη Άποψη
«Νέα αναπτυξιακή στρατηγική» για την ελληνική οικονομία, νέα βαρβαρότητα για το λαό

Οι βασικοί άξονες της υπό κατάρτιση «νέας αναπτυξιακής στρατηγικής» για την ελληνική οικονομία, η οποία θα περιλαμβάνει τις αντιλαϊκές παρεμβάσεις διαρκείας που αποσκοπούν στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων, συζητήθηκαν στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής.

Την παρουσίαση έκαναν ο οικονομολόγος Χρ. Πισσαρίδης που έχει αναλάβει επικεφαλής της «Επιτροπής για την Αναπτυξιακή Στρατηγική», ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Ν. Βέττας και ο καθηγητής του «London School of Economics» Δ. Βαγιανός.

Η Επιτροπή θα καταθέσει συστάσεις προς την κυβέρνηση «για τους στρατηγικούς άξονες στους οποίους πρέπει να κινηθεί μεσομακροπρόθεσμα η ελληνική οικονομία, ώστε η Ελλάδα να γίνει συγκρίσιμη με τις πιο πετυχημένες μικρές οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ολλανδία, η Αυστρία και η Δανία», σύμφωνα με το Μαξίμου.

Η συνεδρίαση έγινε υπό την προεδρία του Κυρ. Μητσοτάκη ο οποίος αναμάσησε τα γνωστά προπαγανδιστικά επιχειρήματα των αστικών επιτελείων ότι η τόνωση της καπιταλιστικής ανάπτυξης «είναι μία εγγύηση για τη μακροπρόθεσμη ευημερία όλων των πολιτών της». Φυσικά, η ίδια η «μεταμνημονιακή» εμπειρία, όπου τα αντιλαϊκά μέτρα παίρνονται «με το τσουβάλι» από την κυβέρνηση της ΝΔ, επιβεβαιώνει ότι οι εργαζόμενοι μετά την κρίση πληρώνουν και για την ανάπτυξη.

«Χρειάζονται πολιτικές οι οποίες θα πρέπει να υλοποιηθούν με συνέπεια, σε βάθος χρόνου», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, καταδεικνύοντας ότι η αντιλαϊκή επίθεση δεν θα έχει τέλος. Υπογράμμισε δε πως «η μελέτη δεν ξεκινά από ένα λευκό χαρτί», καθώς «η κυβέρνηση έχει προωθήσει ένα πολύ συγκροτημένο εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων με 134 μεγάλες κεντρικές παρεμβάσεις», ενώ «επιμέρους σχέδια εκπονούνται από τα υπουργεία, όπως για παράδειγμα το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα».

«Το σχέδιό μας είναι πολύ φιλόδοξο. Είναι μια Ελλάδα η οποία θα εξασφαλίζει ανάπτυξη και ευημερία για όλους τους πολίτες μέσα από ένα καινούργιο αναπτυξιακό μοντέλο που θα τοποθετεί την προστασία του περιβάλλοντος στο κέντρο των πολιτικών μας επιλογών», συμπλήρωσε.

Ο πραγματικός χαρακτήρας αυτού του νέου τάχα «αναπτυξιακού μοντέλου» αποκαλύπτεται από το σχέδιο για τη μετάβαση στην «πράσινη οικονομία», όπου θυσιάζονται οι λιγνιτικές μονάδες, οι παραγωγικές δυνατότητες και οι θέσεις εργασίας για να πριμοδοτηθούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι των ΑΠΕ, με βάση και τις στρατηγικές επιδιώξεις της αστικής τάξης. 

Με οδηγό τις ιεραρχήσεις και τις ανάγκες του κεφαλαίου

Ο Χρ. Πισσαρίδης δήλωσε πως «χρειάζεται δουλειά για μεταρρυθμίσεις, για νέες υποδομές», προσθέτοντας πως «χρειάζεται πολιτική βούληση, η οποία πιστεύω πως υπάρχει».  Όπως είπε, οι «μεταρρυθμίσεις» θα πρέπει να γίνουν σε δύο μέρη: Το πρώτο μέρος θα είναι «μεταρρυθμίσεις και πολιτικές που θα εκσυγχρονίσουν την ελληνική οικονομία. Να τη φέρουμε ας πούμε στο επίπεδο των πιο σύγχρονων και αναπτυγμένων μικρών οικονομιών της Ευρώπης, χωρών, δηλαδή ας πούμε όπως Ολλανδία, Δανία, Ισραήλ». Ενώ «αφού φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο θα βρισκόμαστε σε πολύ καλή θέση να αντιμετωπίσουμε τις παγκόσμιες προκλήσεις» που είναι «η νέα τεχνολογία, η ψηφιακή τεχνολογία και η κλιματική αλλαγή».

Ειδικά για την ψηφιακή τεχνολογία, ο Χρ. Πισσαρίδης υπογράμμισε πως η Ελλάδα «βρίσκεται πολύ πίσω» και είναι «οπωσδήποτε απαραίτητο να την υιοθετήσει», γιατί «διαφορετικά θα χάσει ανταγωνιστικότητα, θα πάει ακόμα πιο πίσω». Συμπλήρωσε πως τα μέλη της Επιτροπής «έχουμε δουλέψει πάνω σε αυτό, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ».

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, στη διάρκεια της συνεδρίασης «παρουσιάστηκαν τα χρόνια προβλήματα και οι διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας, αναλύθηκε το διεθνές περιβάλλον στο οποίο κινούμαστε και αναφέρθηκαν οι τομείς στους οποίους υπάρχουν μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες».

Με βάση και τις σχετικές ιεραρχήσεις του κεφαλαίου, οι τομείς αυτοί είναι:

- Η ενέργεια και το φυσικό περιβάλλον.

- Ο τουρισμός και ο αγροδιατροφικός τομέας.

- Η μεταποίηση, οι μεταφορές και τα logistics.

- O ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων και κράτους.

- Η καινοτομία.

- Η εκπαίδευση και ο πολιτισμός.

Έχει διαβαστεί 141 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 35 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 03 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 25 °C
Άνεμος ΒΑ 2 μποφόρ

Παρασκευή, 04 Ιουνίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 26 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 315 επισκέπτες και 1 μέλος.