Πέμπτη, 13 Μάι, 2021

 • Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο μπάσκετ της Α2 στην ΚΑΡΔΙΤΣΑ
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ
 • Μήνυμα της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Φρόσως Καρασαρλίδου: «12 ΜΑΪΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ»
 •      Άρση μέτρων: Τέλος τα SMS, ανοίγουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις Στις 00:30 η απαγόρευση κυκλοφορίας
 •  ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ
 • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 12/5
Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο μπάσκετ της Α2 στην ΚΑΡΔΙΤΣΑ1 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ 2 Μήνυμα της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Φρόσως Καρασαρλίδου: «12 ΜΑΪΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ» 3      Άρση μέτρων: Τέλος τα SMS, ανοίγουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις Στις 00:30 η απαγόρευση κυκλοφορίας4  ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 12/56

Το Σχόλιο της Ημέρας

Εγκλημα

Εγκλημα

Το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΕΕ, δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Είναι «κρίκος» στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που οξύνουν επικίνδυνα τους ανταγωνισμούς στην περιοχή και αποτελούν ναρκοπέδιο για τους λαούς. Δείχνει ταυτόχρονα πόση αξία έχουν οι «διαβεβαιώσεις» της... Περισσότερα

Νέα προκλητικά δώρα στο κεφάλαιο, ο λογαριασμός στο λαό

από Η Άλλη Άποψη
Νέα προκλητικά δώρα στο κεφάλαιο, ο λογαριασμός στο λαό

Ψηφίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής με τις ψήφους της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη «Φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο», του οποίου οι ρυθμίσεις καθιστούν το φορολογικό σύστημα ακόμα πιο άδικο, ταξικό και βάρβαρο για το λαό.

Οι διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου μειώνουν περισσότερο, έως και απαλλάσσουν τελείως σε ορισμένες περιπτώσεις, την ήδη υποτυπώδη φορολογία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ενώ παράλληλα με πλήθος διάσπαρτων διατάξεων αλλά και με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, τους προσφέρει και διάφορα έξτρα δωράκια.

Ο λαός θα είναι αυτός που θα κληθεί να πληρώσει το λογαριασμό και των νέων προνομίων του κεφαλαίου. Οσο κι αν η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να ρίξει στάχτη στα μάτια, εμφανίζοντας την αλλαγή στη φορολογική κλίμακα ως «ανάσα» και «φοροελαφρύνσεις» για τα λαϊκά στρώματα, τα στοιχεία του νομοσχεδίου δείχνουν τη διατήρηση και ενίσχυση της φοροεπιδρομής, με νέες επιβαρύνσεις.

Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι βάσει του νομοσχεδίου μειώνεται στο συμβολικό 5% (από 10%), και μάλιστα αναδρομικά από τις αρχές του 2019, η φορολογία στα κέρδη, δηλαδή στα εκατομμύρια των μεγαλομετόχων των εταιρειών, ενώ για τον εργαζόμενο με έως 10.000 ευρώ όλο κι όλο ετήσιο εισόδημα, η φορολογία προβλέπεται ότι θα είναι 9%. Προβλέπεται επίσης περαιτέρω μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων, από 28% σε 24%.

Καθιερώνεται συμβολικός φόρος, σχεδόν μηδενικός, για εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, αμοιβαίου κεφαλαίου ακινήτων και επενδύσεων χαρτοφυλακίου. Η διάταξη αυτή στοχεύει μεταξύ άλλων στο να δοθούν κίνητρα για τα κάθε είδους προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης.

Προβλέπονται ακόμα: Πλήρης απαλλαγή από φόρο εισοδήματος για ΑΕ (εισηγμένες ή όχι σε χρηματιστήρια) για κεφαλαιοποιήσεις αποθεματικών. Πλήρης απαλλαγή από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση για μετόχους «Εταιρειών Χαρτοφυλακίου» στην περίπτωση που αυτές κατέχουν μετοχές σε πλοιοκτήτριες εταιρείες συμβεβλημένες με το ΝΑΤ. Απαλλαγή από τον ειδικό φόρο ακινήτων (αφορά offshore εταιρείες) για «ναυτιλιακές εταιρείες που έχουν εγκαταστήσει γραφεία στην Ελλάδα σύμφωνα με τον α.ν. 378/1968».

Επιπλέον, καθιερώνονται εκπτώσεις από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων για τις δαπάνες που αφορούν δράσεις της λεγόμενης «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης», με «κίνητρα» ώστε η εργοδοσία να φοροαπαλλάσσεται παραπέρα όταν αντικαθιστά μέρος του μισθού προς τους εργαζόμενους με διάφορες «προσφορές σε είδος».

Προβλέπεται επίσης η υποχρεωτική αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών στο 30% του εισοδήματος των λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να προκύψουν άλλα 557 εκατ. ευρώ έσοδα, που σημαίνει ότι αυξάνεται η έμμεση φορολογία.

Παράλληλα, την Πέμπτη το βράδυ, κατατέθηκε τροπολογία από το υπουργείο Οικονομικών που μειώνει τον φορολογικό συντελεστή από το 45% στο 22% για τα ποσά που καταβάλλονται από αθλητικές ΑΕ σε αθλητές για την υπογραφή συμβολαίου μετεγγραφής ή για την ανανέωση ή λύση συμβολαίου συνεργασίας, εφόσον τα ποσά αυτά υπερβαίνουν τα 40.000 ευρώ. Η ρύθμιση θα ισχύσει από 1/1/2020.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας ένα ακόμα προπαγανδιστικό τρικ, λέει ότι μοιράζει τον «δημοσιονομικό χώρο» των 1,2 δισ. ευρώ «σε όλους», κρύβοντας ότι το ποσό αυτό προέρχεται από τη φοροληστεία και τις περικοπές σε βάρος του λαού και ότι πάνω από το 50%, 618 εκατομμύρια, θα πάει απευθείας στις επιχειρήσεις, και άλλα σχεδόν 300 εκατομμύρια εμμέσως. Την ίδια ώρα, τα «ρέστα» που θα πάνε στο λαό, ο οποίος από το 2010 έως το 2018 έχει πληρώσει σωρρευτικά πάνω από 50 δισ. ευρώ φόρους, όχι μόνο αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό της αντιλαϊκής πολιτικής που εξανεμίζει το λαϊκό εισόδημα, αλλά δεν «αγγίζουν» ούτε κατά διάνοια το αντιλαϊκό ισοζύγιο αφού ο ίδιος θα συνεχίσει να πληρώνει περισσότερο από το 93% των συνολικών φορολογικών εσόδων.

Αλλωστε, το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αυτής της φορολογικής μεταρρύθμισης που προβλέπει το νομοσχέδιο αποδεικνύεται περίτρανα από τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού για το 2020, που προβλέπουν αύξηση φορολογικών εσόδων συνολικά κατά 773 εκατ. ευρώ. Αυτά θα προέλθουν από την αύξηση των έμμεσων φόρων, δηλαδή των πιο αντιλαϊκών, του ΕΝΦΙΑ, με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, από τη φορολογία των φυσικών προσώπων τα οποία θα αυξηθούν κατά 423 εκατ. ευρώ. Ενώ τα φορολογικά έσοδα που θα προέλθουν από τις επιχειρήσεις προβλέπεται ότι θα μειωθούν κατά 446 εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι θα έχουν για το 2019 αυξημένη κερδοφορία!

Έχει διαβαστεί 149 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος Ν 2 μποφόρ

Πέμπτη, 13 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 24 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 14 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 24 °C
Άνεμος ΝΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 243 επισκέπτες και 0 μέλη.