Σάββατο, 03 Ιούν, 2023

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ: Με δυνατό ΚΚΕ και δυνατό λαϊκό κίνημα καμία κυβέρνηση δεν είναι «παντοδύναμη»
  • Τράπεζα Θεμάτων: Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος αμφισβητεί τους ισχυρισμούς για κυβερνοεπίθεση
  • Οι ένοχοι
  • Η «σταθερότητα» που υπόσχεται η ΝΔ (και) στους αγρότες, είναι ζωή με ψίχουλα
  • ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ
  • Μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας με τους δασκάλους τους επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΒέροιας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ: Με δυνατό ΚΚΕ και δυνατό λαϊκό κίνημα καμία κυβέρνηση δεν είναι «παντοδύναμη»1 Τράπεζα Θεμάτων: Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος αμφισβητεί τους ισχυρισμούς για κυβερνοεπίθεση2 Οι ένοχοι3 Η «σταθερότητα» που υπόσχεται η ΝΔ (και) στους αγρότες, είναι ζωή με ψίχουλα4 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ5 Μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας με τους δασκάλους τους επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΒέροιας 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

"Γαλάζιες" αποκαλύψεις για την οικονομία...

Οταν η "γαλάζια" εφημερίδα αποκαλύπτει τα πραγματικά νούμερα της οικονομίας... Περισσότερα

Νέα στοιχεία στον βούρκο του αστικού πολιτικού συστήματος

από Η Άλλη Άποψη
Νέα στοιχεία στον βούρκο του αστικού πολιτικού συστήματος
Νέα στοιχεία για την υπόθεση διαφθοράς, στην οποία εμπλέκεται η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, έρχονται στο φως της δημοσιότητας για να αναδείξουν τη σαπίλα του αστικού πολιτικού συστήματος. Χτες, έγινε νέα έφοδος στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, όπου, σύμφωνα με δημοσιεύματα σφραγίστηκε το γραφείο αξιωματούχου που εργάζεται στην υποεπιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ κατασχέθηκε ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Η πρόεδρος της υποεπιτροπής είχε προηγουμένως αποσυρθεί από τη θέση της, ενώ προχτές η ευρωβουλευτής Μαρί Αλένα ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την προεδρία της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όσο συνεχίζονται οι έρευνες για το «Qatargate», αφού φέρεται να εμπλέκεται ο συνεργάτης της Μαρκ Ταραμπέλα.

Εξάλλου, κατασχέθηκαν περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ σε μετρητά κατά τη διάρκεια των ερευνών, ενώ τη Δευτέρα, η Εισαγγελία είχε δηλώσει ότι «πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ» κατασχέθηκαν σε τρεις τοποθεσίες: 600.000 ευρώ στο σπίτι ενός υπόπτου, 150.000 ευρώ στο διαμέρισμα της Εύας Καϊλή και «αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ» σε μια βαλίτσα σε ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες στο δωμάτιο του πατέρα της.

Επιπλέον, η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ψήφισε υπέρ της παύσης των αρμοδιοτήτων της Εύας Καϊλή, υιοθετώντας την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων. Η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μετσόλα, μετά το τέλος της ψηφοφορίας, έσπευσε να ισχυριστεί ότι «θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρμόδιες εθνικές αρχές επιβολής του νόμου και τις δικαστικές αρχές» ενώ ανακοίνωσε τη δρομολόγηση μιας «μεταρρυθμιστικής διαδικασίας» σε μια προσπάθεια να εμφανίσει με τη ρομφαία της κάθαρσης την ΕΕ των μονοπωλίων, η οποία έχει από τη φύση της δεσμούς αίματος με τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Στο μεταξύ κι ενώ σήμερα κρίνεται η προφυλάκισή της, χτες μέσω του δικηγόρου της Μ. Δημητρακόπουλου, η Καϊλή δήλωνε «αθώα» και πως «δεν έχει καμία σχέση - ρητά και κατηγορηματικά - με χρηματισμούς από το Κατάρ».

Διάψευση για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο ανάρτησε και ο Μ. Σχοινάς, μετά τα δημοσιεύματα που τον φέρνουν να βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των αρχών. Νωρίτερα χτες ερωτώμενος και για τις θέσεις που εξέφρασε κατά την παρουσία του στην έναρξη του παγκοσμίου κυπέλλου στο Κατάρ, απαντούσε πως «αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν αυτοσχεδιάζουμε, δεν εφευρίσκουμε θέσεις. Με ευλάβεια, σχολαστικά αναπαρήγαγα την πολιτική της Κομισιόν» ενώ όσον αφορά το ζήτημα της εργασιακής νομοθεσίας είπε ότι εξέφρασε όχι μόνο την πολιτική της Κομισιόν, αλλά την πολιτική του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας. Των «οργανώσεων» δηλαδή που έχουν στήσει η ΕΕ και οι υπόλοιπες ιμπεριαλιστικές ενώσεις για τα αλισεβερίσια αυτά.

«Μπουγάδα» στην ΕΕ, μοχλός και για τις διεργασίες

Στο μεταξύ, η υπόθεση αξιοποιείται και για τις διεργασίες στο αστικό πολιτικό σκηνικό, αλλά και ως «ευκαιρία» για ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ να ρίξουν μια καλή... μπουγάδα στην ιμπεριαλιστική ένωση της ΕΕ, με τους δεσμούς αίματος με τους επιχειρηματικούς ομίλους που γεννάνε τα σκάνδαλα.

Χτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, σε συνέντευξή του, συντηρώντας την κοκορομαχία πάνω στον κοινό τους βούρκο, στον απόηχο και των πρόσφατων δηλώσεων Ανδρουλάκη περί Καϊλή ως «δούρειου ίππου της ΝΔ», είπε ότι το ΠΑΣΟΚ «γίνεται ακόμη περισσότερο παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ και στη ρητορική και στη φιλοσοφία του». Σε αυτό που τους καίει, βέβαια, την ενσωμάτωση ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων στον ευρωμονόδρομο, τόνισε το γεγονός ότι «σε μια περίοδο που μεγάλα στρώματα, όχι της ελληνικής αλλά της ευρωπαϊκής κοινωνίας, αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τους ευρωπαϊκούς θεσμούς (...) είναι μια εξέλιξη που δεν είναι προς θετική κατεύθυνση».

Την ίδια ώρα, επιβεβαιώνοντας ότι η υπόθεση Καϊλή έρχεται ως εργαλείο στα χέρια τους για ποικίλες στοχεύσεις, επιχείρησε να νομιμοποιήσει τις παρακολουθήσεις λέγοντας πως αν αποδειχτεί ότι χρησιμοποιήθηκαν και οι υποκλοπές στην υπόθεση «πρέπει να ξανασταθμίσουν όσοι στην Ελλάδα έλεγαν ότι τα πολιτικά πρόσωπα είναι αδιανόητο να μπαίνουν σε παρακολούθηση, εφόσον υπάρχουν ενδείξεις ή κριτήρια ή οτιδήποτε, τη στάση τους».

Το «ξέπλυμα» της ΕΕ συνέχισε από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, από τη Λαμία, λέγοντας πως - γενικώς και αορίστως - «η χώρα», «έχουμε αρχίσει να εξάγουμε διαφθορά. Η διαφορά όμως ποια είναι; Η διαφορά είναι ότι στην Ευρώπη υπάρχουν θεσμοί που λειτουργούν...». Παρουσίασε δηλαδή τον μύθο του σάπιου ως το μεδούλι συστήματος, όπου γεννιέται και η σαπίλα και η διαφθορά, ως ικανού να «αυτοκαθαρθεί».

Έχει διαβαστεί 450 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 24 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2-3 μποφόρ

Σάββατο, 03 Ιουνίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 16 ως 26 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2-3 μποφόρ

Κυριακή, 04 Ιουνίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 14 ως 24 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 206 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)