Τετάρτη, 06 Δεκ, 2023

  • Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα
  • Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
  • Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων την Πέμπτη λόγω της επίσκεψης Ερντογάν
  • Αμερικανιές...
  • Καπιταλιστικές Επιλογές Ελευθερίας
  • Στάση εργασίας εργαζομένων στη ΔΕΥΑΒ
Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα1 Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου2 Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων την Πέμπτη λόγω της επίσκεψης Ερντογάν3 Αμερικανιές...4 Καπιταλιστικές Επιλογές Ελευθερίας5 Στάση εργασίας εργαζομένων στη ΔΕΥΑΒ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μύθοι για την Ενέργεια

Καθώς ολοκληρώνεται μια ακόμα φάση «προσαρμογής» της Ενέργειας - εμπόρευμα στην «απελευθερωμένη» αγορά της παραγωγής και διανομής, ο λαός μπορεί να δει τώρα πιο καθαρά τα ψέματα που του έλεγαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα «οφέλη» που θα αποκόμιζε τάχα από τη στρατηγική της ΕΕ και σ' αυτόν τον τομέα.Τη στρ... Περισσότερα

Νέες αυξημένες εισφορές για 650.000 αγρότες

από Η Άλλη Άποψη

Τα νέα ειδοποιητήρια με τις αυξημένες εισφορές στον ΟΓΑ μέχρι και 27% για το πρώτο εξάμηνο του 2016 σε σχέση με το 2015 αρχίζουν να καταφθάνουν τις επόμενες μέρες σε 650.000 αγρότες. Η αύξηση για την πληρωμή των εισφορών προς τον ΟΓΑ για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους θα ανέλθει σε 70 περίπου ευρώ για όσους ανήκουν στις ασφαλιστικές κλάσεις 1-5, ανεβαίνει στα 82 ευρώ στην 6η και στα 94 ευρώ στην 9η κλάση. Η μέση ποσοστιαία αύξηση σε σχέση με τις εισφορές του β' εξαμήνου του 2015 κυμαίνεται από 8,5% έως 15%. Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά αύξηση των εισφορών των αγροτών προς τον ΟΓΑ μέσα σε μερικούς μήνες, καθώς στην προηγούμενη πληρωμή (για το β' εξάμηνο του 2015) είχε επιβληθεί ήδη αύξηση για τα ποσά της κύριας σύνταξης από το 7% στο 10%. Τώρα η αύξηση αφορά τις εισφορές υπέρ υγείας, που από το 2,75% του τεκμαρτού εισοδήματος κάθε ασφαλιστικής κλάσης, αυξάνεται στο 3,61%.

Ειδικότερα, οι αγρότες θα πρέπει μέσα στο Δεκέμβρη να πληρώσουν αυξημένες εισφορές που στην 1η ασφαλιστική κατηγορία θα ανέλθουν σε 535,2 ευρώ, αύξηση 27,3% σε σχέση με τις συνολικές εισφορές που κατέβαλαν το 2015. Η εισφορά που αντιστοιχεί στη 2η ασφαλιστική κατηγορία διαμορφώνεται στα 605,2 ευρώ (αύξηση κατά 26,2% σε σχέση με το 2015) και για την 3η κατηγορία, που είναι και η πολυπληθέστερη, η εισφορά του εξαμήνου διαμορφώνεται στα 678,8 ευρώ (αύξηση 25,1%).

Αν και αυτές θα είναι οι εισφορές των αγροτών και για το δεύτερο εξάμηνο του 2016, που θα καταβληθεί προς το τέλος του πρώτου εξαμήνου του επόμενου έτους, εντούτοις με τη δημιουργία του ΕΦΚΑ, οι αγρότες θα πρέπει να καταβάλουν παράλληλα και τις νέες εισφορές του έτους 2017, που δεν αποκλείεται να είναι σε μηνιαία βάση και οι οποίες για τον κλάδο σύνταξης έχουν καθοριστεί στο 14% επί του φορολογητέου εισοδήματός τους και για την υγεία στο 6,95%!

Έχει διαβαστεί 327 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 353 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)