Τρίτη, 09 Αύγ, 2022

  • ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ: Σκοτεινό και επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο πίσω από τις παρακολουθήσεις
  • Νίκος Κωνσταντινίδης ο εν Ναούση Πρωτομάστορας! Αρχιτέκτων, Γλύπτης, Ζωγράφος, Ξυλογλύπτης, Λαϊκός
  • Προσλήψεις 11 εποχικών υπαλλήλων για τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Νάουσας
  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ» : Στα "σαγόνια" των βιομηχάνων οι παραγωγοί συμπύρηνου ροδάκινου
  • Δελτίο Τύπου Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας : "Ιφιγένεια", το μουσικό έργο του Χρήστου Κουτσίδη στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας
  • ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Μήνυμα αλληλεγγύης στο ΚΚ Κούβας για τη φωτιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις
ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ: Σκοτεινό και επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο πίσω από τις παρακολουθήσεις1 Νίκος Κωνσταντινίδης ο εν Ναούση Πρωτομάστορας! Αρχιτέκτων, Γλύπτης, Ζωγράφος, Ξυλογλύπτης, Λαϊκός2 Προσλήψεις 11 εποχικών υπαλλήλων για τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Νάουσας3 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ» : Στα "σαγόνια" των βιομηχάνων οι παραγωγοί συμπύρηνου ροδάκινου4 Δελτίο Τύπου Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας : "Ιφιγένεια", το μουσικό έργο του Χρήστου Κουτσίδη στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας5 ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Μήνυμα αλληλεγγύης στο ΚΚ Κούβας για τη φωτιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολυδαίδαλο δίκτυο

Η χτεσινή δήλωση του πρωθυπουργού ότι «δεν ήξερε» για τις παρακολουθήσεις και ο καβγάς που συνεχίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες της ΕΕ, και όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, για τη διαμόρφωση ενός επικίνδυνου και σκοτεινού θεσμικού πλαισίου που στο όνομα της «εθνικής ασφάλειας» διαμορφώνει και νομιμο... Περισσότερα

ΝΕΟΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Απαιτούνται μέτρα για αντιμετώπιση της επιδημίας, αλλά με συνέχιση περίθαλψης των χρονίως πασχόντων

από Η Άλλη Άποψη
ΝΕΟΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Απαιτούνται μέτρα για αντιμετώπιση της επιδημίας, αλλά με συνέχιση περίθαλψης των χρονίως πασχόντων

Οι αυξημένες ανάγκες, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, αναδεικνύουν για ακόμη μια φορά τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στο δημόσιο σύστημα υγείας, λόγω της πολιτικής που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, με βάση και τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την «ενίσχυση» των νοσοκομείων, δεν ικανοποιούν τις αυξημένες ανάγκες, ενώ τα σωστά περιοριστικά μέτρα για να μην προσέρχονται οι ασθενείς που δεν απαιτείται στα δημόσια νοσοκομεία, δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους χρόνια ασθενείς, αφού δεν συνοδεύονται με μέτρα που θα εξασφαλίζουν την αναγκαία συνέχεια της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης.

Η απόφαση παύσης της λειτουργίας των πρωινών και απογευματινών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία, οδηγεί σε αδιέξοδο πολλούς ασθενείς με χρόνια νοσήματα, όπως καρδιαγγειακά, αναπνευστικά, διαβήτη, υπέρτασης, καρκίνο κ.λπ. Μετά κόπων και βασάνων είχαν καταφέρει να κλείσουν ένα ραντεβού, το οποίο τώρα αναστέλλεται και μάλιστα χωρίς να τους δοθεί κάποια λύση.

Η ακύρωση όλων των χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία, εκτός των «έκτακτων που δεν δύναται να αναβληθούν» οδηγεί εκατοντάδες ασθενείς σε απόγνωση. Τι θα γίνουν οι ασθενείς που περίμεναν για μήνες στη λίστα αναμονής των χειρουργείων;

Η σύσταση στον κόσμο να μένει σπίτι και όποιος είναι άρρωστος να επικοινωνεί με τον «γιατρό του» παραπέμπει στην ατομική ευθύνη των ασθενών να βγάλουν το «φίδι από την τρύπα» αφού ούτε οικογενειακοί γιατροί υπάρχουν, ούτε τα αποδεκατισμένα, από γιατρούς και νοσηλευτές, κέντρα υγείας μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ασθενών και πολύ περισσότερο στις αναγκαίες «κατ’ οίκον ιατρικές εξετάσεις». Η «αυτοδιάγνωση» ή η διάγνωση «από τηλεφώνου» αποτελεί όχι απλά ανεπαρκή, αλλά επικίνδυνη «λύση».

Οι υποδείξεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τον έλεγχο της διασποράς της νόσου από το «νέο κορονοϊό» επιβάλλουν την ανάγκη άμεσης λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων από την κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικότητα η συγκεκριμένη πανδημία και ταυτόχρονα να αντιμετωπιστούν όλες οι πάγιες ανάγκες περίθαλψης που δεν σχετίζονται με αυτή.

Απαιτείται:

- Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού για να ανοίξουν τα 110 κλειστά δημόσια κρεβάτια ΜΕΘ, αλλά και για να μπορεί να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

- Να ξανανοίξουν άμεσα τα νοσοκομεία που έκλεισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ το 2013 (Πολυκλινική Πατησίων, Δυτικής Αττικής, Μπόμπολα κ.λπ.). Να στελεχωθούν άμεσα, με μόνιμο προσωπικό και όχι με μετακινήσεις προσωπικού από άλλα νοσοκομεία. Να επιταχτούν ανάλογα κρεβάτια, κλινικές, κρεβάτια ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών για τις ανάγκες των ασθενών από την επιδημία χωρίς καμία πληρωμή από τους ασθενείς και η δαπάνη να πληρωθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό σύμφωνα με το κρατικό τιμολόγιο.

- Με απόφαση της κυβέρνησης να ενταχθούν υποχρεωτικά οι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι γιατροί και άλλοι υγειονομικοί, στο σχεδιασμό για τη δωρεάν παρακολούθηση των ασθενών στα ιατρεία, σε κατ’ οίκον επισκέψεις και συνταγογραφήσεις. Να αποζημιώνονται από το κράτος.

- Οι εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις των ασθενών στον ιδιωτικό τομέα να γίνονται δωρεάν, χωρίς συμμετοχή των ασθενών.

- Να ενισχυθεί με προσωπικό η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι», προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους σε υποστηρικτικές και υγειονομικές υπηρεσίες.

- Πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.

Έχει διαβαστεί 171 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 20 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 09 Αυγούστου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 22 ως 33 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 10 Αυγούστου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 22 ως 33 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 396 επισκέπτες και 1 μέλος.