Τρίτη, 27 Ιούλ, 2021

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/7
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δεν είναι σύγχρονο ένα σχολείο που διαχωρίζει τα παιδιά . Στον σκουπιδοτενεκέ η θέση του νομοσχεδίου
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σχολείο της αγοράς με μαθητές «μοντελάκια» για τους μονοπωλιακούς ομίλους και όχι μορφωμένους
  • Ανταλλαγή Νέων στη Βέροια!
  • Ένταξη για χρηματοδότηση δύο προτάσεων του Δήμου Βέροιας στο «Αντώνης Τρίτσης» συνολικού ύψους 3.244.922,75€
  • Διώνη Δημητριάδου ''Οδός Πανός'', 40ος χρόνος, τχ. 191, Σεπ. Δεκ. 2021 /  Ηλίας Τσέχος ''Τα Ηλικιωμένα Ανήλικα'', Φεγγίτης 2020
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/71 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δεν είναι σύγχρονο ένα σχολείο που διαχωρίζει τα παιδιά . Στον σκουπιδοτενεκέ η θέση του νομοσχεδίου2 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σχολείο της αγοράς με μαθητές «μοντελάκια» για τους μονοπωλιακούς ομίλους και όχι μορφωμένους3 Ανταλλαγή Νέων στη Βέροια!4 Ένταξη για χρηματοδότηση δύο προτάσεων του Δήμου Βέροιας στο «Αντώνης Τρίτσης» συνολικού ύψους 3.244.922,75€5 Διώνη Δημητριάδου ''Οδός Πανός'', 40ος χρόνος, τχ. 191, Σεπ. Δεκ. 2021 /  Ηλίας Τσέχος ''Τα Ηλικιωμένα Ανήλικα'', Φεγγίτης 20206

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στο «ψυγείο» και για φέτος ο κατώτατος μισθός

Μερικά ψίχουλα - κι αυτά από τον Γενάρη του 2022 - ως «αύξηση» στον κατώτατο μισθό αποφάσισε η κυβέρνηση, θέτοντας σε πλήρη εφαρμογή τον μηχανισμό μόνιμης συμπίεσης των κατώτερων μισθών που προβλέπει ο νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ). Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της χτεσινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο, εγκρίνο... Περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ: Στηρίζει τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ: Στηρίζει τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου

Ένα ακόμη πολυνομοσχέδιο, κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής. Πρόκειται για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ). Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των ΟΤΑ. Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας. Μητρώο Πολιτών και άλλες διατάξεις».

Το νομοσχέδιο αποτελείται από 4 ενότητες, που αφορούν, πρώτον, ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ). Δεύτερον, ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των ΟΤΑ και των νομικών τους προσώπων. Τρίτον, τον επανακαθορισμό του θεσμικού πλαισίου για την «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία - Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας» (ΕΟΕΣ) και, τέταρτον, το «Μητρώο Πολιτών», δηλαδή το νέο πληροφοριακό σύστημα σχετικά με τα δημοτολόγια, τις ληξιαρχικές πράξεις κ.τ.λ. και άλλες διατάξεις που ρυθμίζουν π.χ. τη σύσταση Ειδικής Γραμματείας Ιθαγένειας ή τροποποιούν σχετικές με την ΕΕΤΑΑ ΑΕ, τα Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών και την παράδοσή τους σε ιδιώτες. Κατά την πάγια τακτική της κυβέρνησης, στο σχέδιο νόμου ενσωματώθηκε πλήθος τροπολογιών.

Συμφωνούν επί της ουσίας ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, προσπάθησε να παρουσιάσει τη λογική της ανταποδοτικότητας που στηρίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τάχα ως το αντίπαλο δέος στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που στηρίζει η ΝΔ, αποκρύπτοντας ότι και στη μία και στην άλλη περίπτωση οι δημότες εξαναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Άλλωστε, όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε, οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης θα λειτουργούν με «κανόνες ιδιωτικής οικονομίας». Σχετικά με τις διατάξεις που αφορούν τους εργαζόμενους, ισχυρίστηκε ότι τους προστατεύουν «μέσα στο αρνητικό πλαίσιο που κυβερνάμε», ενώ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν ξεπαγώνει τις προσλήψεις για τις οποίες ισχύει ο κανόνας 4 προς 1.

Ο Π. Σκουρλέτης κάλεσε τη ΝΔ να συμμετάσχει στο διάλογο για «τις μεγάλες θεσμικές αλλαγές στον Καλλικράτη», προκειμένου η Τοπική Διοίκηση «να έχει το δικό της χώρο»! Επίσης πρότεινε αλλαγή του εκλογικού συστήματος στις τοπικές εκλογές, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση θέλει την «απλή αναλογική». 

Ο εισηγητής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο είναι «μέρος της κανονικότητας που μας οδήγησε στην πτώχευση», αναπαράγοντας τα περί «ρουσφετολογικών διατάξεων». Ωστόσο, άφησε στο απυρόβλητο όλες εκείνες τις ρυθμίσεις που ενισχύουν την εμπορευματοποίηση των ΟΤΑ, όπως αυτή για τους «Ευρωπαϊκούς Ομίλους Εδαφικής Συνεργασίας».

Εκ μέρους των ΑΝΕΛ, ο Κώστας Κατσίκης ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει τη διάταξη για τα ιδιωτικά αποτεφρωτήρια. «Η αποτέφρωση για εμάς είναι μια βίαιη πράξη, σε αντίθεση με την ταφή που αποτελεί έκφραση του σεβασμού και της προοπτικής της ανθρώπινης συνέχειας», είπε, διευκρινίζοντας ότι η ένσταση δεν έχει να κάνει με την εκχώρηση της αρμοδιότητας, αλλά με αυτή καθαυτή τη διαδικασία.

Η τοποθέτηση του ΚΚΕ

Αποκαλύπτοντας τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του νομοσχεδίου - τον οποίο τα άλλα κόμματα συσκότισαν μέσα από τον καυγά τους για το αν περιέχει ή όχι «ρουσφετολογικές» διατάξεις - ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, σημείωσε ότι περιέχει ρυθμίσεις «απαραίτητες για να περάσει το αστικό κράτος στην επόμενη φάση των αντιδραστικών εκσυγχρονισμών του», όπως η αναθεώρηση του Καλλικράτη. «Είναι ένα σχέδιο νόμου, ενταγμένο στις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου, ώστε οι δομές της Τοπικής Διοίκησης να πρωταγωνιστήσουν στην καπιταλιστική ανάπτυξη, να τη διευκολύνουν και να την ενισχύσουν», ανέφερε. 

Ο Μ. Συντυχάκης ανακοίνωσε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο, εστιάζοντας σε ζητήματα, όπως η ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των δήμων, η εμπορευματοποίηση υπηρεσιών, η αναβάθμιση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών των δήμων, η γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. 

Έχει διαβαστεί 317 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 35 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 27 Ιουλίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 25 ως 37 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 28 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 25 ως 38 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1120 επισκέπτες και 0 μέλη.