Παρασκευή, 12 Αύγ, 2022

  • Αλεξάνδρεια: Τοποθετήθηκαν μεταλλικοί κάδοι απορριμμάτων και παγκάκια
  • Πέντε κινεζικοί όμιλοι αποσύρονται από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
  • Παράταση έως τις 17 Αυγούστου για την υποβολή αιτήσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ
  • 1.200 πρόσφυγες χάθηκαν στο Αιγαίο το πρώτο εξάμηνο του 2022
  • Βραδιά αλληλεγγύης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πατρίδας Ευστάθιος Χωραφάς
  • ΕΟΔΥ: Ανακοίνωση για το νέο ζωονόσο ιό Langya
Αλεξάνδρεια: Τοποθετήθηκαν μεταλλικοί κάδοι απορριμμάτων και παγκάκια1 Πέντε κινεζικοί όμιλοι αποσύρονται από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης2 Παράταση έως τις 17 Αυγούστου για την υποβολή αιτήσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ3 1.200 πρόσφυγες χάθηκαν στο Αιγαίο το πρώτο εξάμηνο του 20224 Βραδιά αλληλεγγύης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πατρίδας Ευστάθιος Χωραφάς5 ΕΟΔΥ: Ανακοίνωση για το νέο ζωονόσο ιό Langya6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το Pegasus, το Predator, η Intellexa και άλλες «ιστορίες»

Οι περιπτώσεις παρακολουθήσεων είναι ολοένα και πιο συχνό φαινόμενο σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, το οποίο συνήθως αποκαλύπτεται στο πλαίσιο σκληρών ανταγωνισμών, επιχειρηματιών και γεωπολιτικών. Πρόσφατα αποκαλύφθηκαν παρακολουθήσεις με το λογισμικό spyware «Pegasus» για τις κυβερνήσεις της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και τη... Περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

από Η Άλλη Άποψη
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο με θέματα που αφορούν τις λαϊκές αγορές φέρνει η κυβέρνηση, προβλέποντας μεταξύ άλλων τα εξής:

Τη διαχείριση των λαϊκών αγορών από ιδιώτες, μέσω ΣΔΙΤ.

Επιτρέπεται σε νομικά πρόσωπα (εταιρείες) να αδειοδοτούνται και να συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές, και να δικαιούνται το 5% των θέσεων κάθε λαϊκής αγοράς.

Ορίζει το πλειστηριασμό των θέσεων και βγάζει κάθε 3 χρόνια στο σφυρί τις θέσεις, εμπλέκει τους δήμους να γνωμοδοτούν για τον καθορισμό του ύψους του ανταποδοτικού τέλους προς τον φορέα διαχείρισης.

Καταργεί τις επιτροπές λαϊκών αγορών και εξαιρεί τους εκπροσώπους των παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών από τις αποφάσεις.

Το νομοσχέδιο καταδικάζουν μια σειρά από φορείς, μεταξύ των οποίων η Επιτροπή Αγώνα Λαϊκών Αγορών και αγροτικοί σύλλογοι.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα, «η είσοδος ιδιωτών στις λαϊκές αγορές θα δημιουργήσει αθέμιτο ανταγωνισμό, που θα έχει ως αποτέλεσμα το κέρδος των μεγαλεμπόρων σε βάρος των μικροπωλητών και τη μετατροπή τους σε "υπαίθρια σούπερ μάρκετ", με αγνώστου προελεύσεως προϊόντα».

Οσον αφορά την υποχρεωτική ένταξή τους στα Επιμελητήρια και τα προνόμια που αυτή δήθεν θα φέρει, η Επιτροπή Αγώνα σχολιάζει: «Οσα χρηματοδοτικά πακέτα κι αν έδωσε η ΕΕ στο παρελθόν και σήμερα ακόμα, τα δίνει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Για να ενισχυθούν τα μονοπώλια και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας τους. Τέτοια πικρή εμπειρία έχουν αγρότες και μικροεπαγγελματίες από τα "χρηματοδοτικά εργαλεία" τα προηγούμενα χρόνια. Κανείς δεν τους είπε ότι με τον ψηφιακό μετασχηματισμό κερδισμένες βγαίνουν κυρίως οι μεγάλες εταιρείες, μιας και ο αυτοαπασχολούμενος παραμένει απροστάτευτος όσο δεν υπάρχει για αυτόν αφορολόγητο, που εξασφάλιζε ένα στοιχειώδες εισόδημα για αυτόν και την οικογένειά του; Κανείς δεν τους είπε ότι κερδισμένοι από το ηλεκτρονικό εμπόριο - και ειδικά την περίοδο της καραντίνας - βγήκαν τελικά οι μεγάλοι όμιλοι, που έχουν και την τεχνογνωσία και τις δυνατότητες να υποστηρίξουν ένα τέτοιο εγχείρημα; Τελικά τι κέρδισαν οι υπόλοιποι μικροεπαγγελματίες από την υποχρεωτική ένταξή τους στα Επιμελητήρια τόσα χρόνια, εκτός από μια συνδρομή - χαράτσι ακόμα και παχιά λόγια για την αξία του "κοινωνικού διαλόγου", ώστε να μην υπάρχει καμία διεκδίκηση το προηγούμενο διάστημα;».

Η Επιτροπή Αγώνα Λαϊκών Αγορών, στηλιτεύει ταυτόχρονα την στάση της διοίκησης της Ομοσπονδίας, καθώς όπως σημειώνει, «ενώ δεκάδες σωματεία ανά την Ελλάδα παίρνουν πρωτοβουλίες διεκδίκησης (σε Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Πάτρα και αλλού) μέτρων στήριξης για την επιβίωσή μας, σιωπά και δίνει στήριξη σε μια πολιτική που ενώ δεν παίρνει κανένα μέτρο οικονομικής δικής μας στήριξης, την ίδια στιγμή στοχοποιεί τις λαϊκές αγορές για τη διασπορά του κορονοϊού. Μπροστά στο νέο νομοσχέδιο η μόνη της ανησυχία είναι μήπως χάσει την "κουτάλα" της διαχείρισης των υπέρογκων συνδρομών μας και στη δυνατότητά της να διαχειρίζεται τις θέσεις των πάγκων μας».

Η Επιτροπή καλεί τους μικρούς παραγωγούς να πάρουν θέση στον αγώνα, διεκδικώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου και μια σειρά από μέτρα στήριξης -από το κράτος- για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους, όπως επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1.000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων, διαγραφή τμήματος χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες, επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019.


Έχει διαβαστεί 408 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 24 °C
Άνεμος ΔΒΔ 2-4 μποφόρ

Παρασκευή, 12 Αυγούστου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 19 ως 28 °C
Άνεμος ΝΝΔ 2-4 μποφόρ

Σάββατο, 13 Αυγούστου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 19 ως 28 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 722 επισκέπτες και 0 μέλη.