Του Αλέκου Χατζηκώστα *Τις περισσότερες φορές δεν περνά καν ως είδηση. Και όμως τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά! Κάνουμε λόγο για τα περίφημα «εργατικά ατυχήματα»Το 2023 αναγγέλθηκε ρεκόρ εργατικών «ατυχημάτων» (15.000), τα περισσότερα από το 2000. Τα 108 από αυτά ήταν θανατηφόρα. Δηλαδή, κάθε τρεις εργάσιμες μέρες ένας εργαζόμενος χάν... Περισσότερα
Ο ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1: Επιμένει προκλητικά στα περί αυτοάμυνας του Ισραήλ που σφαγιάζει τη Γάζα
από Η Άλλη Άποψη
Την ώρα που χιλιάδες κόσμου στη χώρα μας κι όχι μόνο, καταδικάζει την ισραηλινή θηριωδία εναντίον του νοσοκομείου της Γάζας με εκατοντάδες νεκρούς, οΚυριάκος Μητσοτάκης, εμφανίζεται και πάλι προκλητικός επαναλαμβάνοντας ότι«η Ελλάδα αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα».
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, το βράδυ της Τετάρτης, για άλλη μία φορά προσφέρει πλήρη κάλυψη στο κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, υιοθετώντας την προπαγάνδά του για το πολύνεκρο χτύπημα στο νοσοκομείο, αναφέροντας ότι: «Δεν ξέρουμε ποιος έκανε το χτύπημα, δεν θα σπεύσω να βγάλω συμπέρασμα και αυτή είναι και η επίσημη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μιας γενικότερης ανάφλεξης στην περιοχή, εμφανίστηκε καθησυχαστικός την ώρα πάντως που η Ανατολική Μεσόγειος έχει γεμίσει με αμερικανοΝΑΤΟικά πολεμικά πλοία, τα οποία συνοδεύουν και ελληνικές φρεγάτες για να συνδράμουν τον ισραηλινό στρατό στο μακέλεσμα του Παλαιστινιακού λαού.
«Ο λόγος της Ελλάδος βαραίνει, είμαστε έντιμος συνομιλητής όλων των κρατών της ευρύτερης περιοχής»σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των γεωστρατηγικών σχεδίων της εγχώριας αστικής τάξης στην περιοχή.
Ερωτηθείς για τη στάση της Τουρκίας στη νέα κρίση του Μεσανατολικού ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «σε αντίθεση με την Ελλάδα, που η στάση της είναι ισορροπημένη, η στάση της Τουρκίας δεν είναι ισορροπημένη και η μη ανοιχτή καταδίκη της Χαμάς ως τρομοκρατικής οργάνωσης είναι πολύ προβληματική».