Χρηματοδότηση «πολεμικής οικονομίας», ένταση της φοροληστείας, «πάγωμα» δαπανών: Αυτό είναι το τρίπτυχο του αντιλαϊκού κρατικού προϋπολογισμού του 2025, που φέρνει η κυβέρνηση για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή αυτήν τη βδομάδα.Και καθένα από τα παραπάνω, προερχόμενα από τα «μνημόνια των μνημονίων», που ενώνουν όλα τα κόμματα του κεφαλα... Περισσότερα
Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ CNN: «Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε» λέει για τις καταστροφικές πυρκαγιές
από Η Άλλη Άποψη
Παρά την μεγάλη καταστροφή από τις πυρκαγιές ο πρωθυπουργόςΚυριάκος Μητσοτάκηςεπιμένει να εμφανίζεται ικανοποιημένος για την διαχείρισή τους δηλώνοντας στο CNN πως «κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε» και όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις αναζητά σανίδα σωτηρίας στον καύσωνα και στην κλιματική αλλαγή αποφεύγοντας να αναφερθεί στη μη υπάρξει ολοκληρωμένου σχεδιασμού διαχείριση των δασών και των πυρκαγιών.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι «αντιμετωπίσαμε ένα άνευ προηγουμένου κύμα καύσωνα», πως «σε κάποιο σημείο βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τέσσερις "megafires" ταυτόχρονα» και έσπευσε να υποστηρίξει ότι «ευτυχώς καταφέραμε να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές, είχαμε μόνο μία απώλεια. Άρα η Πολιτική Προστασία από αυτή την άποψη έκανε εξαιρετική δουλειά».
Έκανε αναφορά στο «112» λέγοντας πως «λειτούργησε εξαιρετικά καλά και μας επέτρεψε να εκκενώσουμε με τον κατάλληλο τρόπο περιοχές με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους» και εμμέσως πλην σαφώς κάνοντας σύγκριση με το Μάτι δήλωσε ότι η πυρκαγιά το 2018 «προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 100 ανθρώπων επειδή τότε δεν υπήρχε η ικανότητα, δεν υπήρχε η τεχνολογική υποδομή, να απομακρυνθούν με τον κατάλληλο τρόπο».
Ανέφερε ακόμα ότι «η κλιματική κρίση επιτίθεται εδώ και τώρα» και πως «δεν πρόκειται απλώς για ένα Ελληνικό πρόβλημα». Και με αφορμή το κλίμα μίλησε για πράσινες μπίζνες λέγοντας πως «δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα χωρίς σημαντικές επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη και δίχως σημαντικές καινοτομίες». Δήλωσε ότι η Ελλάδα «στην πρώτη γραμμή σε ό,τι αφορά τη διακοπή χρήσης άνθρακα» επαναλαμβάνοντας ότι «σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό πλαίσιο θα κλείσουμε όλες τις λιγνιτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής». Απόφαση της κυβέρνησης είναι να αντικαταστήσει τον εγχώριο λιγνίτη με ένα εισαγόμενο ορυκτό καύσιμο που είναι το φυσικό αέριο κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για την ενεργειακή ασφάλεια και επάρκεια της χώρας.