Κυριακή, 16 Ιούν, 2024

 • Η παταγώδης αποτυχία της επιστολικής ψήφου
 • Τη Δευτέρα 17/6 η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στη Βέροια
 • ΝΗΣΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ
 • Επιχείρηση «ολική ανάταξη» με μπαγιάτικα υλικά
 • Να επιταχυνθεί το έργο της κυβερνήσεως.....
 • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι το αισιόδοξο μήνυμα της κάλπης
Η παταγώδης αποτυχία της επιστολικής ψήφου1 Τη Δευτέρα 17/6 η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στη Βέροια2 ΝΗΣΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ3 Επιχείρηση «ολική ανάταξη» με μπαγιάτικα υλικά4 Να επιταχυνθεί το έργο της κυβερνήσεως.....5 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι το αισιόδοξο μήνυμα της κάλπης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Λεφτά υπάρχουν

Δημοσιεύματα στον Τύπο προαναγγέλλουν ότι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις αρχές του Ιούλη, θα επικυρωθεί η αμερικανική πρόταση για δαπάνη 0,25% επί του ΑΕΠ των κρατών - μελών, προκειμένου να στηριχθεί οικονομικά η Ουκρανία μέχρι το 2030. Οπως σωστά γράφεται, το κονδύλι αυτό ισοδυναμεί με 500 εκατ. ευρώ ετησίως για την Ελλάδα, την ίδι... Περισσότερα

Ολοκληρώθηκε η Ιδρυτική Συνάντηση της «Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Δράσης»

από Η Άλλη Άποψη
Ολοκληρώθηκε η Ιδρυτική Συνάντηση της «Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Δράσης»

Στις 18/11/23 μετά από πρόσκληση του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η ιδρυτική συνάντηση μιας νέας περιφερειακής μορφής συνεργασίας των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων της Ευρώπης, με την επωνυμία Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Δράση (ΕΚΔ).

Στην ιδρυτική Συνάντηση έλαβαν μέρος αντιπροσωπείες από 12 κόμματα της Ευρώπης και συγκεκριμένα από το Κόμμα Εργασίας Αυστρίας, Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Γαλλίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, το Ελβετικό Κομμουνιστικό Κόμμα, το Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων Ισπανίας, το Κομμουνιστικό Μέτωπο Ιταλίας, το Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Ολλανδίας, την Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Φινλανδίας.

Κατά τη διάρκεια της ιδρυτικής συνάντησης συζητήθηκε και εγκρίθηκε η Ιδρυτική Διακήρυξη της ΕΚΔ ενώ συμφωνήθηκε κι ένα πρώτο σχέδιο δραστηριοτήτων της ΕΚΔ για το επόμενο διάστημα.

Στις παραμονές της ιδρυτικής συνάντησης οι εκπρόσωποι των κομμάτων έλαβαν μέρος στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Επίσης ενέκριναν κοινή ανακοίνωση αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό. Παρατίθεται η ανακοίνωση: 

«Τα κόμματα που συμμετείχαμε στην Ιδρυτική Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Δράσης, το Σάββατο 18/11/23 στην Αθήνα, εγκρίναμε την παρακάτω Κοινή Ανακοίνωση αλληλεγγύης προς τον λαό της Παλαιστίνης:

 1. Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Οχθη. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό και απαιτούμε να σταματήσει τώρα η βάρβαρη στρατιωτική επίθεση, η γενοκτονία, η εκτόπισή του στην έρημο ή σε άλλες χώρες και ο απάνθρωπος αποκλεισμός του λαού της παλαιστίνης απο το κράτος Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, με χιλιάδες νεκρούς, αμάχους, παιδιά και ηλικιωμένους, τη στέρηση τροφής και νερού, ηλεκτρικού ρεύματος και ιατροφαρμακευτικού υλικού. Καταγγέλλουμε τη στήριξη των ΗΠΑ, της Βρετανίας, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην επίθεση του Ισραήλ.

 2. Απαιτούμε να τερματιστεί η πολύχρονη ισραηλινή κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη, οι δολοφονίες, οι φυλακίσεις, οι διώξεις του λαού της Παλαιστίνης. Η κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ, που στηρίζεται από τον αμερικανοΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό, αποτελεί την πηγή των δεινών του Παλαιστινιακού λαού και όλων των λαών της περιοχής και όσο συνεχίζεται η κατοχή θα συνεχίζονται οι συγκρούσεις, θα εμποδίζονται οι λαοί να ζήσουν ειρηνικά, θα κινδυνεύουν να βρεθούν στη δίνη γενικευμένου πολέμου.

 3. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού για ελεύθερη πατρίδα, να είναι κυρίαρχος στον τόπο του, να δημιουργηθεί και να αναγνωριστεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα πριν την 4η Ιούνη του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ, να σταματήσουν και να διαλυθούν οι παράνομοι εποικισμοί στα παλαιστινιακά εδάφη να απελευθερωθούν οι φυλακισμένοι απο τις ισραηλινές φυλακές και να επιστρέψουν οι πρόσφυγες σύμφωνα με το ψήφισμα 194 του ΟΗΕ.

 4. Εκφράζουμε την υποστήριξή μας στους Παλαιστίνιους κομμουνιστές, όπως και την εκτίμησή μας στο ΚΚ Ισραήλ, στους κομμουνιστές Εβραίους και Αραβες, σε όλους τους αγωνιστές της περιοχής, που αγωνίζονται μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για το δίκιο του λαού της Παλαιστίνης.

 5. Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις των λαών και της νεολαίας σε όλο τον κόσμο και καλούμε τους λαούς να συνεχίσουν στο δρόμο τους αγώνα και να δυναμώσουν τις κινητοποιήσεις τους, σε κάθε χώρα ενάντια στην ισραηλινή βαρβαρότητα και στις κυβερνήσεις των χωρών που την στηρίζουν με το απαράδεκτο πρόσχημα της “αυτοάμυνας” του ισραηλινού κατοχικού κράτους»

Έχει διαβαστεί 499 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 442 επισκέπτες και 0 μέλη.