Τρίτη, 07 Δεκ, 2021

  • Μάνατζερς στον ΕΦΚΑ το επόμενο βήμα ιδιωτικοποίησης της Ασφάλισης
  • Η Μ.Α.μ.Α στο 5ο Δημοτικό Βέροιας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα ΑμεΑ
  • ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ
  • Εμβόλιο, τεστ και μάσκες ...συμβουλεύει ο πρωθυπουργός
  • Αστειότητες...
  • Νέο ρεκόρ στις παγκόσμιες πωλήσεις εξοπλισμών
Μάνατζερς στον ΕΦΚΑ το επόμενο βήμα ιδιωτικοποίησης της Ασφάλισης1 Η Μ.Α.μ.Α στο 5ο Δημοτικό Βέροιας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα ΑμεΑ2 ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ3 Εμβόλιο, τεστ και μάσκες ...συμβουλεύει ο πρωθυπουργός4 Αστειότητες...5 Νέο ρεκόρ στις παγκόσμιες πωλήσεις εξοπλισμών6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η κερδοφορία της πατέντας στερεί το εμβόλιο από εκατομμύρια ανθρώπους

Τη μεγάλη διεθνή ανισομετρία στους εμβολιασμούς, θεραπείες και διαγνωστικά μέσα επανέφερε στην επιφάνεια η νέα παραλλαγή «Ομικρον» του κορονοϊού, μία ακόμα πλευρά στην αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας που μπαίνει εμπόδιο στην έγκαιρη αντιμετώπισή της.Σε αυτό το πλαίσιο, για «ακραίες εμβολιαστικές διακρίσεις», που έχουν... Περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΠΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

από Η Άλλη Άποψη
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΠΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια στα όρια της δικομματικής εναλλαγής επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, σερβίροντας το κάλπικο σύνθημα της «προοδευτικής διακυβέρνησης»  που θα εφαρμόσει -εκτός από το «μαστίγιο - με το καρότο»- τη στρατηγική του κεφαλαίου, όπως έπραξε άλλωστε η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστεράς».

Το πόσο χρεοκοπημένα είναι τα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε ανάγλυφα από τη σημερινή ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του κόμματος του, καθώς διαπίστωσε ότι η «η προοδευτική στροφή αρχίζει να αποτυπώνεται σε διεθνές επίπεδο», επικαλούμενος τις πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία όπου η αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία επανήλθε στο προσκήνιο, τις ΗΠΑ όπου ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός συνεχίζει με τον Μπάιντεν την ίδια εχθρική για τους λαούς πολιτική, αλλά και τα κυβερνητικά σχήματα στην Ισπανία και στην Πορτογαλία όπου ήδη υπάρχει πλούσια πείρα από τα αντιλαϊκά πεπραγμένα τους. 

Ντύνοντας με «προοδευτικό» μανδύα τα δικά του εκβιαστικά διλήμματα σημείωσε ότι «η μεγάλη πολιτική μάχη των επόμενων εκλογών θα είναι πολύ κρίσιμη για τη χώρα» και ότι «η Ελλάδα θα βυθιστεί στην ανθρωπιστική κρίση και την κοινωνική διάλυση, αν δεν σταματήσουμε το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη…Γιατί η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη, συνειδητά στοχεύει σε μια Ελλάδα στην οποία θα ευημερούν ελάχιστοι και θα υποφέρουν οι πολλοί».

Αφού επέκρινε τον πρωθυπουργό πως «σιγά σιγά απομονώνεται» και βρίσκει συμμάχους πρόθυμους να του κρατήσουν το χέρι «μόνο στο χώρο της ακροδεξιάς» περιέγραψε το στόχο του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει εκ νέου το τιμόνι της αστικής διακυβέρνησης. «Λέμε καθαρά και ξάστερα: Οι επόμενες εκλογές όπου θα εκφραστεί αυθεντικά η λαϊκή βούληση, δε θα είναι άγονες. Γιατί η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή των εκλογών, θα δώσει νέα προοδευτική κυβέρνηση στην υπηρεσία του τόπου και της κοινωνίας, τη Δευτέρα το πρωί. Χωρίς νέες εκλογικές περιπέτειες, χωρίς σενάρια διχασμού και ακυβερνησίας», είπε, παίζοντας και αυτός το εκβιαστικό χαρτί της «ακυβερνησίας» που έχει χρησιμοποιηθεί πολλάκις από τα αστικά κόμματα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικέντρωσε την κριτική του σε έξι σημεία: 

Πρώτον: «Η κυβέρνηση έχει πετάξει λευκή πετσέτα στην πανδημία», εκτίμησε, υποστηρίζοντας πως οι πάνω από 15.000 νεκροί, οι 300 απώλειες τη βδομάδα και το πάνω από ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστοι άνω των 50 είναι το αποτέλεσμα «συνειδητών επιλογών, εγκληματικών παραλείψεων», αλλά και «ενός αλλοπρόσαλλου σχεδιασμού», αθωώνοντας την ίδια την καπιταλιστική βαρβαρότητα που αντιμετωπίζει ως «κόστος» την υγεία του λαού σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες.

Δεύτερον: «Άφησε τη μέγγενη της ακρίβειας να πνίξει τη μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα», όπως είπε, επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι «ξεπούλησε τη ΔΕΗ την κρισιμότερη ώρα», αλλά και αποσιωπώντας ότι στην προκειμένη περίπτωση η ΝΔ ακολούθησε την ίδια τακτική που είχε χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να ιδιωτικοποιήσει τις τράπεζες, αυτήν δηλαδή της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. 

Τρίτον: «Έβαλε στο σημάδι τον εργαζόμενο κόσμο», σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος επικαλέστηκε τις συνέπειες του νόμου Χατδηδάκη. Μόνο που ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε πολλά από τα άρθρα του νόμου - εκτρώματος, ενώ δεν είναι αθώος του αίματος για την εργασιακή ζούγκλα που διατήρησε και επέκτεινε με πλήθος μνημονιακών νόμων. Εκεί όμως που το θράσος του ξεπέρασε κάθε όριο ήταν όταν άσκησε κριτική  για τους καθηλωμένους μισθούς, οι οποίοι παρέμειναν σε άθλια επίπεδα μέσω της αξιοποίησης του άθλιου νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου για τον καθορισμό τους από το κράτος.

Τέταρτον: «Εξαπάτησε τη μεσαία τάξη κατεδαφίζοντας τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα», όπως εκτίμησε, φέρνοντας ως παράδειγμα τον «πτωχευτικό που ρευστοποιεί τα σπίτια και τα μαγαζιά των πολιτών», λες και ο νέος πτωχευτικός δεν πάτησε στο νομοθετικό πλαίσιο της προηγούμενης κυβέρνησης η οποία έφτασε στο σημείο να καταστήσει ιδιώνυμο αδίκημα την πάλη ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Πέμπτο: «Διέλυσε την Παιδεία», όπως ανέφερε, φέρνοντας ως παράδειγμα τους 40.000 μαθητές που πετάχθηκαν εκτός ΑΕΙ, το στοίβαγμα μαθητών στις τάξεις, το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις σχολείων και πανεπιστημίων, δηλαδή όλα αυτά που πάτησαν πάνω στο νόμο Γαβρόγλου και τα άλλα επιτεύγματα των υπουργών Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το έκτο σημείο αφορούσε την προσφιλή για τα κόμματα του κεφαλαίου κοκορομαχία γύρω από τη διαπλοκή, με τον Αλ. Τσίπρα να τονίζει πως ο πρωθυπουργός «μετέτρεψε το κράτος σε μαγαζί και το πρωθυπουργικό γραφείο σε ανώνυμη εταιρία, που κάνει δουλειές, σκορπά χρήμα, υπηρετεί και προστατεύει τα συμφέροντα μιας πολιτικής και οικονομικής ελίτ και των αυλικών της».

Επιχειρώντας δε να τονώσει ακόμη περισσότερο τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές και την πόλωση, χαρακτήρισε τον Κυρ. Μητσοτάκη έναν «φτηνό Βαλκάνιο Κουρτς» που «κρύβει την ανικανότητα και τον αυταρχισμό του πίσω από αγορασμένους κόλακες και υποτακτικούς».

Κατόπιν όλων αυτών, αναφέρθηκε στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για το οποίο υποστήριξε πως «δεν θέλουμε να είναι και δεν θα είναι, ούτε συνέδριο χειροκροτητών, ούτε αρένα μηχανισμών. Αλλά μια πλούσια, βαθιά ανταλλαγή ιδεών, προβληματισμού, αυτοκριτικής και πάνω απ' όλα αφετηρία αγώνα και κινητήρια δύναμη δράσης» για την επαναφορά του ΣΥΡΙΖΑ στις κυβερνητικές καρέκλες.


Έχει διαβαστεί 404 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 10 °C
Άνεμος ΒΒΔ 4-6 μποφόρ

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 1 ως 10 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-3 μποφόρ

Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 2 ως 10 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 656 επισκέπτες και 0 μέλη.