«Το ξεκαθαρίζουμε, δεν θα υπάρχουν μειώσεις». Αυτό έλεγε και ξανάλεγε μονότονα η υπουργός Εργασίας, ζητώντας και τα εύσημα για τον νέο τρόπο καθορισμού του κατώτατου μισθού που θα θεσμοθετήσει η κυβέρνηση από το 2027. Πρόκειται για τον «αλγόριθμο», στον οποίο, όπως έλεγε η Νίκη Κεραμέως, «δεν θα επεμβαίνει κανείς», πέρα βέβαια από τα .... Περισσότερα
Οξύνεται η εσωκομματική κόντρα στο έδαφος της αντιδραστικής πολιτικής που άπαντες υπερασπίζονται
από Η Άλλη Άποψη
Οξύνεται η εσωκομματική κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ για τον έλεγχο των συσχετισμών στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στην Κεντρική Επιτροπή, η οποία έρχεται να συμπληρώσει την αποκρουστική εικόνα των αλληλοκατηγοριών, των εξωδίκων και των διαδικτυακών ξεκατινιασμάτων. Μια εικόνα που αντικατοπτρίζει ανάγλυφα την πορεία εκφυλισμού αυτού του κόμματος που συνεχίζει να υπερασπίζεται στο ακέραιο τις αντιδραστικές πολιτικές της «αμαρτωλής» σοσιαλδημοκρατίας.
Η χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, μετά την πρόταση τουΣτ. Κασσελάκηνα αντικατασταθεί ο πρόεδρος της ΚΟΣ. Φάμελλοςαπό τονΝ. Παππά.
Ο Σ. Φάμελλος αρνήθηκε να παραιτηθεί και ζήτησε να τεθεί σε μυστική ψηφοφορία η πρόταση, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι οδηγεί το κόμμα «σε ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια και τροφοδοτεί και ένα νέο κύκλο τοξικότητας».
Τελικά, η πρόταση πέρασε με μεγάλες απώλειες για την προεδρική πλευρά, καθώς μαζί με τους «87» συντάχθηκαν και άλλοι βουλευτές. Η αντικατάσταση του Σ. Φάμελλου από τον Ν. Παππά ψηφίστηκε από 17 βουλευτές, καταψηφίστηκε από 12, ενώ 4 δήλωσαν «παρών».
Μετά την ψηφοφορία, από τους «87» υποστήριζαν πως ο Στ. Κασσελάκης είναι «πρόεδρος χωρίς πλειοψηφία στην ΚΟ», ενώ από την Κουμουνδούρου αντέτειναν πως ο Στ. Κασσελάκης «έχει τεράστια πλειοψηφία στη βάση. Μόνο αυτή η πλειοψηφία μετρά».
Το επόμενο μεγάλο πεδίο αντιπαράθεσης -πέραν των καθημερινών ξεκατινιασμάτων- θα αποτελέσει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Εκεί όλα δείχνουν ότι θα κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον του Στ. Κασσελάκη.