Κυριακή, 28 Μάι, 2023

 • Παρουσιάστηκε στη Βέροια το βιβλίο «Κάμερα»
 • ΚΑΛΑΜΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ
 • ΗΠΑ: Ανακοινώθηκε «καταρχήν συμφωνία» για το όριο χρέους
 • Εγχειρίδια κυβέρνησης και συναίνεσης
 • Εκλογές 2023: Υπολογίστε μόνοι σας τις έδρες της 25ης Ιουνίου
 • Εκδήλωση από το Σύλλογο Φίλων του Τριποτάμου
Παρουσιάστηκε στη Βέροια το βιβλίο «Κάμερα»1 ΚΑΛΑΜΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ2 ΗΠΑ: Ανακοινώθηκε «καταρχήν συμφωνία» για το όριο χρέους3 Εγχειρίδια κυβέρνησης και συναίνεσης4 Εκλογές 2023: Υπολογίστε μόνοι σας τις έδρες της 25ης Ιουνίου5 Εκδήλωση από το Σύλλογο Φίλων του Τριποτάμου6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αυτό που θα μετρήσει την «επόμενη μέρα»

Το πρόβλημα της αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης της ΝΔ δεν θα αντιμετωπιστεί αν θα είναι 5, 6 ή 7 κόμματα στη Βουλή. Δεν χρειάζεται ο λαός κόμματα διάττοντες αστέρες, μίας αντιλαϊκής χρήσης.Πόσα και πόσα κόμματα (Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ, ΛΑ.Ο.Σ., ΑΝΕΛ, Ενωση Κεντρώων κ.λπ.) δεν αξιοποιήθηκαν και στο παρελθόν ως τσόντες σε κυβερνήσεις και αντι... Περισσότερα

ΠΑΜΕ: Ασπίδα προστασίας για κάθε γυναίκα ο συλλογικός αγώνας για ζωή και δουλειά με δικαιώματα

από Η Άλλη Άποψη
ΠΑΜΕ: Ασπίδα προστασίας για κάθε γυναίκα ο συλλογικός αγώνας για ζωή και δουλειά με δικαιώματα

Την αλληλεγγύη του σε κάθε γυναίκα που βιώνει την βία, την ανασφάλεια στο χώρο δουλειάς, στην καθημερινή ζωή εκφράζει το ΠΑΜΕ, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Ιδιαίτερα καταγγέλλει τα φρικιαστικά περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών. 

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η σεξουαλική βία και κακοποίηση είναι η κορυφή του παγόβουνου της πολύμορφης βίας και των κοινωνικών διακρίσεων που βιώνουν οι γυναίκες της εργατικής τάξης, με κύρια την εργοδοτική, κρατική βία. 

Γιατί βία είναι:

 • Το 2022 με την τεράστια άνοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, τον τεράστιο πλούτο που παράγει η εργατική τάξη, να αδυνατεί η λαϊκή οικογένεια να καλύψει βασικές της ανάγκες. Να ζούμε με το φόβο της διακοπής ρεύματος και νερού. Να μην μπορούμε να ζεστάνουμε τα σπίτια μας. Τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα σε κρύα σχολεία.

 • Να καταργούν την Κυριακάτικη αργία, να επιβάλλουν δουλειά 7 ήμερες την εβδομάδα, εξαντλητικά ωράρια και να μην μπορούν ούτε οι μανάδες να δουν τα παιδιά τους.

 • Η παντελής έλλειψη μέτρων προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια μέσα στους εργασιακούς χώρους, μέτρων για την προστασία του γυναικείου οργανισμού που έχει σαν αποτέλεσμα να μετράμε ένα νεκρό εργάτη κάθε τρεις ήμερες, χιλιάδες σακατεμένες εργαζόμενες.

 • Να απολύουν εγκύους, γυναίκες με οικογενειακές υποχρεώσεις.

 • Να μπουκάρουν στα σπίτια μας δικαστικοί επιμελητές και αστυνομία κατ’ εντολή των κορακιών – funds και να μας ξεσπιτώνουν.

 • Να μας εμπλέκουν συνεχώς και όλο πιο βαθιά σε πολεμικούς ανταγωνισμούς και σχέδια και να ζούμε με τον φόβο μια γενικότερης πολεμικής εμπλοκής.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία να δυναμώσουν τον αγώνα για σύγχρονα δικαιώματα των γυναικών στην εργασία, στην προστασία της μητρότητας, ώστε καμία εργαζόμενη να μην είναι ευάλωτη σε οικονομικές, κοινωνικές πιέσεις κι εκβιασμούς. 

Μαζί με την καταδίκη των δραστών-τεράτων, παλεύουμε και απαιτούμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την ολόπλευρη κοινωνική προστασία και στήριξη, με ευθύνη του κράτους, των κακοποιημένων γυναικών, των παιδιών, των οικογενειών των θυμάτων.

Καταγγέλλουμε τη σημερινή κυβέρνηση που δίνει απλόχερα δισεκατομμύρια ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά περιορίζει τα όποια μέτρα πρόληψης της βίας κατά των γυναικών σε ενημερωτικές καμπάνιες. Την ίδια στιγμή είναι κραυγαλέες οι ελλείψεις σε δημόσιες και δωρεάν υποδομές κοινωνικής και παιδικής προστασίας, με την υπογραφή διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων.  

Ασπίδα προστασίας για κάθε γυναίκα της εργατικής τάξης, για τα παιδιά της είναι ο συλλογικός, οργανωμένος αγώνας μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς του κινήματος , η συμμέτοχη στον αγώνα για ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Έτσι σπάει ο φόβος, η απομόνωση, για να μην βρίσκουν έδαφος ακραίες και βίαιες συμπεριφορές.

Διεκδικούμε:

 • Εκτεταμένο δίκτυο Δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδοµών, συµβουλευτικών κέντρων, στελεχωµένων µε ειδικευµένο και µόνιµο προσωπικό, χωρίς ιδιώτες και ΜΚΟ για την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών και την προστασίας τους. Γενναία χρηµατοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμο.

 • Στελέχωση των σχολείων µε το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κ.λπ.), που έγκαιρα θα εντοπίζουν και θα αντιμετωπίζουν και τα φαινόµενα βίας και ενδοοικογενειακής βίας.

 • Ανάπτυξη ενιαίου φορέα παιδικής προστασίας, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με ανάπτυξη σύγχρονων δημόσιων δομών μαζί με την ουσιαστική στήριξη των θεσμών της τεκνοθεσίας και αναδοχής και πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων υπηρεσιών που εμπλέκονται στο θέμα της παιδικής προστασίας.

 • Να οργανωθούν ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία και σχολές, στους χώρους κατάρτισης από επιστημονικούς, κρατικούς φορείς».

 • Αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

 • Μόνιμη σταθερή εργασία , 7ωρο - 35ωρο - 5ήμερο, καθορισμένο ωράριο με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις, 6ωρο - 5ήμερο - 30ωρο για τα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

 • Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

 • Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των απλήρωτων υπερωριών, των νόμων για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την υπονόμευση των ΣΣΕ.

 • Ουσιαστική προστασία των εργαζόμενων γυναικών και της μητρότητας.

Δυναμώνουμε τα συνδικάτα μας, τον συλλογικό, ενωτικό μας αγώνα ενάντια στη βία και την εκμετάλλευση».


Έχει διαβαστεί 384 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 24 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-4 μποφόρ

Κυριακή, 28 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 14 ως 24 °C
Άνεμος ΒΑ 2-3 μποφόρ

Δευτέρα, 29 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 14 ως 24 °C
Άνεμος Α 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 352 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)