Τρίτη, 21 Ιαν, 2025

  • ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: Αποπροσανατολιστικό σόου για την απόσειση των ευθυνών ότι τινάχτηκε στον «αέρα» η «νέα» πλατφόρμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης
  • Κινητοποίηση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"
  • ΝΔ, ΠΑΣΟΚ , ΣΥΡΙΣΑ Μέσα σε τέσσερα χρόνια απέρριψαν πέντε φορές την επαναφορά των Δώρων στο Δημόσιο!
  • 101 χρόνια από το θάνατο του Β.Ι. Λένιν
  • Ζαλάδες...ακρίβειας!
  • ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Καλή χρονιά για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ σημαίνει καλύτερη χρονιά για τον λαό και τη νεολαία
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: Αποπροσανατολιστικό σόου για την απόσειση των ευθυνών ότι τινάχτηκε στον «αέρα» η «νέα» πλατφόρμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης1 Κινητοποίηση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"2 ΝΔ, ΠΑΣΟΚ , ΣΥΡΙΣΑ Μέσα σε τέσσερα χρόνια απέρριψαν πέντε φορές την επαναφορά των Δώρων στο Δημόσιο!3 101 χρόνια από το θάνατο του Β.Ι. Λένιν4 Ζαλάδες...ακρίβειας!5 ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Καλή χρονιά για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ σημαίνει καλύτερη χρονιά για τον λαό και τη νεολαία 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σε τροχιά αποκλεισμού χιλιάδες εκπαιδευτικοί από το επίδομα ανεργίας

Τον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών από το επίδομα ανεργίας τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα σηματοδοτεί η «πιλοτική εφαρμογή» του νέου τρόπου καθορισμού των δικαιούχων, αφού αυξάνεται ο αριθμός των απαιτούμενων ενσήμων από 125 σε 175.Υπενθυμίζεται ότι η πιλοτική εφαρμογή της σχετικής ΚΥΑ για την επιδομα... Περισσότερα

ΠΑΜΕ: Οργάνωση της δράσης ενάντια στις νέες ανατροπές σε Ασφαλιστικό και Εργασιακά

από Η Άλλη Άποψη

Τις νέες ανατροπές στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων που δρομολογούνται στο πλαίσια των διαπραγματεύσεων για το νέο μνημόνιο αναδεικνύει το ΠΑΜΕ.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζει: «Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε τη διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων του νέου μνημονίου. Διαπραγμάτευση που γίνεται από την ίδια μεριά του τραπεζιού, καθώς κυβέρνηση και ΕΕ έχουν κοινή αποστολή την υλοποίηση των επιθυμιών των επιχειρηματικών ομίλων, για την ανάκαμψη των κερδών τους.

Συζητούν νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, στις συντάξεις. Χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και του δικαιώματος στην απεργία με νέο συνδικαλιστικό νόμο, την απελευθέρωση των απολύσεων, τη μείωση ακόμη περισσότερο του κατώτερου μισθού. Πρόκειται για απαιτήσεις των μονοπωλίων σε βάθος δεκαετιών που σαν νεκροθάφτες πέφτουν πάνω από το βασανισμένο κορμί της εργατικής τάξης και παίρνουν τα μέτρα για να μας θάψουν ζωντανούς.

Για να μην πληρώσει και πάλι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα το λογαριασμό, τώρα το εργατικό κίνημα πρέπει δώσει απάντηση! Τώρα τα ταξικά συνδικάτα να δώσουν νέα πνοή στον αγώνα. Με οργάνωση της δράσης, της αλληλεγγύης, με αγωνιστικές πρωτοβουλίες παντού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε εργατογειτονιά. Κόντρα στην ηττοπάθεια και την υποταγή που καλλιεργεί ο νέος και παλιός κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός.

Να δράσουμε μαζί με στόχο την ανατροπή των μνημονιακών μέτρων, παλιών και νέων. Τώρα δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Απευθύνουμε κάλεσμα οργάνωσης παντού. Να αξιοποιήσει ο οργανωμένος λαός την τεράστια δύναμη του!».

Έχει διαβαστεί 486 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 345 επισκέπτες και 0 μέλη.