Παρασκευή, 21 Ιούν, 2024

  • ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να παραταθεί η προθεσμία των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Σεπτέμβρη
  • Συνάντηση εργασίας για θέματα κοινωνικής πολιτικής και κοιμητηρίων
  • Συλλυπητήριο μήνυμα
  • Μόλις ένας στους δέκα εγγεγραμμένους ανέργους πήρε επίδομα!
  • Διακόπτης
  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 26ο Πανελλήνιο  Συνέδριο Ζαχαροπλαστών της ΟΕΖΕ στη Βέροια
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να παραταθεί η προθεσμία των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Σεπτέμβρη1 Συνάντηση εργασίας για θέματα κοινωνικής πολιτικής και κοιμητηρίων2 Συλλυπητήριο μήνυμα3 Μόλις ένας στους δέκα εγγεγραμμένους ανέργους πήρε επίδομα!4 Διακόπτης5 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 26ο Πανελλήνιο  Συνέδριο Ζαχαροπλαστών της ΟΕΖΕ στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γιατί καταπίνουν τη γλώσσα τους για τη ΛΑΡΚΟ;

Μία περίεργη Ομερτά επικρατεί...Στα μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα, κυβερνητικά και «αντιπολιτευόμενα», έχει περάσει στα ψιλά και υπό τη σκιά άλλων θεμάτων η συζήτηση για την εγκληματική τροπολογία της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ.Ως δια μαγείας εξαφανίζεται το θέμα, ενώ όπου εμφανίζεται... περνάνε στα ψιλά οι χιλιάδες διαδηλωτές που σχεδόν δώδ... Περισσότερα

ΠΑΜΕ: Σχόλιο για την έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ

από Η Άλλη Άποψη
ΠΑΜΕ: Σχόλιο για την έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ

Σε σχόλιο του ΠΑΜΕ σχετικά με το δελτίο Τύπου του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ που περιέχει τα βασικά συμπεράσματα από την Ενδιάμεση Έκθεση του Ινστιτούτου για την ελληνική οικονομία και απασχόληση το 2017 αναφέρονται τα εξής:

«Ακόμα και ο ΣΕΒ θα "ζήλευε" το δελτίο Τύπου του ΙΝΕ - ΓΣΕΕ με τα βασικά συμπεράσματα από την Ενδιάμεση Έκθεση του Ινστιτούτου για την ελληνική οικονομία και απασχόληση το 2017, που δημοσιεύτηκε στις 4/10!

Για άλλη μια φορά η ΓΣΕΕ δίνει τα διαπιστευτήριά της στο μεγάλο κεφάλαιο, στη μεγαλοεργοδοσία, αποδεικνύοντας ότι αυτό που την "κόπτει" πραγματικά είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη, για την οποία πασχίζει να καταθέσει ιδέες και προτάσεις, ενώ ο κόσμος καίγεται από τις απολύσεις, από τις μειώσεις μισθών, από τη μερική απασχόληση, από το πετσόκομμα κοινωνικών παροχών, συντάξεων.

Το συγκεκριμένο δελτίο, λοιπόν, μιλάει για "ένα νέο ισορροπημένο μοντέλο ανάπτυξης, ένα επεκτατικό μείγμα εσωστρέφειας και εξωστρέφειας... αύξηση των εθνικών μεριδίων παραγωγής στην παγκόσμια αγορά…", για "...δημιουργία βιώσιμων πρωτογενών πλεονασμάτων…".

Η ΓΣΕΕ, δηλαδή, αναζητά ό,τι αναζητούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις που εναλλάσσονται στην κυβερνητική εξουσία, προτείνοντας ο καθένας το δικό του τρόπο για τη θωράκιση της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων.

Όλα τα παραπάνω όχι μόνο δεν σχετίζονται, αλλά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων, αφού προϋποθέτουν τις μειώσεις μισθών, τσάκισμα συλλογικών συμβάσεων και δικαιωμάτων, επιδείνωση των όρων εργασίας, μείωση κοινωνικών παροχών, συντάξεων.

Αυτή τη συνολική επιδείνωση της ζωής των εργαζομένων, την ανεργία, τις εργασιακές σχέσεις- λάστιχο, τη μείωση του εργατικού εισοδήματος η ΓΣΕΕ τη βαφτίζει "δείγμα της εύθραυστης κατάστασης της ελληνικής κοινωνίας" και "κρυφό μηχανισμό λιτότητας". Αντιστρέφει, δηλαδή, την πραγματικότητα και παραπλανά τους εργαζόμενους, όπως κάνει ο ΣΕΒ, η κυβέρνηση και όλοι οι υπηρέτες αυτού του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος. Κουβέντα δεν λέει για την αιτία των προβλημάτων της εργατικής τάξης, που της έχουν κάνει το βίο αβίωτο.

Οι εργαζόμενοι ένα δρόμο έχουν. Να απαλλαγούν από όλες αυτές τις δυνάμεις που δήθεν τους "εκπροσωπούν", να βάλουν μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες τους και τα δικά τους συμφέροντα κόντρα σε αυτά των καπιταλιστών και της ανάπτυξής τους. Να δυναμώσουν τα δικά τους όπλα, να μαζικοποιήσουν τα συνδικάτα, να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ και να οργανώσουν την πάλη τους σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς για ΕΓΣΣΕ με κατώτερο μισθό τα 751 ευρώ για όλους, για κλαδικές ΣΣΕ με αυξήσεις, για την προστασία και ενίσχυση του δικαιώματος στην απεργία, τη συλλογική πάλη και δράση, την οργάνωση των εργαζομένων, για συνολική ανατροπή των αντεργατικών νόμων, των μνημονίων».

Έχει διαβαστεί 425 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 590 επισκέπτες και 0 μέλη.