Κυριακή, 18 Ιαν, 2026

  • Συγκέντρωση ΣΕΠΕ Ημαθίας
  • Εξαρτάται ποιοί 25…
  • Χιλιάδες διαδηλωτές ενάντια στα σχέδια των ΗΠΑ που ανακοινώνουν δασμούς ενάντια στους… ΝΑΤΟικούς συμμάχους τους
  • Στήνεται το «Συμβούλιο ειρήνης» για τον εξανδραποδισμό των Παλαιστίνιων
  • Διέξοδο θα δώσει ο λαός!
  • ΚΚΕ: Κόφτης για τα δίκαια αιτήματα της αγροτών είναι το ίδιο το πλαίσιο της ΕΕ και της καπιταλιστικής αγοράς
Συγκέντρωση ΣΕΠΕ Ημαθίας1 Εξαρτάται ποιοί 25…2 Χιλιάδες διαδηλωτές ενάντια στα σχέδια των ΗΠΑ που ανακοινώνουν δασμούς ενάντια στους… ΝΑΤΟικούς συμμάχους τους3 Στήνεται το «Συμβούλιο ειρήνης» για τον εξανδραποδισμό των Παλαιστίνιων4 Διέξοδο θα δώσει ο λαός!5 ΚΚΕ: Κόφτης για τα δίκαια αιτήματα της αγροτών είναι το ίδιο το πλαίσιο της ΕΕ και της καπιταλιστικής αγοράς6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Θρασύτατοι

Θρασύτατοι

«Οταν έρθουν οι "ELSA", τότε είναι που θα ξεφεύγουμε από τα όρια της χωρικής υπεράσπισης»! Για όποιον δεν ξέρει, οι «ELSA» είναι πύραυλοι με εμβέλεια μέχρι 2.000 χιλιόμετρα και αναμένεται να «κουμπώσουν» στη φρεγάτα «Κίμων», για την οποία οργανώθηκε τηλεμαραθώνιος την περασμένη Πέμπτη από την κρατική ΕΡΤ. Δεν πρόλαβαν λοιπόν να υποδεχτ... Περισσότερα

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ

από Η Άλλη Άποψη
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ
«'Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»: Το σύνθημα αυτό δυναμώνει ξανά έναν χρόνο μετά το μακελειό στα Τέμπη και τις πρωτόγνωρες λαϊκές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις που ακολούθησαν, με τους εργαζόμενους τώρα, σε όλη τη χώρα, να οργανώνουν μέσα από τα σωματεία τους τον απεργιακό τους ξεσηκωμό στις 28 Φλεβάρη.


Με όλες τις αιτίες που έφεραν τον άδικο χαμό δεκάδων νέων ανθρώπων πέρυσι να είναι ακόμα εδώ και να βασανίζουν όλο τον λαό και τα παιδιά του, με το «πάμε κι όπου βγει», την εγκληματική πολιτική του «κόστους - οφέλους» να διαλύει τις ζωές των εργαζομένων, η αγωνιστική απάντηση είναι μονόδρομος.

Αυτή άλλωστε είναι η πολιτική που για τα κέρδη μιας χούφτας ομίλων μετατρέπει τον μισθό του εργαζόμενου σε φιλοδώρημα και τους χώρους δουλειάς σε «παγίδες θανάτου». Που ξεσπιτώνει λαϊκό κόσμο για να «υγιαίνουν οι τράπεζες», που διαλύει και εμπορευματοποιεί τη δημόσια υγεία, κάνει τους φοιτητές πελάτες... Που φορτώνει στον λαό τη βαθιά εμπλοκή στο ιμπεριαλιστικό μακελειό, μέσα στα θέατρα του πολέμου.

Αυτόν τον μονόδρομο της πάλης βαδίζουν εκατοντάδες συνδικάτα μαζί με δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, με την απεργία να «αγκαλιάζει» πλέον κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο, να ακυρώνεται στην πράξη κάθε προσπάθεια υπονόμευσης από την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ.

Οι μαζικές αγωνιστικές διεργασίες, οι συσκέψεις σε όλη τη χώρα με συμμετοχή σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων, που για πρώτη φορά κάνουν το βήμα να απεργήσουν, οι πρωτόγνωροι αγώνες που ξεσπούν σε πολύ μεγάλους χώρους δουλειάς, όπως στα τηλεφωνικά κέντρα, με χιλιάδες απεργούς, είναι στοιχεία που φανερώνουν τις μεγάλες δυνατότητες για να μετατραπεί η απεργία της 28ης Φλεβάρη σε έναν μεγάλο σταθμό διεκδίκησης και κλιμάκωσης του αγώνα.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων βρίσκονται όσα δικαιούνται οι εργαζόμενοι, το βασικό τους δικαίωμα να ζουν από τη δουλειά τους, να μην εξοντώνονται για ένα μεροκάματο - ψίχουλο. Δηλαδή, να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις κόντρα στο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο με τον νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου για τον καθορισμό του «κατώτατου μισθού» από τον εκάστοτε υπουργό, με την υπονόμευση των συμβάσεων και τις «μούφα τριετίες», συμπιέζει προς τα κάτω όλους τους μισθούς. Τα συνδικάτα που με επιτυχία δίνουν τέτοιες μάχες αποδεικνύουν ότι η όποια αύξηση δοθεί, η όποια ΣΣΕ υπογραφεί (π.χ. στο εργοστάσιο της «ΔΕΛΤΑ», σε εργοστάσια του Μετάλλου, σε εργοτάξια κ.α.), θα αποτελεί κατάκτηση και αποτέλεσμα της μεγάλης αγωνιστικής πίεσης στην εργοδοσία.

Στη Ημαθία συγκεντρώσεις θα γίνουν: Βέροια πλατεία Δημαρχείου 10.30 και Νάουσα 10.30 κεντρική πλατεία.
Έχει διαβαστεί 476 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Με ταξικό πρόσημο...
Προηγούμενο άρθρο
Με ταξικό πρόσημο...
 Τι δεν καταλαβαίνουν;
Επόμενο άρθρο
Τι δεν καταλαβαίνουν;

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 395 επισκέπτες και 0 μέλη.