Τρίτη, 28 Ιούν, 2022

  • ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ: Το βάρβαρο έγκλημα του "προοδευτικού" ιμπεριαλισμού της Ευρώπης, η σφαγή μεταναστών στην Μελίγια δεν θα μείνει αναπάντητη
  • Διαδικτυακή Εκδήλωση: Θερινό Σχολείο για την Πρόληψη της Βίας με τη στήριξη των Δήμων: ''Μην υποτιμάς τις ενδείξεις. Για εφήβους και ενήλικες"
  • Και η κυβέρνηση;
  • ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΛΑΣ
  • Σήμερα στη Βέροια η παρουσίαση του παραμυθιού της Ελένης Καραγιάννη
  • Αναπροσαρμογή της ληστείας με Υπουργική Απόφαση
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ: Το βάρβαρο έγκλημα του "προοδευτικού" ιμπεριαλισμού της Ευρώπης, η σφαγή μεταναστών στην Μελίγια δεν θα μείνει αναπάντητη1 Διαδικτυακή Εκδήλωση: Θερινό Σχολείο για την Πρόληψη της Βίας με τη στήριξη των Δήμων: ''Μην υποτιμάς τις ενδείξεις. Για εφήβους και ενήλικες"2 Και η κυβέρνηση;3 ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΛΑΣ4 Σήμερα στη Βέροια η παρουσίαση του παραμυθιού της Ελένης Καραγιάννη5 Αναπροσαρμογή της ληστείας με Υπουργική Απόφαση6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ο καπιταλισμός δολοφονεί!

Ξεριζωμός, καραβάνια προσφύγων, άγρια καταστολή, θάνατος. Οι σοκαριστικές εικόνες από τον ισπανικό θύλακα της Μελίγια στο Βόρειο Μαρόκο έγιναν αυτήν τη φορά το «θέατρο» της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, με θύματα δεκάδες μετανάστες.Εικόνες που προκαλούν αποτροπιασμό, με τις δυνάμεις καταστολής να στοιβάζουν άψυχα και ζωντανά κορμιά στα ... Περισσότερα

Πάνω απ' τον «πήχη» η αντιλαϊκή επίθεση, από κάτω οι προσδοκίες της ανάκαμψης

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Πάνω απ' τον «πήχη» η αντιλαϊκή επίθεση, από κάτω οι προσδοκίες της ανάκαμψης
Απότομη επιβράδυνση του ρυθμού ανάκαμψης από το 2023 και μάλιστα σε συνδυασμό με την επανεμφάνιση ικανής μάζας πρωτογενών πλεονασμάτων σε ορίζοντα δεκαετιών διαβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη 10η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την ελληνική οικονομία, που δημοσιοποιήθηκε χτες, παράλληλα με τις εκθέσεις του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου με τις πρώτες συστάσεις προς όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ.


Τα παραπάνω προδιαγράφουν την κλιμάκωση των αντιλαϊκών μέτρων και των αναδιαρθρώσεων με φόντο την κούρσα διαρκείας για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων. Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έρχεται να επιβραβεύσει την κυβέρνηση της ΝΔ σε ό,τι αφορά το αντιλαϊκό της έργο, δίνοντας το πράσινο φως για την εκταμίευση δόσης ύψους 740 εκατ. ευρώ προς τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με τη 10η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας:

Οι ρυθμοί ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία από 4,1% το 2021 και 6% το 2022 (όσο και στις πρόσφατες Εαρινές Προβλέψεις), όπως αναφέρεται στη νέα ανάλυση βιωσιμότητας του κρατικού χρέους, εκτιμάται ότι θα επιβραδυνθούν στο 2,4% το 2023 και στο 1,7% το 2024 και αυτό παρά το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη περίοδο θα έχουν φουλάρει οι εκταμιεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης προς τους επιχειρηματικούς ομίλους. Σε κάθε περίπτωση, οι προβλέψεις της Κομισιόν (για το 2023 - 2024) είναι πολύ χαμηλότερες από αυτές της ελληνικής κυβέρνησης.

Μάλιστα, για το 2030 εκτιμά ότι ο ρυθμός ενίσχυσης του ΑΕΠ θα επιβραδυνθεί ακόμη περισσότερο, στο 0,7%, ενώ σε μέσα επίπεδα 2021 - 2029 θα διαμορφωθεί μόλις στο 2% σε ετήσια βάση και στο 1,5% κατά μέσο όρο για την περίοδο 2030 - 2060.

Παράλληλα, η ταρίφα των πρωτογενών πλεονασμάτων τοποθετείται στο 2,2% του ΑΕΠ από το 2023 και σε ορίζοντα δεκαετιών (μέχρι το 2060) προκειμένου να διασφαλιστεί η λεγόμενη βιωσιμότητα του κρατικού χρέους.

Εύσημα και συστάσεις επιτάχυνσης για πλειστηριασμούς

Ανάμεσα στα άλλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδίδει εύσημα στην κυβερνητική πολιτική αναφορικά με το νέο πτωχευτικό νόμο, δείχνοντας ταυτόχρονα προς την κατεύθυνση κλιμάκωσης των πλειστηριασμών απέναντι στην πρώτη κατοικία.

Οπως αναφέρεται, για τη συνολική εφαρμογή του νόμου εκκρεμούν 10 Υπουργικές Αποφάσεις, όπως για το φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων, στον οποίο θα μεταβιβάζονται οι πρώτες κατοικίες με την ταυτόχρονη καταβολή ενοικίου από τα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκεται και η διαμόρφωση του μηχανισμού έγκαιρης προειδοποίησης, αναφορικά με την κλιμάκωση των εκβιασμών για τα χρέη λαϊκών νοικοκυριών.

Η «καθυστέρηση» στη σύσταση του Φορέα Ακινήτων αποδίδεται σε επιπρόσθετα διαδικαστικά βήματα που απαιτούνται μέχρι τη διαδικασία πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επενδυτές. Οπως αναφέρεται, ο εν λόγω φορέας αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του μέχρι τα τέλη Μάρτη 2022.

Επισημαίνεται επίσης ότι απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες για τη «βελτίωση» της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των πλειστηριασμών.

Η έκθεση αποκαλύπτει πως η άσκηση εξίσωσης των αντικειμενικών με τις αγοραίες τιμές ακινήτων και η ένταξη νέων περιοχών στο σύστημα έχουν οδηγήσει σε διεύρυνση της βάσης υπολογισμού για τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ από το 85% των ακινήτων στο 95%. Αναφέρεται μάλιστα πως «οι νέες αντικειμενικές αξίες θα τεθούν σε ισχύ την 1η Γενάρη 2022 για τον ΕΝΦΙΑ και όλους τους άλλους φόρους, που συνδέονται με αυτόν (κληρονομιές, γονικές παροχές κ.ά.).

Σύμφωνα με την Κομισιόν, σημαντικά βήματα έχουν γίνει σε τομείς όπως η απλούστευση των απαιτήσεων αδειοδότησης επενδύσεων, σε αρκετές από τις τρέχουσες ιδιωτικοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων του Ελληνικού, των περιφερειακών λιμανιών, των ακινήτων και της υπόγειας αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Καβάλα κ.ά.


Έχει διαβαστεί 360 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 33 °C
Άνεμος ΝΔ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 28 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 36 °C
Άνεμος ΒΑ 2-3 μποφόρ

Τετάρτη, 29 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 23 ως 34 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 267 επισκέπτες και 1 μέλος.