Τρίτη, 16 Απρ, 2024

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
  • Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ
  • Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους
  • ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας
  • Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ1 Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ2 Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους3 ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ4 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας5 Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κανείς εφησυχασμός!

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εκτοξεύουν σε άλλο επίπεδο τους κινδύνους στην περιοχή και φέρνουν ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου. Οι πύλες της Κολάσεως χάσκουν ορθάνοιχτες για τους λαούς και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.Μαζί με την επείγουσα ανάγκη να δυναμώσει η αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική ... Περισσότερα

«ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400.000 ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ. ΥΠΟΓΡΑΦΗ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ν.Δ.»

από Η Άλλη Άποψη
 «ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400.000 ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ. ΥΠΟΓΡΑΦΗ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ν.Δ.»

Δήλωση Γιώργου Μουλκιώτη, Βουλευτή Βοιωτίας & υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισής

Η Κυβέρνηση αφήνει τους μικροοφειλέτες – μη μισθωτούς του ΕΦΚΑ και τις οικογένειές τους χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την 1η Μαρτίου 2024,  ενώ πέρυσι, που – συμπτωματικά – ήταν προεκλογική χρονιά, χορήγησε ασφαλιστική ικανότητα σε όσους είχαν οφειλές με την καταβολή μόνο των εισφορών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (724 ευρώ για το 90% των μη μισθωτών).

Και τούτο, σε μια χρονική συγκυρία που η ακρίβεια και τα υψηλά επιτόκια δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, διογκώνοντας ακόμη περαιτέρω το ιδιωτικό χρέος που ξεπερνά πλέον τα 270 δισ. Στην περίπτωση του e-ΕΦΚΑ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αγγίζουν τα 47 δισ. ευρώ και αυξάνονται συνεχώς.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αφουγκραζόμενο τη ζοφερή αυτή κατάσταση, που απειλεί την κοινωνική συνοχή, τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αλλά και τα δημόσια οικονομικά, θεωρεί ότι  επιβάλλεται η υιοθέτηση μιας νέας γενναίας ρύθμισης-ευκαιρίας, μια βιώσιμη αξιοπρεπής λύση για τους οφειλέτες. Την συγκεκριμένη πρόταση την έχουμε καταθέσει επανειλημμένα στη Βουλή. Η Κυβέρνηση, πάντα γενναιόδωρη στα κερδοσκοπικά funds και στους servicers αλλά φειδωλή στους μικρομεσαίους και αδύναμους, την αγνόησε.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επιμένει με προτάσεις  στη βιώσιμη συνολική λύση του ιδιωτικού χρέους, στην επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών – οφειλετών, στη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Το «κοινωνικό πρόσωπο» της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαντλείται σε στημένες επικοινωνιακές φιέστες. Επί της ουσίας, όπως απέδειξε και με το πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο, η μικρομεσαία επιχείρηση και ο ελεύθερος επαγγελματίας έχουν τεθεί υπό διωγμό.

                                          

Νομαρχιακή Επιτροπή Ημαθίας

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Διεύθυνση: Κονίτσης 29,  Βέροια

Επικοινωνία: ne.imathia.pasok.kinal@gmail.com


Έχει διαβαστεί 386 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 235 επισκέπτες και 0 μέλη.