Σάββατο, 26 Απρ, 2025

  • Εργατικό Κέντρο Ημαθίας: 1η Μάη 2025
  • 946 δισ. δολάρια μέχρι το 2034 θα δαπανήσουν οι ΗΠΑ για «διατήρηση και εκσυγχρονισμό» των πυρηνικών τους δυνάμεων
  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κοροϊδέψει τους συνταξιούχους με ψίχουλα
  • «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»: Ο μόνος που δεν έχει θέση στο δημόσιο σχολείο είναι η κυβερνητική πολιτική που φέρνει κατηγοριοποίηση, εμπορευματοποίηση και διώξεις!
  • ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ 77 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΚΜΠΑ
  • ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ: Δυναμικό «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς
Εργατικό Κέντρο Ημαθίας: 1η Μάη 2025 1 946 δισ. δολάρια μέχρι το 2034 θα δαπανήσουν οι ΗΠΑ για «διατήρηση και εκσυγχρονισμό» των πυρηνικών τους δυνάμεων2 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κοροϊδέψει τους συνταξιούχους με ψίχουλα3 «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»: Ο μόνος που δεν έχει θέση στο δημόσιο σχολείο είναι η κυβερνητική πολιτική που φέρνει κατηγοριοποίηση, εμπορευματοποίηση και διώξεις!4 ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ 77 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΚΜΠΑ5 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ: Δυναμικό «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κόφτες

Κόφτες

Δεν πρόλαβε η κυβέρνηση να ανακοινώσει τα ψίχουλα για τους χαμηλοσυνταξιούχους και άρχισε τις εξαιρέσεις, για να μειώσει τον προϋπολογισμό ακόμα κι αυτού του επιδόματος - κοροϊδία. Ετσι, σύμφωνα με την εξειδίκευση του μέτρου, το επίδομα των 250 ευρώ θα δοθεί μετά από 7 μήνες με εισοδηματικά κριτήρια - κόφτες και μόνο σ' εκείνους τους σ... Περισσότερα

Πάνω από 800.000 απολύσεις σε ένα μόλις τετράμηνο!

από Η Άλλη Άποψη
Πάνω από 800.000 απολύσεις σε ένα μόλις τετράμηνο!

Στις 809.713 έφτασαν οι απολύσεις εργαζομένων μόλις το πρώτο τετράμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», επιβεβαιώνοντας το «ελεύθερο» που απολαμβάνουν οι επιχειρήσεις να απαλλάσσονται από τους μισθωτούς κατά το δοκούν και να ανακυκλώνουν το προσωπικό τους, θωρακίζοντας την κερδοφορία τους. Την ίδια περίοδο το ισοζύγιο προσλήψεων/απολύσεων ήταν θετικό κατά 188.587 θέσεις εργασίας, χωρίς αυτό να αναιρεί βέβαια την τεράστια ευελιξία που έχει εγκατασταθεί πλέον μόνιμα στην αγορά εργασίας. Ετσι, σύμφωνα με την «Εργάνη» το διάστημα Γενάρης - Απρίλης το 34,45% των νέων συμβάσεων ήταν μερικής απασχόλησης, το 8,84% εκ περιτροπής εργασίας και το 56,71% ήταν πλήρους απασχόλησης, όμως σε αυτές ένα σημαντικό μέρος τους είναι συμβάσεις ορισμένου χρόνου και άρα έχουν ημερομηνία λήξης.

Ειδικότερα, τον περασμένο Απρίλη, έγιναν 354.231 προσλήψεις και 221.897 απολύσεις, παρουσιάζοντας θετικό ισοζύγιο κατά 132.352 θέσεις εργασίας, λίγο πάνω από τον αντίστοιχο μήνα του 2023 (θετικό ισοζύγιο 123.079 θέσεις). Ενα αποτέλεσμα που - κάθε χρόνο - συνδέεται με την έναρξη της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας και αντανακλά τις μαζικές προσλήψεις που πραγματοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης. Ετσι η δραστηριότητα των καταλυμάτων έχει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων κατά 73.707 θέσεις εργασίας.

Ταυτόχρονα στη δίνη του δυσθεώρητου κόστους ζωής συνεχίζουν να βρίσκονται τα εκατομμύρια μισθωτών. Ετσι, στο σύστημα «Εργάνη» τον ίδιο μήνα καταχωρήθηκαν 21 επιχειρησιακές συμβάσεις που αφορούσαν 7.683 εργαζόμενους χωρίς την παραμικρή αύξηση, ενώ ακόμα 10 επιχειρησιακές συμβάσεις που καλύπτουν 5.562 μισθωτούς είχαν αύξηση κατά 4,36%.


Έχει διαβαστεί 773 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 191 επισκέπτες και 0 μέλη.