Μετά την ανακοίνωση του «ReArm EU» με τα 800 δισ. ευρώ για εξοπλισμούς, η Κομισιόν εκδίδει τώρα πρακτικές οδηγίες για την επιβίωση των νοικοκυριών τις 72 πρώτες ώρες μιας «μεγάλης κρίσης». Οι χτεσινές ανακοινώσεις συνιστούν κλιμάκωση της πολεμικής προετοιμασίας και επιβεβαιώνουν ότι ο κίνδυνος μιας γενικευμένης ανάφλεξης καραδοκεί.Το γ... Περισσότερα
Παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης ζητούν συγγενείς των θυμάτων
από Η Άλλη Άποψη
Τηνπαραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Φλωριδηζητούν οι συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος τωνΤεμπώνπου συναντήθηκαν σήμερα Κυριακή στηνΛάρισαγια να ενημερωθούν από τους εμπειρογνωμονες και να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα.
Η φράση «όποιος λέει για μπαζώματα στα Τέμπη, είναι για τα μπάζα» του υπουργού Δικαιοσύνης έχει εξόργισε τους συγγενείς και ζητούν την παραίτηση του όπως δήλωσε οΧρήστος Βλάχοςπατέρας του Βάϊιου που σκοτώθηκε στην πολύνεκρη σύγκρουση των 2 τρένων.
Αναφέρθηκε ακόμα πως θα γίνει μήνυση προς την Πυροσβεστική για το πως διαχειρίστηκε το χώρο της σύγκρουσης τις πρώτες μέρες, ενώ εντός της εβδομάδας θα κατατεθούν επιπλέον στοιχεία για την μεταφορά χώματος από το σημείο σε οικόπεδο της εταιρείας των γερανών.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε οΚώστας Λακαφώσηςτεχνικός σύμβουλος των συγγενών πέντε επιβάτες έχασαν τη ζωή από τη φωτιά και όχι από τη σύγκρουση. Όπως είπε αν δεν υπάρχει η φωτιά τα θύματα δεν θα ήταν 57 αλλά 52 ή και 50. Ανέφερε ακόμα ότι έγινε βιαστική διαχείριση του τόπου του εγκλήματος τις πρώτες μέρες