Παρασκευή, 01 Δεκ, 2023

  • Το Τσίρκο στη Βιβλιοθήκη
  • Στη Βέροια ο Κώστας Σκανδαλίδης
  • "Αυτόλυκος ο κλέφτης" παρουσίαση βιβλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας
  • Ανακοίνωση ΠΟΕ/ΔΕΥΑ για το κλείσιμο των ΔΕΥΑ
  • Εξαιρέθηκε από τις συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων η ΚΕΠΑ Βέροιας
  • Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων
Το Τσίρκο στη Βιβλιοθήκη1 Στη Βέροια ο Κώστας Σκανδαλίδης2 "Αυτόλυκος ο κλέφτης" παρουσίαση βιβλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας3 Ανακοίνωση ΠΟΕ/ΔΕΥΑ για το κλείσιμο των ΔΕΥΑ4 Εξαιρέθηκε από τις συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων η ΚΕΠΑ Βέροιας5 Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ: «Απογειώνεται» η ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών, η αλλοίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Την «απογείωση» της προσπάθειας αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, με διαδικασίες που ανοίγουν δρόμο στην παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου και ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών στους ψηφοφόρους από κάθε είδους μηχανισμούς, σφράγισε χτες η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, σε πρώτη φάση για τις ευ... Περισσότερα

Παραμένουν η τεράστια «ευελιξία» και η προσωρινότητα στις συμβάσεις

από Η Άλλη Άποψη
Παραμένουν η τεράστια «ευελιξία» και η προσωρινότητα στις συμβάσεις

«Θετικό παρέμεινε το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης, τόσο τον Μάιο όσο και κατά το πρώτο πεντάμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος "ΕΡΓΑΝΗ"». Με αυτό το σχόλιο το υπουργείο Εργασίας επιχειρεί να προβάλει τις «επιτυχίες» της κυβέρνησης όσον αφορά την πολιτική της απασχόλησης. Αλλά τα δεδομένα του συστήματος «Εργάνη» μόνο για πανηγυρισμούς δεν είναι, αφού η σύγκριση γίνεται με τα δύο προηγούμενα έτη της πανδημίας, ενώ σε σύγκριση με τον Μάη του 2019, πριν την πανδημία, το ισοζύγιο αν και θετικό (καθώς πάντα τον συγκεκριμένο μήνα έχουμε αύξηση των προσλήψεων εξαιτίας του τουρισμού) είναι μικρότερο. Ετσι, ενώ φέτος το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων είναι θετικό κατά 99.956 θέσεις, το 2019 ήταν θετικό κατά 105.284 θέσεις. Μάλιστα, η αύξησή του σε σχέση με πέρυσι οφείλεται κατά το μεγαλύτερο μέρος στην αύξηση της απασχόλησης στα καταλύματα (46.580 θέσεις) και στην Εστίαση (29.295 θέσεις).

Πάντως, και τον φετινό Μάη μεγάλο μέρος των νέων συμβάσεων είναι με μερική απασχόληση (37,05%) και εκ περιτροπής εργασία (8,29%), ενώ με πλήρη απασχόληση είναι το 54,66%, αλλά ένα σημαντικό μέρος και αυτών είναι συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι 4 στις 10 απολύσεις μέσα στον Μάη έγιναν εξαιτίας της λήξης σύμβασης ορισμένου χρόνου. Συγκεκριμένα, στις 226.403 απολύσεις οι 94.873 ήταν από τη λήξη συμβάσεων.

Την τεράστια «ευελιξία» και την «ανακύκλωση» του εργατικού δυναμικού μαρτυρούν και οι ροές απασχόλησης κατά το πρώτο πεντάμηνο του έτους. Ειδικότερα, το διάστημα Γενάρης - Μάης 2022, ενώ έγιναν 1.115.594 αναγγελίες νέων προσλήψεων, ταυτόχρονα έγιναν και 867.515 απολύσεις!


Έχει διαβαστεί 443 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 281 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)