Δευτέρα, 22 Απρ, 2024

  • Το ψηφοδέλτιο μάχης του συνδυασμού ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά
  • Υπερπροβολή
  • «Εκτοξεύτηκαν» οι στρατιωτικές δαπάνες παγκοσμίως
  • Να αποσυρθεί τώρα το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τον Δικαστικό Χάρτη της χώρας
  • Με επιτυχία η γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας
  • Σήμερα στην Αθήνα η νέα συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης
Το ψηφοδέλτιο μάχης του συνδυασμού ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά1 Υπερπροβολή 2 «Εκτοξεύτηκαν» οι στρατιωτικές δαπάνες παγκοσμίως3 Να αποσυρθεί τώρα το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τον Δικαστικό Χάρτη της χώρας4 Με επιτυχία η γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας5 Σήμερα στην Αθήνα η νέα συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τελικά σε ποιους δίνει λεφτά η Ε.Ε;

Του Αλέκου Χατζηκώστα Για μία ακόμη φορά ενόψει ευρωεκλογών από μια σειρά κόμματα που ζητούν τη ψήφο μας αναπαράγεται το ουσιαστικά χρεοκοπημένο επιχείρημα για τα λεφτά που μας δίνει η Ε.Ε και του τι θα γινόμασταν αν δεν υπήρχαν. Η ιστορία κρατά δεκαετίες από εκείνη τη περίοδο πριν την ένταξη στη τότε ΕΟΚ που μας έταζαν ότι «θα τρ... Περισσότερα

Παρεμβάσεις βουλευτών του ΚΚΕ για θέματα της επικαιρότητας

από Η Άλλη Άποψη
Παρεμβάσεις βουλευτών του ΚΚΕ για θέματα της επικαιρότητας

Παρεμβάσεις βουλευτών του ΚΚΕ για θέματα της επικαιρότητας (ακρίβεια, market pass, τροπολογίες του ΚΚΕ για την επαναφορά του 13ου - 14ου μισθού και σύνταξης και κατάργηση του ΦΠΑ σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και καύσιμα)

Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος & μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ: Να τοποθετηθούν κυβέρνηση και κόμματα για τις τροπολογίες του ΚΚΕ

https://youtu.be/F2EZENOa49c

Να τοποθετηθεί η κυβέρνηση εάν θα κάνει δεκτές τις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ, ζήτησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, στην έναρξη της διαδικασίας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Κάλεσε την κυβέρνηση να διευκρινίσει η κυβέρνηση εάν θα τεθούν προς ψηφοφορία οι τροπολογίες του, που αφορούν την επαναφορά του 13ου - 14ου μισθού και σύνταξης καθώς και την κατάργηση του ΦΠΑ, σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και καύσιμα.

Κάλεσε επίσης και τα άλλα κόμματα να τοποθετηθούν, διευκρινίζοντας ότι το ΚΚΕ στέκεται θετικά απέναντι στην τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για έκτακτη οικονομική βοήθεια προς τους εκπαιδευτικούς, υγειονομικούς κ.α., παρότι εκτιμά ότι τα έκτακτα επιδόματα δεν λύνουν το πρόβλημα της ακρίβειας και διεκδικεί την αύξηση μισθών και συντάξεων.

Κατήγγειλε επίσης την πάγια τακτική όλων των κυβερνήσεων να φέρνουν στο τέλος του χρόνου πλημμυρίδα τροπολογιών.

Η συζήτηση σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, αφορά το νομοσχέδιο του υπ. Υγείας για την «παροχή Ανακουφιστικής Φροντίδας - Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις».


Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ & αντιπρόεδρος της Βουλής: Με «market pass» προσπαθούν να διασκεδάσουν την αγανάκτηση - Να γίνουν δεκτές οι τροπολογίες του ΚΚΕ

https://youtu.be/GHDMpAC_msI

Καμία ουσιαστική ανακούφιση δεν δίνει η κυβέρνηση με το μέτρο του «market pass», τα κουπόνια φαγητού που έρχονται ως συνέχεια των «καλαθιών» είναι μια προσπάθεια να διασκεδάσει την αγανάκτηση και τη δυσαρέσκεια του λαού από την ακρίβεια, την ίδια ώρα μάλιστα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι συσσωρεύουν τεράστια κέρδη. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπ. Υγείας σχετικά με την παροχή ανακουφιστικής φροντίδας κι άλλες ρυθμίσεις για τον Covid.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να θωρακίσει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και να μη μειωθεί η κατανάλωση, η οποία έχει ήδη καταβαραθρωθεί με τους εργαζόμενους να έχουν μειώσει κατά 50% τις αγορές τους και κατά 67% τις αγορές βασικών αγαθών.

«Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν θίγουν τους μηχανισμούς ακρίβειας, ενώ τελικά το κόστος τους το φορτώνεται ο λαός από την άλλη τσέπη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Γι' αυτό το ΚΚΕ, συνέχισε, επανακατέθεσε τις σχετικές τροπολογίες για επαναφορά του 13ου - 14ου μισθού και σύνταξης και κατάργηση του ΦΠΑ σε τρόφιμα, καύσιμα και είδη πλατιάς κατανάλωσης και κάλεσε την κυβέρνηση να τις κάνει δεκτές, να τις θέσει σε ψηφοφορία και τα άλλα κόμματα να πάρουν σαφή και ξεκάθαρη θέση.

Έχει διαβαστεί 606 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 308 επισκέπτες και 1 μέλος.