Τρίτη, 05 Δεκ, 2023

  • Πάνω από 6 στους 10 αυτοαπασχολούμενους θα πληρώσουν παραπάνω φόρο!
  • Ερμαιο στα «κοράκια» των servicers εκατομμύρια χρεωμένα νοικοκυριά
  • ΣΥΡΙΖΑ: Συναίνεση για δημοσιονομική αναβάθμιση, ελληνοτουρκικά και επιστολική ψήφο
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παρουσιάστηκε ο Γ2 Τόμος του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ από την Ελ. Μπέλλου
  • Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Π. Φιρτινίδου
  • Ο Κ. Σκανδαλίδης στη Βέροια
Πάνω από 6 στους 10 αυτοαπασχολούμενους θα πληρώσουν παραπάνω φόρο!1 Ερμαιο στα «κοράκια» των servicers εκατομμύρια χρεωμένα νοικοκυριά2 ΣΥΡΙΖΑ: Συναίνεση για δημοσιονομική αναβάθμιση, ελληνοτουρκικά και επιστολική ψήφο3 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παρουσιάστηκε ο Γ2 Τόμος του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ από την Ελ. Μπέλλου4 Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Π. Φιρτινίδου5 Ο Κ. Σκανδαλίδης στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κυβέρνηση και προμηθευτές λένε στους καταναλωτές «Διαλέξτε πώς θα χάσετε... »

Στην τελική ευθεία έχει μπει το νέο σύστημα χρεώσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα που θα ισχύσει από την 1η Γενάρη και θα προκαλέσει ένα νέο ...ηλεκτροσόκ σε εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά.Από 1.1.2024, λοιπόν, αλλάζει ο τρόπος τιμολόγησης και όχι μόνο δεν θα περιλαμβάνει καμία απολύτως μείωση, αλλά επανέρχεται η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λ... Περισσότερα

ΠΑΣΕΒΕ: Άθλιος εμπαιγμός η υπουργική απόφαση για την ασφάλιση των ΕΒΕ με χρέη στον ΟΑΕΕ

από Η Άλλη Άποψη
ΠΑΣΕΒΕ: Άθλιος εμπαιγμός η υπουργική απόφαση για την ασφάλιση των ΕΒΕ με χρέη στον ΟΑΕΕ

 

 

Άθλιο εμπαιγμό, χαρακτηρίζει ηΠανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ την ανακοίνωση από τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση και τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδη, της υπουργικής απόφασης για τη δυνατότητα ασφάλισης -υπό προϋποθέσεις- των ΕΒΕ που οφείλουν στον ΟΑΕΕ. Καλεί τους Συλλόγους και τις Ενώσεις των αυτοαπασχολουμένων να μην «τσιμπήσουν». Η απόφαση αυτή είναι προκλητική, θα αφορά ελάχιστους, για ελάχιστο χρόνο και για την ελάχιστη των παροχών από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, σημειώνει.

Η ΠΑΣΕΒΕ απαιτεί να σφραγιστούν εδώ και τώρα όλα τα βιβλιάρια υγείας, άσχετα με τα χρέη στον ΟΑΕΕ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Σύμφωνα με την ΥΑ Φ80000/7870/305/2014 θα σφραγιστούν έως την 28η/2/2015! (δηλ. για μόλις και μετά βίας 6 - 7μήνες) τα βιβλιάρια ασθενείας των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΑΕΕ, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές έχουν δημιουργηθεί κατά την περίοδο της κρίσης 2011 - 2014 και το οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ κατά μέσο όρο το χρόνο για τα έτη 2011, 2012 και 2013.

Ο κος Κορκίδης, μάλιστα, δήλωσε περιχαρής ότι «η συγκεκριμένη απόφαση θα αποτελέσει “στροφή κατεύθυνσης” του συνόλου της κυβερνητικής πολιτικής»… εκπληρώνοντας έτσι και τον πρόσφατο ρόλο του ως υποψήφιου ευρωβουλευτή με την ΝΔ. Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κοροϊδεύει τους αυτοαπασχολούμενους τους οποίους υποτίθεται ότι υπερασπίζεται.

Η ΓΣΕΒΕΕ δε, έσπευσε να δηλώσει συμφωνία αν «αυξηθεί το όριο του οικογενειακού εισοδήματος» (!) και αν υπάρξουν «πιο ρεαλιστικές ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές».

Την ίδια μέρα υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι 260.000 ΕΒΕ απειλούνται με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και δήμευση των τραπεζικών τους λογαριασμών, στην ουσία χρεοκοπία, λόγω των χρεών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Το ΣτΕ μάλιστα τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας των κατασχέσεων χωρίς προειδοποίηση από την Εφορία! Οι ισχύουσες ρυθμίσεις αποπληρωμής των χρεών (ΝΕΑ ΑΡΧΗ) έχουν ναυαγήσει αφού μόλις 15.000 από τους 260.000 έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση, ποσοστό λιγότερο του 6%.

Η ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους το ρόλο των συμβιβασμένων ηγεσιών και καλεί τους Συλλόγους και τις Ενώσεις των αυτοαπασχολουμένων να μην «τσιμπήσουν». Η απόφαση αυτή είναι προκλητική, θα αφορά ελάχιστους, για ελάχιστο χρόνο και για την ελάχιστη των παροχών από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Απαιτούμε:

Να σφραγιστούν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ όλα τα βιβλιάρια υγείας, άσχετα με τα χρέη στον ΟΑΕΕ.

Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους.

Επίδομα ανεργίας και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους όσοι έκλεισαν την επιχείρησή τους λόγω της κρίσης και για όσο διάστημα μένουν άνεργοι.

Άμεση και χωρίς προϋποθέσεις εξυπηρέτηση επειγόντων προβλημάτων υγείας για μας και τις οικογένειές μας.

Δωρεάν καλό φάρμακο, κατάργηση του χαρατσιού των 5€ για τα νοσοκομεία.

Κοινωνική ασφάλιση δημόσια και καθολική με κρατική επιχορήγηση στα 2/3 των εξόδων. Άμεση κρατική χρηματοδότηση ικανή να βγάλει το ταμείο από το σημερινό αδιέξοδο.

Μείωση των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το ταμείο όσο διαρκεί η κρίση, χωρίς μείωση των συντάξεων.

Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων.

Καμιά μείωση των συντάξεων.

Απαγόρευση της κατάσχεσης πρώτης κατοικίας, για χρέη στο δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες, για τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους και βρίσκονται στην ανεργία.

Αναστολή των κατασχέσεων κάθε είδους, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων κλπ., για τους αυτοαπασχολούμενους που εξακολουθούν να διατηρούν τις επιχειρήσεις τους, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.

Μακρόχρονη διευθέτηση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και τόκους, με κριτήρια το οικογενειακό εισόδημα και τις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής.

Απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων από μέρος ή και το σύνολο των χρεών όταν πιστοποιηθεί η μερική ή και πλήρης αδυναμία αποπληρωμής τους, αντίστοιχα.

Έχει διαβαστεί 511 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 272 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)