Κυριακή, 03 Δεκ, 2023

  • Παρουσιάστηκε στη Βέροια η ποιητική συλλογή του Χρήστου Τουμανίδη «Ποίηση σιωπώσα»
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»: ΣΤΗΡΙΞΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΒΈΡΟΙΑ
  • Εκδήλωση παρουσίασης του νέου Γ2 Τόμου του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ
  • Νέα νίκη για το ΦΙΛΙΠΠΟ στο μπάσκετ
  • Ο δικός μου…Ναπολέοντας/Διήγημα του Αλέκου Χατζηκώστα
  • «ΝΤΑΝΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ»: «Μπαλώματα» αντί για σύγχρονους βρεφονηπιακούς σταθμούς
Παρουσιάστηκε στη Βέροια η ποιητική συλλογή του Χρήστου Τουμανίδη «Ποίηση σιωπώσα» 1 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»: ΣΤΗΡΙΞΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΒΈΡΟΙΑ 2 Εκδήλωση παρουσίασης του νέου Γ2 Τόμου του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ3 Νέα νίκη για το ΦΙΛΙΠΠΟ στο μπάσκετ4 Ο δικός μου…Ναπολέοντας/Διήγημα του Αλέκου Χατζηκώστα5 «ΝΤΑΝΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ»: «Μπαλώματα» αντί για σύγχρονους βρεφονηπιακούς σταθμούς6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Εισπράκτορες...

Ποδαρικό με νέες αυξήσεις στο χαράτσι των διοδίων θα κάνουμε το 2024, καθώς, όπως όλα δείχνουν, «κλειδώνουν» οι ανατιμήσεις και μάλιστα ως «προεόρτια» άλλων που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με διαρροές της κυβέρνησης, το αποτέλεσμα της ...σκληρής διαπραγμάτευσης που έκανε με τους παραχωρησιούχους των δρόμων καταλήγει σε α... Περισσότερα

ΠΑΣΥ: Νέες περιπέτειες στους κτηνοτρόφους από ΚΑΠ και συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ

από Η Άλλη Άποψη
ΠΑΣΥ: Νέες περιπέτειες στους κτηνοτρόφους από ΚΑΠ και συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ

Με μια απαράδεκτη εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 27 Μάρτη, καλούνται οι κτηνοτρόφοι να καταθέσουν δήλωση στοιχείων ζωικού κεφαλαίου για το 2015 που δεν εξασφαλίζουν τα δικαιώματα και τις ενισχύσεις των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων. Αντίθετα, μαζί με την ταλαιπωρία και το χαράτσωμα, συντηρούν την αβεβαιότητα και την ασάφεια. Οι ευθύνες της σημερινής συγκυβέρνησης είναι μεγάλες.

Συγκεκριμένα ζητούνται σε χρόνο-ρεκόρ έως 17 Απρίλη τα παρακάτω:

Δήλωση ζωικού κεφαλαίου υποδεικνύοντας και την ακριβή θέση της μόνιμης σταβλικής εγκατάστασης.

Δήλωση σταβλικής εγκατάστασης μετακίνησης στον τόπο όπου πρόκειται να μετακινηθεί καθώς και του ζωικού κεφαλαίου που θα μετακινήσει.

Κατάθεση και σκανάρισμα των παρακάτω δικαιολογητικών για βοσκότοπους που νέμεται την χρήση «ιδιωτικούς», συμπεριλαμβανομένων και των ενοικιαζόμενων από ιδιώτες ή ΝΠΙΔ, και ψηφιοποίηση τους στην ΕΑΕ 2015:

Βεβαίωση από τις Αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες (Δασικές Υπηρεσίες, Περιφέρειες/Υ.Π.Α.Π.ΕΝ.) για την χρήση της έκτασης

Τοπογραφικό Διάγραμμα στο ΕΓΣΑ 87, θεωρημένο από την Δημόσια Υπηρεσία διαχείρισης της έκτασης κατόπιν χαρακτηρισμού της χρήσης αυτής

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές, ότι πρόκειται για νέο χαράτσι που καλούνται να πληρώσουν οι κτηνοτρόφοι, καθώς το όποιο νέο τοπογραφικό διάγραμμα πρέπει να γίνει από ιδιώτη τοπογράφο ή δασολόγο και απαιτεί αρκετά χρήματα.

Ο αριθμός και το είδος των δικαιολογητικών που απαιτούνται, σε συνάρτηση με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στις αρμόδιες υπηρεσίες που πρέπει να τα δώσουν, να τα εγκρίνουν και να κατατεθούν, μαζί με την ασάφεια του περιεχομένου τους, είναι σίγουρο ότι δεν ετοιμάζονται μέχρι την 17 Απρίλη που ζητάει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Το πρόβλημα με το ποιοι θα θεωρηθούν  επιλέξιμοι βοσκότοποι θα οξυνθεί γιατί οι προδιαγραφές του κανονισμού της ΕΕ και το σύστημα, που προβλέπεται, βάζουν τέτοια κριτήρια με τα οποία είναι σίγουρο, ότι  θα χαθεί μέρος των ενισχύσεων, ενώ ακόμη και νόμιμες εκτάσεις  που θα  χαρακτηριστούν ως επιλέξιμες, δεν θα πάρουν το 100% της ενίσχυσης.

Η ΠΑΣΥ είναι κατηγορηματικά αντίθετη στο να επιβαρυνθούν με ακόμη ένα χαράτσι οι κτηνοτρόφοι. Επιβάλλεται να υπάρξει παράταση της ημερομηνίας κατάθεσης των δικαιολογητικών και τα απαραίτητα σχετικά έγγραφα  να εκδοθούν από τις δημόσιες υπηρεσίες έγκαιρα και χωρίς καμιά επιβάρυνση του κτηνοτρόφου.

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην χαθούν επιδοτήσεις και να εξασφαλιστεί από την κυβέρνηση το σύνολο της ενίσχυσης που δικαιούνται οι κτηνοτρόφοι.

Καλούμε τους κτηνοτρόφους να μην δείξουν καμιά αναμονή, να συνειδητοποιήσουν ότι χαράτσια και κριτήρια επιλεξιμότητας που ζητάει ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι αποτέλεσμα της ΚΑΠ 2015-2020. Να συσπειρωθούν στους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους, τις Ομοσπονδίες, τις Επιτροπές Αγώνα ώστε να αποτρέψουν τη συνεχιζόμενη φιλομονοπωλιακή αγροτική πολιτική, που συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Να απαιτήσουν να γίνουν έγκαιρα και δωρεάν τα δικαιολογητικά από τις κρατικές υπηρεσίες.

Η ΠΑΣΥ θα συνεχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες, άμεσα, με συσκέψεις ενημέρωσης και αγωνιστικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Καλούμε τους κτηνοτρόφους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, ώστε να πραγματοποιηθεί πανελλαδική κινητοποίηση απαιτώντας:

Άμεση καταβολή του συνόλου της εξισωτικής αποζημίωσης στους δικαιούχους.

Αποζημίωση για τον καταρροϊκό πυρετό, μέτρα προστασίας από τώρα για το επόμενο διάστημα και τον κίνδυνο επανεμφάνισης του.

Να δοθεί το σύνολο των ενισχύσεων στους βοσκότοπους και το ζωικό κεφάλαιο. Η καταγραφή των βοσκότοπων να γίνει με ευθύνη του υπουργείου και των δημόσιων υπηρεσιών.

Δωρεάν νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων.

 

Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ

Έχει διαβαστεί 454 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 348 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)