Κυριακή, 07 Αύγ, 2022

  • Παραδοσιακή μουσική βραδιά στη Ραχιά
  • Ποιοι «πέφτουν από τα σύννεφα» για τις υποκλοπές;
  • Μοναδικό ρεκόρ...
  • ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
  • ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ: Στους 24 οι νεκροί, ανάμεσά τους 6 παιδιά από τις συνεχείς δολοφονικές επιδρομές του Ισραήλ
  • Τι είναι το Predator;
Παραδοσιακή μουσική βραδιά στη Ραχιά1 Ποιοι «πέφτουν από τα σύννεφα» για τις υποκλοπές;2 Μοναδικό ρεκόρ...3 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ4 ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ: Στους 24 οι νεκροί, ανάμεσά τους 6 παιδιά από τις συνεχείς δολοφονικές επιδρομές του Ισραήλ5 Τι είναι το Predator;6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Χρειάζονται την αλληλεγγύη μας!

Η τελευταία επίθεση που οδήγησε στο θάνατο δεκάδων Παλαιστίνιων στην Γάζα μεταξύ των άλλων και μικρών παιδιών, καθώς και στον τραυματισμό δεκάδων άλλων αμάχων, δείχνει το απάνθρωπο πρόσωπο της ισραηλινής κατοχής της Παλαιστίνης, που συνεχίζεται με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ. Η χώρα μας με το Ισραήλ έχει "στρατηγική σχέση" ας μην ξεχ... Περισσότερα

ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ: Καταγγέλλει τις αντικομμουνιστικές φιέστες της ΕΕ

από Η Άλλη Άποψη

Σε επαγρύπνηση καλεί η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ), καταδικάζοντας τις αντικομμουνιστικές φιέστες της Ε.Ε στην Εσθονία.

Όπως αναφέρει:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση για άλλη μιά φορά προκαλεί βάναυσα τη μνήμη των λαών με τις εκατόμβες θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας και των εκατομμυρίων νεκρών του ιμπεριαλιστικού Β' Παγκοσμίου πολέμου για να κατακτηθεί η Αντιφασιστική Νίκη, καθώς και τις συνειδήσεις και τα αισθήματα όλων των αγωνιστών της αντιφασιστικής Αντίστασης, των φίλων και απογόνων τους, διοργανώνοντας με την φιλο-ναζιστική εσθονική Κυβέρνηση που βρίσκεται στην Προεδρία της ΕΕ, αντικομμουνιστική φιέστα - “εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του σταλινισμού και του ναζισμού” και την “κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα”.

Η ΕΕ έχει υιοθετήσει ως επίσημη ιδεολογία της τον αντικομμουνισμό, φροντίζοντας κατά καιρούς να εκδίδει ψηφίσματα για την καταδίκη, τάχα, των ολοκληρωτισμών, εξισώνοντας το ναζισμό -φασισμό (γέννημα-θρέμμα του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού), με το σοσιαλισμό κομμουνισμό, την ελπίδα των εργαζομένων όπου γης, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της μετανάστευσης και της προσφυγιάς, όλων των εγκλημάτων του ιμπεριαλισμού, και τη διασφάλιση της παντοτινής ειρήνης.

Αντικομμουνιστικά ψηφίσματα για την υπεράσπιση της αστικής δημοκρατίας και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, επιχειρώντας να αθωώσει το ναζισμό, γέννημα-θρέμμα του καπιταλισμού, και τα εγκλήματά του!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει διαστρεβλώνοντας την ιστορία να ρίξει στη λήθη και, προπαντός, να μη μαθαίνουν οι νέες γενιές τις ευθύνες των καπιταλιστών για τα εγκλήματα του ναζισμού- φασισμού σε βάρος της ανθρωπότητας.

Να μη μαθαίνουν οι νέοι ότι χάρη στις τεράστιες θυσίες της Σοσιαλιστικής Σοβιετικής Ένωσης, του Κόκκινου Στρατού, του σοβιετικό λαού που έδωσε 20 εκατομμύρια νεκρούς και των απελευθερωτικών λαϊκών Αντιστασιακών κινημάτων στην Ευρώπη όπου πρωτοστάτησαν τα κομμουνιστικά κόμματα οι λαοί κατανίκησαν το ναζιστικό τέρας και απελευθέρωσαν τις χώρες της Ευρώπης από τη ναζιστική πανούκλα. Να αμαυρώσει τις τεράστιες θυσίες της ΕΣΣΔ και του σοβιετικού λαού.

Άλλωστε, η ΕΕ στηρίζει όλα τα αντικομμουνιστικά καθεστώτα στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, που ποινικοποιούν και απαγορεύουν τα σύμβολα της Αντίστασης, κατεδαφίζουν μνημεία του Αντιστασιακού -αντιφασιστικού αγώνα, τη νόμιμη δράση των κομμουνιστικών κομμάτων, στο όνομα της δήθεν δημοκρατίας τους, και, το χειρότερο, αποκαθιστούν και τιμούν τους συνεργάτες των κατακτητών χιτλερικών.

Αυτή την τακτική προάγει και επιβραβεύει η ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση και με την αντικομμουνιστική φιέστα στις 23 Αυγούστου- αντικομμουνιστική φιέστα στην Εσθονία.

Η ελληνική Κυβέρνηση μή συμμετέχοντας στην Εσθονία, δηλώνει ότι δε συμφωνεί με την εξίσωση φασισμού - κομμουνισμού, αν και στο παρελθόν συμμετείχε σε ανάλογες αντικομμουνιστικές φιέστες, ενώ προσπαθεί να βγάλει λάδι την ΕΕ, την οποία στηρίζει ολοκληρωτικά.

Την ίδια ώρα τα άλλα κόμματα (ΝΔ -ΠΑΣΟΚ- Ποτάμι – Ένωση Κεντρώων), από κοινού φυσικά με τη ναζιστική, Χρυσή Αυγή, επιδίδονται σε χυδαίο αντικομμουνισμό επιπέδου Γκέμπελς, φτάνοντας να κατηγορούν ως εγκληματία τον Στάλιν(!).

Όλα αυτά πρέπει να συναντήσουν τη σθεναρή αντίδραση του ελληνικού λαού, όπως και όλων των λαών της Ευρώπης.

Για τους αντιστασιακούς αγωνιστές της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, τους φίλους και απογόνους της Αντίστασης και του ΔΣΕ, τους επαναπατρισμένους πολιτικούς πρόσφυγες όλη αυτή η βρώμικη προπαγάνδα των αστικών επιτελείων και ΜΜΕ αποτελεί μέγιστη πρόκληση και ευθύνη όχι μόνο για την καταδίκη τους, αλλά και για τη συμβολή τους ώστε κόντρα στο αστικό δηλητήριο εξίσωσης φασισμού - κομμουνισμού και την αντισοβιετική προπαγάνδα, ο λαός μας να μην ξεχνά και η νεολαία να μαθαίνει την αληθινή ιστορία της λαϊκής αντιναζιστικής πάλης, την τεράστια προσφορά στην ανθρωπότητα του σοσιαλισμού του 20ου αιώνα που γνωρίσαμε, που διδάσκουν την αντίσταση και την αντεπίθεση στο σάπιο, εγκληματικό ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καταγγέλλει τις αντικομμουνιστικές φιέστες, την ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση και όσους συμμετέχουν και τις στηρίζουν. Καλεί σε καταδίκη του αντικομμουνισμού και των αστικών κομμάτων που επιδίδονται σ' αυτόν στην καταδίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Καλεί σε επαγρύπνηση και δράση για να βάλουμε οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το φασισμό - ναζισμό, τη μήτρα τους τον ιμπεριαλισμό, και τους υπηρέτες τους».

Έχει διαβαστεί 390 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 32 °C
Άνεμος Β 3-5 μποφόρ

Κυριακή, 07 Αυγούστου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 20 ως 33 °C
Άνεμος Β 2-5 μποφόρ

Δευτέρα, 08 Αυγούστου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 22 ως 33 °C
Άνεμος Α 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 232 επισκέπτες και 0 μέλη.