Τρίτη, 09 Αύγ, 2022

  • Νίκος Κωνσταντινίδης ο εν Ναούση Πρωτομάστορας! Αρχιτέκτων, Γλύπτης, Ζωγράφος, Ξυλογλύπτης, Λαϊκός
  • Προσλήψεις 11 εποχικών υπαλλήλων για τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Νάουσας
  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ» : Στα "σαγόνια" των βιομηχάνων οι παραγωγοί συμπύρηνου ροδάκινου
  • Δελτίο Τύπου Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας : "Ιφιγένεια", το μουσικό έργο του Χρήστου Κουτσίδη στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας
  • ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Μήνυμα αλληλεγγύης στο ΚΚ Κούβας για τη φωτιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις
  • Ακούει, πραγματικά,  κανείς;
Νίκος Κωνσταντινίδης ο εν Ναούση Πρωτομάστορας! Αρχιτέκτων, Γλύπτης, Ζωγράφος, Ξυλογλύπτης, Λαϊκός1 Προσλήψεις 11 εποχικών υπαλλήλων για τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Νάουσας2 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ» : Στα "σαγόνια" των βιομηχάνων οι παραγωγοί συμπύρηνου ροδάκινου3 Δελτίο Τύπου Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας : "Ιφιγένεια", το μουσικό έργο του Χρήστου Κουτσίδη στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας4 ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Μήνυμα αλληλεγγύης στο ΚΚ Κούβας για τη φωτιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις5 Ακούει, πραγματικά,  κανείς;6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Η πραγματικότητα των "νόμιμων παρακολουθησεων" στη χώρα μας... Περισσότερα

Περισσότεροι από 2.500 αλλοδαποί συμμετείχαν στις εξετάσεις για την Πολιτογράφηση

από Η Άλλη Άποψη
Περισσότεροι από 2.500 αλλοδαποί συμμετείχαν στις εξετάσεις για την Πολιτογράφηση

Πάνω από 2.500 αλλοδαποί πήραν μέρος στις εξετάσεις απόκτησης Πιστοποίησης Επάρκειας Γνώσεων για την Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ), που διεξήχθησαν την Κυριακή. Η επιτυχία σε αυτές αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για όποιον αλλοδαπό στη χώρα μας επιθυμεί να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια.

Οι εξετάσεις, όπως και η σχετική νομοθεσία, αναδείχνουν την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να αυξήσει τις δυσκολίες για αυτούς τους ανθρώπους, που μένουν εδώ και χρόνια στη χώρα μας. Οι συνεχείς διατάξεις και όροι που ανακοινώνονται το τελευταίο διάστημα από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, επιβεβαιώνουν ότι οι κυβερνητικές επικλήσεις περί διαφάνειας και αντικειμενικότητας δεν είναι παρά η δημιουργία ακόμα πιο αυστηρών εμποδίων.

Οι εξεταζόμενοι προσήλθαν σε 8 εξεταστικά κέντρα, αφού αυτό της Κομοτηνής δεν λειτούργησε. Πρόκειται για τα εξεταστικά κέντρα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά, του Ηρακλείου, της Πάτρας, των Ιωαννίνων, της Λάρισας και της Τρίπολης. Συνολικά, προσήλθε περίπου το 90%, ενώ η μη προσέλευση εξεταζόμενων οφείλονταν κύρια στην πανδημία του κορονοϊού. Σε αυτούς θα επιστραφεί το παράβολο των 150 ευρώ που έχουν καταβάλλει και θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν εξετάσεις τον ερχόμενο Νοέμβρη. Η συντριπτική πλειοψηφία των εξεταζόμενων ήταν αλβανικής καταγωγής. Η ανάρτηση των ερωτήσεων πριν λίγο καιρό είχε προκαλέσει αντιδράσεις και καταγγελίες, καθώς στην πλειονότητά τους προϋποθέτουν υψηλό επίπεδο πολύπλευρων και εξειδικευμένων γνώσεων, με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, που δεν έχουν καμία σχέση με τον βαθμό ένταξης των αλλοδαπών στην ελληνική κοινωνία.

Επίσης, έχουν θεσπιστεί από την κυβέρνηση ακόμα πιο αυστηρά κριτήρια για την κοινωνική ένταξη. Δηλαδή, αν καταφέρει να πάρει κάποιος το πιστοποιητικό επάρκειας γνώσεων, θα μπορεί να κάνει αίτηση για να περάσει στο δεύτερο στάδιο, όπου θα εξεταστεί αν συντρέχουν οι λοιπές προϋποθέσεις ένταξης για να πολιτογραφηθεί, καταβάλλοντος και χαράτσι 550 - 700 ευρώ. Πρέπει δε, να αποδεικνύει ότι διαθέτει ετήσιο εισόδημα που του εξασφαλίζει ένα επαρκές επίπεδο διαβίωσης χωρίς να επιβαρύνει το σύστημα της κοινωνικής πρόνοιας της χώρας. Αυτό πρακτικά ορίζεται ως οι ετήσιες αποδοχές που έχει ένας υπάλληλος ή εργατοτεχνίτης με τον οριζόμενο κατώτατο μισθό, και μάλιστα αν έχει οικογένεια και προστατευόμενα μέλη αυτό θα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε μέλος. Τα εισοδηματικά -δηλαδή, τα ταξικά- κριτήρια, όπως και τα παράβολα, τα διατήρησε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με μόνη διαφορά το ύψος του πλαφόν και των ποσών. Οι αιτούντες πρέπει να αποδείξουν αυτό το επαρκές εισόδημα, όχι μόνο για το προηγούμενο έτος αλλά για περισσότερα, ανάλογα με τα έτη προηγούμενης νόμιμης διαμονής που απαιτούνται για την αίτηση πολιτογράφησης.

Είναι κατανοητό ότι ειδικά για την περίοδο της περασμένης 10ετίας της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, που επιδεινώθηκε και πάλι με την πανδημία, η οποία έπληξε, φυσικά, τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και ακόμα περισσότερο τους μετανάστες, τα κριτήρια αυτά είναι αδύνατον να ικανοποιηθούν.


Έχει διαβαστεί 349 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 20 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 09 Αυγούστου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 22 ως 33 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 10 Αυγούστου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 22 ως 33 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 323 επισκέπτες και 1 μέλος.