Τρίτη, 25 Ιαν, 2022

  • Άγγελος Τόλκας : «Μια κυβέρνηση που δημιουργεί μόνιμα κρίσεις. Μόνη λύση να φύγουν. Είναι ζήτημα ζωής.»
  • Ν.Τ Α.Δ.Ε.Δ.Υ Ημαθίας: Αναβολή της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ
  • Να μην «γραφτεί στο χιόνι»...
  • Όταν ο ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος ξαναχτυπά…
  • Χωρίς ρεύμα χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά ενώ χρυσοπληρώνουν πανάκριβα τιμολόγια
  • Για άλλη μια φορά κατέρρευσε με τον χιονιά το «επιτελικό κράτος» της ΝΔ
Άγγελος Τόλκας : «Μια κυβέρνηση που δημιουργεί μόνιμα κρίσεις. Μόνη λύση να φύγουν. Είναι ζήτημα ζωής.»1 Ν.Τ Α.Δ.Ε.Δ.Υ Ημαθίας: Αναβολή της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ2 Να μην «γραφτεί στο χιόνι»...3 Όταν ο ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος ξαναχτυπά…4 Χωρίς ρεύμα χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά ενώ χρυσοπληρώνουν πανάκριβα τιμολόγια5 Για άλλη μια φορά κατέρρευσε με τον χιονιά το «επιτελικό κράτος» της ΝΔ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΡΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ

Όσο περισσότερο αποκαλύπτονται οι τεράστιες ελλείψεις του κρατικού σχεδιασμού, της Πολιτικής Προστασίας και των υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες, τόσο περισσότερο τα καιρικά φαινόμενα, όπως οι φυσιολογικές χιονοπτώσεις τον χειμώνα, θα βαφτίζονται "ακραία" και "πρωτόγνωρα", αλλά και τόσο περισσότερο θα ακούγονται ανέξοδες συστ... Περισσότερα

Περισσότεροι από 2.500 αλλοδαποί συμμετείχαν στις εξετάσεις για την Πολιτογράφηση

από Η Άλλη Άποψη
Περισσότεροι από 2.500 αλλοδαποί συμμετείχαν στις εξετάσεις για την Πολιτογράφηση

Πάνω από 2.500 αλλοδαποί πήραν μέρος στις εξετάσεις απόκτησης Πιστοποίησης Επάρκειας Γνώσεων για την Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ), που διεξήχθησαν την Κυριακή. Η επιτυχία σε αυτές αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για όποιον αλλοδαπό στη χώρα μας επιθυμεί να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια.

Οι εξετάσεις, όπως και η σχετική νομοθεσία, αναδείχνουν την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να αυξήσει τις δυσκολίες για αυτούς τους ανθρώπους, που μένουν εδώ και χρόνια στη χώρα μας. Οι συνεχείς διατάξεις και όροι που ανακοινώνονται το τελευταίο διάστημα από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, επιβεβαιώνουν ότι οι κυβερνητικές επικλήσεις περί διαφάνειας και αντικειμενικότητας δεν είναι παρά η δημιουργία ακόμα πιο αυστηρών εμποδίων.

Οι εξεταζόμενοι προσήλθαν σε 8 εξεταστικά κέντρα, αφού αυτό της Κομοτηνής δεν λειτούργησε. Πρόκειται για τα εξεταστικά κέντρα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά, του Ηρακλείου, της Πάτρας, των Ιωαννίνων, της Λάρισας και της Τρίπολης. Συνολικά, προσήλθε περίπου το 90%, ενώ η μη προσέλευση εξεταζόμενων οφείλονταν κύρια στην πανδημία του κορονοϊού. Σε αυτούς θα επιστραφεί το παράβολο των 150 ευρώ που έχουν καταβάλλει και θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν εξετάσεις τον ερχόμενο Νοέμβρη. Η συντριπτική πλειοψηφία των εξεταζόμενων ήταν αλβανικής καταγωγής. Η ανάρτηση των ερωτήσεων πριν λίγο καιρό είχε προκαλέσει αντιδράσεις και καταγγελίες, καθώς στην πλειονότητά τους προϋποθέτουν υψηλό επίπεδο πολύπλευρων και εξειδικευμένων γνώσεων, με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, που δεν έχουν καμία σχέση με τον βαθμό ένταξης των αλλοδαπών στην ελληνική κοινωνία.

Επίσης, έχουν θεσπιστεί από την κυβέρνηση ακόμα πιο αυστηρά κριτήρια για την κοινωνική ένταξη. Δηλαδή, αν καταφέρει να πάρει κάποιος το πιστοποιητικό επάρκειας γνώσεων, θα μπορεί να κάνει αίτηση για να περάσει στο δεύτερο στάδιο, όπου θα εξεταστεί αν συντρέχουν οι λοιπές προϋποθέσεις ένταξης για να πολιτογραφηθεί, καταβάλλοντος και χαράτσι 550 - 700 ευρώ. Πρέπει δε, να αποδεικνύει ότι διαθέτει ετήσιο εισόδημα που του εξασφαλίζει ένα επαρκές επίπεδο διαβίωσης χωρίς να επιβαρύνει το σύστημα της κοινωνικής πρόνοιας της χώρας. Αυτό πρακτικά ορίζεται ως οι ετήσιες αποδοχές που έχει ένας υπάλληλος ή εργατοτεχνίτης με τον οριζόμενο κατώτατο μισθό, και μάλιστα αν έχει οικογένεια και προστατευόμενα μέλη αυτό θα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε μέλος. Τα εισοδηματικά -δηλαδή, τα ταξικά- κριτήρια, όπως και τα παράβολα, τα διατήρησε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με μόνη διαφορά το ύψος του πλαφόν και των ποσών. Οι αιτούντες πρέπει να αποδείξουν αυτό το επαρκές εισόδημα, όχι μόνο για το προηγούμενο έτος αλλά για περισσότερα, ανάλογα με τα έτη προηγούμενης νόμιμης διαμονής που απαιτούνται για την αίτηση πολιτογράφησης.

Είναι κατανοητό ότι ειδικά για την περίοδο της περασμένης 10ετίας της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, που επιδεινώθηκε και πάλι με την πανδημία, η οποία έπληξε, φυσικά, τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και ακόμα περισσότερο τους μετανάστες, τα κριτήρια αυτά είναι αδύνατον να ικανοποιηθούν.


Έχει διαβαστεί 297 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 2 °C
Άνεμος Β 3-5 μποφόρ

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία -2 ως 4 °C
Άνεμος Β 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία -1 ως 7 °C
Άνεμος Β 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 251 επισκέπτες και 1 μέλος.