Τετάρτη, 30 Απρ, 2025

  • Ο Δήμος Βέροιας και το Μπορούμε κοντά στα παιδιά και τις κοινότητες με παρεμβάσεις στο πλαίσιο της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας
  • Εγκαινιάστηκε το ΚΗΦΗ Ριζωμάτων
  • Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την Πρωτομαγιά
  • Σήμερα στη Βέροια η παρουσίαση του βιβλίου "Αγαπημένη μου αδελφή"
  • Τουριστικός Όμιλος Βέροιας : Συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ
  • 1η Μαΐου 2025:   Απεργία. Όλες/ όλοι στη συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου Βέροιας
Ο Δήμος Βέροιας και το Μπορούμε κοντά στα παιδιά και τις κοινότητες με παρεμβάσεις στο πλαίσιο της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας1 Εγκαινιάστηκε το ΚΗΦΗ Ριζωμάτων2 Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την Πρωτομαγιά3 Σήμερα στη Βέροια η παρουσίαση του βιβλίου "Αγαπημένη μου αδελφή"4 Τουριστικός Όμιλος Βέροιας : Συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ5 1η Μαΐου 2025:   Απεργία. Όλες/ όλοι στη συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου Βέροιας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ίδιες ράγες

Ίδιες ράγες

Το νομοσχέδιο για τον «νέο ΟΣΕ» και η αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή για τους πρώην υπουργούς Σπίρτζη (ΣΥΡΙΖΑ) και Καραμανλή (ΝΔ) ανοίγουν έναν νέο κύκλο στην υπόθεση του εγκλήματος των Τεμπών και επιβεβαιώνουν βασικά ζητήματα που έχει αναδείξει από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ.Το κυριότερο: Τα στοιχεία για τους δυο υπουργούς - ορισμένα... Περισσότερα

ΦΟΝΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ:Ποινική δίωξη σε βάρος 20 προσώπων άσκησε η εισαγγελία

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΦΟΝΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ:Ποινική δίωξη σε βάρος 20 προσώπων άσκησε η εισαγγελία

Ποινική δίωξη σε βάρος είκοσι προσώπων που ανήκουν κυρίως στην Τοπική Διοίκηση και σε άλλα τμήματα του κρατικού μηχανισμού ασκήθηκε από την Εισαγγελία για την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, καθώς και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Επίσης η ποινική δίωξη αφορά και έναν 65χρονο που φέρεται να ευθύνεται για την έναρξη της φωτιάς στο Νταού Πεντέλης.

Με βάση το νόμο, οι τρεις κατηγορίες που αποδίδονται σε βάρος των είκοσι ατόμων είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Συγκεκριμένα, κατηγορούνται για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και σωματικές βλάβες κατά συρροή, διά παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη. Για τα αδικήματα αυτά ο νόμος προβλέπει ποινές φυλάκισης ως πέντε χρόνια που υπό εξαιρετικές περιστάσεις μπορεί να φθάσουν ως και τα δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς εντοπίζουν ευθύνες για πράξεις και παραλείψεις τόσο πριν την εκδήλωση της φονικής πυρκαγιάς όσο και κατά τη διάρκειά της. Η δικογραφία περιέχει τα πορίσματα του πραγματογνώμονα που ορίστηκε από τους εισαγγελείς και άλλα πορίσματα που συντάχθηκαν από ειδικούς εμπειρογνώμονες. Περιέχει επίσης και τις μηνύσεις που υπέβαλαν οι συγγενείς των θυμάτων. Λόγω της σοβαρότητάς της η δικογραφία θα ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή.

Για την τραγωδία έχουν σχηματιστεί και παραμένουν ανοικτές άλλες έξι δικογραφίες, μία από το Ναυτοδικείο για ευθύνες λιμενικών και Λιμεναρχείου, μία από το Στρατοδικείο για ευθύνες στρατιωτικών, μια δικογραφία για πολεοδομικές παραβάσεις, μία δικογραφία που αφορά αναντιστοιχίες στο σύστημα της Πυροσβεστικής, μία δικογραφία για την καθήλωση των εναέριων μέσων από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας και η δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή για τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Έχει διαβαστεί 346 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 200 επισκέπτες και 0 μέλη.