Παρασκευή, 01 Δεκ, 2023

  • Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων
  • ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: Φτάνει το μπαλάκι των ευθυνών, απαιτούν επιτέλους να πληρωθούν
  • Το 1/3 του εισοδήματος πηγαίνει στο κόστος στέγασης
  • Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"
  • ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ
  • Ρεκόρ: Στα 270 δισ. ευρώ οι στρατιωτικές δαπάνες της ΕΕ
Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων1 ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: Φτάνει το μπαλάκι των ευθυνών, απαιτούν επιτέλους να πληρωθούν2 Το 1/3 του εισοδήματος πηγαίνει στο κόστος στέγασης3 Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"4 ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ5 Ρεκόρ: Στα 270 δισ. ευρώ οι στρατιωτικές δαπάνες της ΕΕ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ: «Απογειώνεται» η ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών, η αλλοίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Την «απογείωση» της προσπάθειας αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, με διαδικασίες που ανοίγουν δρόμο στην παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου και ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών στους ψηφοφόρους από κάθε είδους μηχανισμούς, σφράγισε χτες η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, σε πρώτη φάση για τις ευ... Περισσότερα

Φοροαπαλλαγές αντί για άμεσες επιδοτήσεις στο κεφάλαιο

από Η Άλλη Άποψη

Οι φοροαπαλλαγές είναι η άλλη όψη της επιδότησης των επιχειρηματικών ομίλων με ζεστό χρήμα, στο πλαίσιο της διεύρυνσης των προνομίων που εξετάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να τονώσει τις επενδύσεις και την «ανάπτυξη».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την αντικατάσταση των άμεσων ενισχύσεων του επενδυτικού νόμου με φοροαπαλλαγές ή και με συμψηφισμό φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στο νόμο, σε μια προσπάθεια να υλοποιηθούν οι επενδύσεις χωρίς δημοσιονομική επιβάρυνση.

Δηλαδή, επειδή στην παρούσα φάση το κράτος δε διαθέτει ρευστό για να το δώσει απευθείας στο κεφάλαιο, αναζητά «ισοδύναμα», όπως οι φοροαπαλλαγές τις οποίες είναι βέβαιο ότι θα τις πληρώσει ο λαός με νέες αιματηρές περικοπές και θυσίες, όπως δείχνει και η κατακόρυφη αύξηση της έμμεσης φορολογίας για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Όπως επισημαίνει ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων Λόης Λαμπριανίδης, πρόκειται για 6.300 επενδυτικά σχέδια που εντάχθηκαν στον επενδυτικό νόμο τα προηγούμενα χρόνια.

Το ποσό των άμεσων ενισχύσεων που οφείλει το Δημόσιο (καταβάλλονται σταδιακά, σε βάθος χρόνου και ανάλογα με την πορεία υλοποίησης των επενδύσεων) κυμαίνεται στα 5,7 δισ. ευρώ.

Οι επιδοτήσεις αυτές αφορούν κατά κύριο λόγο «ώριμα επενδυτικά σχέδια» που βρίσκονται είτε στη φάση της υλοποίησης ή ακόμη και της ολοκλήρωσης, ενώ υπάρχουν αρκετά που ενώ έχουν εγκριθεί, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.

Μια άλλη εναλλακτική που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τους μεγαλοεπιχειρηματίες είναι η ένταξη ορισμένων επενδυτικών σχεδίων στο «πακέτο Γιούνκερ» που προβλέπεται να λειτουργήσει το φθινόπωρο, οπότε θα καταρτισθεί και ο νέος αναπτυξιακός νόμος.

Έχει διαβαστεί 457 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 269 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)