Παρασκευή, 03 Δεκ, 2021

  • Δωρεάν rapid tests στη Νάουσα
  • Χριστουγεννιάτικο Bazaar της Πρωτοβουλίας για το Παιδί
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό
  • Πρωτοβουλία Τάσου Μπαρτζώκα για την ανέγερση νεόκτιστου Ειδικού Σχολείου Αλεξάνδρειας
  • Ο Δήμαρχος Βέροιας κοντά στους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βέροιας
  • Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑμεΑ: Είναι μέρα αγώνα για λύσεις στα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρίες και όχι αφορμή για μεγάλα λόγια
Δωρεάν rapid tests στη Νάουσα 1 Χριστουγεννιάτικο Bazaar της Πρωτοβουλίας για το Παιδί2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό3 Πρωτοβουλία Τάσου Μπαρτζώκα για την ανέγερση νεόκτιστου Ειδικού Σχολείου Αλεξάνδρειας4 Ο Δήμαρχος Βέροιας κοντά στους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βέροιας5 Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑμεΑ: Είναι μέρα αγώνα για λύσεις στα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρίες και όχι αφορμή για μεγάλα λόγια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα»

Πέρασαν 77 χρόνια από κείνη τη «Ματωμένη Κυριακή» της 3ης του Δεκέμβρη 1944. Δεν είχαν περάσει καν δυο μήνες από την απελευθέρωση της πρωτεύουσας από τους Γερμανούς και ο λαός της Αθήνας ματοκυλίστηκε από το νέο κατακτητή. Δυο μέρες πριν, είχε προηγηθεί το ιταμό τελεσίγραφο του στρατηγού Σκόμπι και της ελληνικής πλουτοκρατίας για ... Περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Με ισχυρό ΚΚΕ δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στον καπιταλισμό, για το σοσιαλισμό

από Η Άλλη Άποψη

Κάλεσμα συσπείρωσης στις γραμμές της κοινωνικής συμμαχίας, συμπαράταξης - ενίσχυσης του ΚΚΕ, απηύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, που οργανώθηκε μπροστά στο 20ό Συνέδριο του Κόμματος και προς τιμήν των 99 χρόνων από την ίδρυσή του και πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Παλαί Ντε Σπορ στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε ο Δ. Κουτσούμπας, «σήμερα, όλοι όσοι αισθάνονται αριστεροί, ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, μπορούν να βρουν την πραγματική θέση τους μόνο εδώ, μέσα στις γραμμές του εργατικού - λαϊκού κινήματος, που θα έχει στόχο και κατεύθυνση την πάλη κατά των μονοπωλίων, του καπιταλισμού, κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, σε συμπόρευση και συμπαράταξη με το ΚΚΕ. Για να δυναμώσουμε όλοι μαζί τη λαϊκή αντίσταση και πάλη, τη λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, στον αγώνα για το σοσιαλισμό».

Οι χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας που έδωσαν το «παρών» στο κάλεσμα του ΚΚΕ δήλωσαν τη συμπόρευση μαζί του και βροντοφώναξαν μαζί με τους κομμουνιστές το σύνθημα «Ένας αιώνας αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία».

Στην εκδήλωση, προσκεκλημένοι της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας, παραβρέθηκαν δεκάδες συνδικαλιστές, εργάτες του χεριού και του πνεύματος, εκπρόσωποι φορέων της πόλης, που βρέθηκαν μαζί με το ΚΚΕ και τους κομμουνιστές στα διάφορα μέτωπα πάλης.

Ακολούθησε συναυλία με έργα του Γιάννη Μαρκόπουλου, με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών και πολυπληθούς ορχήστρας. Μια συναυλία αφιέρωμα και τιμή στο μεγάλο συνθέτη για την πολιτιστική και κοινωνική προσφορά του μέσα από την τέχνη του.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος απουσίαζε από τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση, καθώς κατά τη διάρκεια της προχθεσινής πρόβας, στη Θεσσαλονίκη, είχε κάποιο ατύχημα που τον υποχρέωσε να μην παραβρεθεί και να διευθύνει τα έργα του. Την ορχήστρα διεύθυνε η μαέστρος Φαίδρα Γιαννέλου.

Η συναυλία περιελάμβανε ολόκληρο το έργο «Χρονικό», που περιγράφει με μοναδικό τρόπο επιλεγμένες στιγμές της ελληνικής ιστορίας, αλλά και άλλα σημαντικά έργα από τη συνολική δημιουργία του συνθέτη. Τραγούδια που ερμήνευσαν ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, η Δάφνη Ζουρνατζή, η Μαρία Λυμπεράκου, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Μίλτος Πασχαλίδης ο Λάκης Χαλκιάς, μαζί με το φωνητικό σύνολο «Libro Coro» σε διδασκαλία της Ανθής Γουρουντή και την ορχήστρα «Παλίντονος Αρμονία».

Στο μήνυμα που έστειλε ο Γιάννης Μαρκόπουλος, και διαβάστηκε στην εκδήλωση, σημείωνε: «Θέλω να δώσω το μεγάλο μου χαιρετισμό σε αυτήν τη σημαντική πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνει το ΚΚΕ, το οποίο θεωρώ την πιο ζωντανή και σημαντική δύναμη στη χώρα. Θα είμαι πολύ σύντομα κοντά σας».

Ο Λάκης Χαλκιάς, εκ μέρους των καλλιτεχνών που συμμετείχαν, διάβασε ένα κείμενο το οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε: «Με μεγάλη συγκίνηση και τιμή βρισκόμαστε σήμερα κοντά σας, σ' αυτή τη μεγαλειώδη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση αφιερωμένη στα 99 χρόνια του ΚΚΕ και ευχόμαστε τα χρόνια του να είναι πολλά για να δικαιωθούν οι αγώνες του λαού μας. (...) Ευχαριστούμε για την τιμή να βρεθούμε σήμερα εδώ και με τα τραγούδια μας να τιμήσουμε την εκδήλωση για τα 99 χρόνια του ΚΚΕ. (...) Αισθανόμαστε λίγο άβολα και λίγο άσχημα με το ατύχημα που είχε ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος γιατί στα 45 χρόνια της συνεργασίας μας δεν απουσίασε ποτέ σε συναυλία του ιδίου και είναι η πρώτη φορά που αναγκαζόμαστε να δώσουμε συναυλία χωρίς την παρουσία του».

Παρατίθενται αποσπάσματα από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα:

«Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Κι αν ένα πράγμα επιβεβαιώθηκε ξανά και ξανά είναι ότι όποια κυβέρνηση κινείται εντός των τειχών της εξουσίας του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ είναι από χέρι αντιλαϊκή.

Είναι από χέρι αντιλαϊκή, όπως κι αν ονομάζεται, όποιες κι αν είναι οι προθέσεις της.

Επιβεβαιώθηκε, γκρεμίζοντας και τις τελευταίες αυταπάτες, ότι φιλολαϊκή διαχείριση του καπιταλισμού δεν μπορεί να υπάρξει.

Κι αν πριν από δύο χρόνια, όσοι εναπόθεταν τις ελπίδες τους στον ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύονταν να κατανοήσουν αυτό που τους έλεγε το ΚΚΕ, ότι αντικειμενικά κάθε τέτοια αστική κυβέρνηση θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη… σήμερα μπορούν να κάνουν το λογαριασμό. Ακόμα και με τις επιφυλάξεις που μπορεί να έχουν για το Κόμμα μας.

Μπορούν να σκεφτούν ποιος βγαίνει κερδισμένος και ποιος χαμένος σ’ αυτά τα 2 χρόνια των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Κι αυτό μπορεί να το δει σήμερα ο κάθε εργάτης, άνεργος, φτωχός αγρότης και αυτοαπασχολούμενος.

Κάνοντας λογαριασμό τι έχασε από το εισόδημά του, τι έχασε από τα δικαιώματά του στη δουλειά, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Υγεία, στην εκπαίδευση των παιδιών του.

Τι χάνει στην καθημερνή προσπάθεια να τα βγάλει πέρα.

Και το ταμείο είναι μείον.

Απολογισμό για τα 2 χρόνια διακυβέρνησής του κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο που ο απολογισμός του είναι απολογισμός διαχείρισης της φτώχειας και της ανεργίας. Διαχείρισης της κρίσης του συστήματος, με στόχο να ανακάμψει η καπιταλιστική κερδοφορία.

Και ο απολογισμός που έκανε και ο κ. Τσίπρας στη Βουλή επιβεβαιώνει ότι ανάπτυξη της κερδοφορίας των λίγων δεν συμβαδίζει με τη λαϊκή ευημερία.

Και παρά τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αυτή την πολιτική δεν υπάρχουν περιθώρια να διασφαλιστούν οι αδύναμοι, οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, όλοι όσοι βρίσκονται σε συνθήκες φτώχειας και ανέχειας.

Το παραμύθι που ξέθαψε ο κ. Τσίπρας για το παράλληλο πρόγραμμα δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα.

Ότι το ίδιο το βασικό πρόγραμμα, το μνημόνιο, η συμφωνία με τους θεσμούς οδηγεί στην παραπέρα φτωχοποίηση του λαού.

Και δεν μπορεί να δημιουργείς φτώχεια και παράλληλα να προστατεύεις και τη φτώχεια.

Τα δυόμισι εκατομμύρια ανασφάλιστοι που ο πρωθυπουργός λέει ότι σήμερα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, πληρώνουν από την τσέπη τους ό,τι και οι ασφαλισμένοι με επιβάρυνση του ΕΟΠΥΥ. Δηλαδή είναι τα χρήματα των εργαζομένων, χωρίς ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι χιλιάδες προσλήψεις στην Υγεία που διαφημίζει η κυβέρνηση, δεν είναι μόνιμο προσωπικό που θα έρθει να προστεθεί, αλλά προσωπικό που θα αντικαταστήσει συμβάσεις που λήγουν και συνταξιοδοτήσεις.

Στη λογική της ανακύκλωσης των ανέργων, του "φύγε εσύ - έλα εσύ", γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, θα εξακολουθούν να λείπουν από τα νοσοκομεία και τις δομές Υγείας.

Τα σχολεία που η κυβέρνηση λέει ότι "για πρώτη φορά άνοιξαν με καθηγητές και βιβλία", άνοιξαν γιατί υποβαθμίστηκε η μόρφωση, ο ρόλος του σχολείου, διδακτικές ώρες μειώθηκαν και εκπαιδευτικοί διδάσκουν μαθήματα άσχετα με το αντικείμενό τους.

Τα σχολικά γεύματα σε ορισμένες περιοχές, τα συσσίτια για λίγους, ό,τι τέλος πάντων ονομάζει η κυβέρνηση "αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης", είναι η ομολογία -που δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από πανηγυρισμούς- του πώς "η χώρα επιστρέφει στην ανάπτυξη"!

Ποια χώρα επιστρέφει στην ανάπτυξη;

Σ’ αυτή τη χώρα υπάρχει η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα που στενάζουν, υπάρχει και η πλουτοκρατία που ζει μέσα στον πλούτο και τη χλιδή.

Κι αυτή η ανάπτυξη, ακριβώς επειδή είναι καπιταλιστική, δεν μπορεί να είναι "δίκαιη ανάπτυξη".

Θα πατήσει πάνω στην άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, επειδή όπως λέει η κυβέρνηση η δική της ανάπτυξη περιλαμβάνει τη στροφή στην καινοτομία και την ποιότητα, στην αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και της εξειδικευμένης τεχνολογίας προς όφελος της αύξησης της παραγωγικότητας, τη χρησιμοποίηση του αστικού κράτους ως μοχλού ανάπτυξης και κυρίως της "ενίσχυσης της κοινωνίας και της αγοράς"!

Η κυβέρνηση κρύβει ότι η αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και της καινοτομίας, για να αυξηθεί η παραγωγικότητα, δεν χρησιμοποιείται στον καπιταλισμό για να βελτιωθεί η θέση των εργαζομένων, για να αυξηθεί το εισόδημά τους, να μειωθεί ο χρόνος εργασίας, αλλά για να αυξηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα η Μ. Βρετανία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ, κράτη που κατέχουν ηγετικές θέσεις στην αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας στην παραγωγή και δεν βρίσκονται σε φάση κρίσης, όμως η ανισότητα στα εισοδήματα αυξάνεται ραγδαία.

Όπως επίσης κρύβει ότι το δήθεν αποτελεσματικό κράτος που διακηρύσσει, είναι το κράτος που λειτουργεί προς όφελος του κεφαλαίου και κατ’ επέκταση οι όποιες προσαρμογές γίνουν, θα υπηρετούν αυτό.

Τον ίδιο στόχο υπηρετεί από τη μία η μεγάλη φοροαφαίμαξη του λαού και οι περικοπές κοινωνικών δαπανών και από την άλλη η κρατική ενίσχυση των ντόπιων ομίλων και γενικότερα της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Και είναι πρόκληση για το λαό, που ματώνει καθημερινά, η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας να κοκορεύονται για τα έσοδα που "υπεραποδίδουν", για τους "θετικούς ρυθμούς", για τους στόχους του προγράμματος που "υπερκαλύφθηκαν"...

Η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας περηφανεύονται, γιατί με την αύξηση των έμμεσων φόρων, τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των συντάξεων, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, στράγγιξαν κυριολεκτικά τη λαϊκή οικογένεια και κατάφεραν να μαζέψουν 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ πάνω από το στόχο.

Ενώ έχουν κάνει γαργάρα ότι αντίθετα οι μονοπωλιακοί όμιλοι απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές, νέες κρατικές ενισχύσεις μέσα από τον "αναπτυξιακό νόμο" και συνεισφέρουν λιγότερο από 5% στα ετήσια φορολογικά έσοδα.

Φίλες και φίλοι,

Η ΝΔ αγωνίζεται να πείσει το κεφάλαιο πως εκείνη είναι η συνεπής εναλλακτική κυβερνητική λύση, πως εκείνη διαθέτει μεγαλύτερη ικανότητα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τους στόχους του.

Παλιά της τέχνη κόσκινο κι αυτής.

Η κριτική της στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει αυτό που έχουμε πει πολλές φορές, ότι ο καυγάς τους αφορά μόνο στο ποιος από τους δύο τους μπορεί καλύτερα να υπηρετήσει το κεφάλαιο, τους λίγους αετονύχηδες, τα μονοπώλια, την ΕΕ.

Η ΝΔ πιέζει την κυβέρνηση να μην καθυστερεί, να κλείσει την αξιολόγηση, γιατί όπως λέει και ο κ. Μητσοτάκης "μη έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, από μόνη της, καθιστά δυσκολότερη την εφαρμογή του Προγράμματος", δηλαδή την υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων.

Η ΝΔ εκφράζει την αγωνία του κεφαλαίου στη χώρα μας να μην εκτροχιαστεί το πρόγραμμα, να εφαρμοστεί κατά γράμμα το μνημόνιο που όλα τα άλλα κόμματα ψήφισαν το 2015.

Ανησυχεί για τις καθυστερήσεις, όχι γιατί όπως λέει προσθέτουν νέα μέτρα.

Εμφανίζεται ως η δύναμη, που όπως λέει και ο κ. Μητσοτάκης "μπορεί να εγγυηθεί ένα τολμηρό εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων". Και αυτό ακριβώς είναι το περιεχόμενο της μεταξύ τους αντιπαράθεσης, ποιος μπορεί καλύτερα να εφαρμόσει τις αντιλαϊκές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις.

Ανάμεσα στο δίπολο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, που γίνεται προσπάθεια να διαμορφωθεί, προσπαθεί τώρα τελευταία να πλασαριστεί η λεγόμενη κεντροαριστερά.

Βέβαια, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ και οι υπόλοιποι δυσκολεύονται να ανασυγκροτηθούν, να τα βρουν, γιατί τους έχει φάει το ψωμί ο ΣΥΡΙΖΑ, η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία.

Αλλά και γιατί δεν έχουν καταλήξει σε ποιον από τους δύο πόλους θα ακουμπήσουν.

Μάλιστα, πρόσφατα το ΠΑΣΟΚ έβγαλε από τη ναφθαλίνη όλα τα φαντάσματα των αντιλαϊκών κυβερνήσεών του.

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα μπορεί να βγαίνουν στα κεραμίδια για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση, για το ποιο μνημόνιο είναι το καλύτερο, για το ποιος θα φέρει την καπιταλιστική ανάπτυξη, αλλά στα ζητήματα που αφορούν το ΝΑΤΟ, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, τα θερμά επεισόδια δεν βγάζουν τσιμουδιά.

Και όταν βγάζουν, λένε περίπου τα ίδια, περί "ασφάλειας και σταθερότητας, αναβάθμισης της χώρας με την αξιοποίηση της γεωστρατηγικής της θέσης"! Πιάσ΄ τ΄ αυγό και κούρευ' το…

Στήθηκε μήπως, κανένας καυγάς για την έλευση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με αφορμή το Προσφυγικό;

Όταν αναφέρονται στα κύματα των προσφύγων, τολμούν να μιλήσουν για τις αιτίες και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που ξεριζώνουν τους λαούς και τους φέρνουν εδώ;

Αντιτάχθηκε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση του Καμμένου να εγκαταστήσει νέα ΝΑΤΟική βάση στην Κάρπαθο; Να αναβαθμιστεί η Σούδα;

Αμφισβήτησε κανείς την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης στις αποφάσεις του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, στην πιο πρόσφατη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας, που συνιστούν πολεμική προετοιμασία απέναντι στη Ρωσία;

Σε όλα τα ζητήματα, όπως και στο Κυπριακό, συμφωνούν. Και το Κυπριακό βρίσκεται σε κρίσιμη φάση, όχι για το αν τελεσφορήσουν οι διαπραγματεύσεις, αλλά γιατί αυτές οι διαπραγματεύσεις γίνονται με βάση ένα διχοτομικό σχέδιο.

Και γι’ αυτό δεν λένε κουβέντα, το αντίθετο. Όπως είπε και ο Τσίπρας, "υπάρχει συναντίληψη".

Κανένας καυγάς για αυτά τα ζητήματα δεν στήθηκε, ούτε πρόκειται, γιατί όλοι τους συμπίπτουν στους στρατηγικούς στόχους της αστικής τάξης για αύξηση του ενεργού ρόλου της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας ως εμπορικού και ενεργειακού κόμβου, αποκατάσταση των θέσεων της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, που έχουν υποστεί πλήγμα τα προηγούμενα χρόνια.

Στηρίζουν την προσπάθεια της ελληνικής αστικής τάξης να διεκδικήσει μερίδια, αλλά και νέες αγορές για τα ελληνικά μονοπώλια, γι’ αυτό η Ελλάδα συμμετείχε και συμμετέχει σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Γι’ αυτό ελληνικά στρατεύματα βρέθηκαν έξω από τα σύνορα της χώρας στο Κόσσοβο, στη Βοσνία, στο Αφγανιστάν, στο Λίβανο, στη Σομαλία, στο Μάλι.

Γι’ αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με πολύ μεγάλη προθυμία και με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και όλων των άλλων κομμάτων, στηρίζει τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία.

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Θέλουμε να προϋπαντήσουμε το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ, με μια ολόπλευρη ιδεολογική - πολιτική - οργανωτική ενδυνάμωση του Κόμματος, ως κόμματος της επαναστατικής ανατροπής, ικανού να ανταποκριθεί στο άμεσο καθήκον της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και της οικοδόμησης της κοινωνικής συμμαχίας εργατών, αυτοαπασχολουμένων, αγροτών και ΕΒΕ, καθώς και των οικογενειών τους, σε αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, ικανού να ηγηθεί στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την εργατική εξουσία.

Προσπαθούμε να εξειδικεύσουμε πλευρές της δράσης και της ολόπλευρης προετοιμασίας μας.

Αναλύουμε τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να προχωρήσουμε συντεταγμένα και δυναμικά, με τόλμη, αλλά και υπευθυνότητα.

Οικοδομώντας Οργανώσεις του Κόμματός μας σε εργασιακούς χώρους και κλάδους στρατηγικής σημασίας.

Ισχυροποιώντας το ΚΚΕ και την ΚΝΕ ώστε να παίζουν τον πρωτοπόρο ρόλο τους.

Διευρύνοντας την επιρροή και την εμβέλεια του Κόμματος σε όλο και πιο νέες εργατικές - λαϊκές δυνάμεις που εκφράζουν δυσαρέσκεια απέναντι σε όλους αυτούς τους άχρηστους και επικίνδυνους διαχειριστές της φτώχειας και της ανεργίας, του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και του κράτους τους.

Χωρίς ένα τέτοιο δυνατό Κόμμα δεν μπορούν να ελπίζουν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ότι θα αλλάξει η θέση τους.

Φίλες και φίλοι,

Προχωράμε μπροστά, δυναμικά, σταθερά.

Με τα νιάτα της ΚΝΕ ισχυροποιούμε το ΚΚΕ.

Απευθυνόμαστε σε όλους και όλες που αγανακτούν, είναι δυσαρεστημένοι από τη σημερινή κατάσταση.

Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε άλλες δικαιολογίες. Σήμερα, όλοι όσοι αισθάνονται αριστεροί, ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, μπορούν να βρουν την πραγματική θέση τους μόνο εδώ, μέσα στις γραμμές του εργατικού - λαϊκού κινήματος, που θα έχει στόχο και κατεύθυνση την πάλη κατά των μονοπωλίων, του καπιταλισμού, κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, σε συμπόρευση και συμπαράταξη με το ΚΚΕ.

Για να δυναμώσουμε όλοι μαζί τη λαϊκή αντίσταση και πάλη, τη λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, στον αγώνα για το σοσιαλισμό.

Σήμερα 8 χρόνια μετά την κρίση, με κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ ο λαός μπορεί:

Να δει κατάματα την αλήθεια.

Να συγκρίνει τα λόγια με τις πράξεις.

Την αλήθεια με το ψέμα.

Το λάθος με την προσδοκία ψεύτικων ελπίδων.

Το ρεαλισμό με την κοροϊδία.

Όλοι τους είναι ένοχοι.

Και αυτά τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα και αυτά που τους στήριξαν και τους στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα και παίζουν το παιχνίδι τους από τη φασιστική ακροδεξιά μέχρι τους δήθεν ακρο-"αριστερούς" της συμφοράς.

Ελάτε όλοι και όλες στις γραμμές της κοινωνικής συμμαχία.

Συμπαραταχτείτε - ενισχύστε τη δική σας δύναμη, το ΚΚΕ».

(ΦΩΤΟ ,πριν την έναρξη της εκδήλωσης,από τη συμμετοχή και Ημαθιωτών στη συγκέντρωση)

 
Έχει διαβαστεί 192 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 11 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 8 ως 14 °C
Άνεμος Ν 1-3 μποφόρ

Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 5 ως 14 °C
Άνεμος Α 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 151 επισκέπτες και 1 μέλος.