Τρίτη, 05 Δεκ, 2023

 • ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!...
 • Η ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
 • «Πράσινα άλογα» η έγνοια τους για το περιβάλλον και το κλίμα
 • ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ?
 • Κούνια που τους κούναγε
 • Πάνω από 6 στους 10 αυτοαπασχολούμενους θα πληρώσουν παραπάνω φόρο!
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!...1 Η ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ2 «Πράσινα άλογα» η έγνοια τους για το περιβάλλον και το κλίμα3 ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ?4 Κούνια που τους κούναγε5 Πάνω από 6 στους 10 αυτοαπασχολούμενους θα πληρώσουν παραπάνω φόρο!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κυβέρνηση και προμηθευτές λένε στους καταναλωτές «Διαλέξτε πώς θα χάσετε... »

Στην τελική ευθεία έχει μπει το νέο σύστημα χρεώσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα που θα ισχύσει από την 1η Γενάρη και θα προκαλέσει ένα νέο ...ηλεκτροσόκ σε εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά.Από 1.1.2024, λοιπόν, αλλάζει ο τρόπος τιμολόγησης και όχι μόνο δεν θα περιλαμβάνει καμία απολύτως μείωση, αλλά επανέρχεται η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λ... Περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική σύσκεψη των Αγροτικών Μπλόκων

από Η Άλλη Άποψη
 Πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική σύσκεψη των Αγροτικών Μπλόκων

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων Ομοσπονδιών Αγρ.Συλλόγων, Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων και Συντονιστικών Επιτροπών Μπλόκων από κάθε γωνιά της χώρας ( Έβρο, Ανατολική-Κεντρική-Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο, Στερεά, Πελοπόννησο, Κρήτη, κ.ά .) πραγματοποιήθηκε η νέα πανελλαδική σύσκεψη των Αγροτικών Μπλόκων στον Παλαμά - Καρδίτσας.

Σκοπός της σύσκεψης η εκτίμηση της κατάστασης και η λήψη αποφάσεων για παραπέρα κλιμάκωση, με πανελλαδικό συντονισμό και αναβαθμισμένες μορφές πάλης των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες δίνουν μια μεγάλη μάχη για να εμποδιστούν τα εξοντωτικά γι' αυτούς μέτρα της νέας ΚΑΠ της ΕΕ και του τρίτου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συμμε-τέχοντας μαζικά στις πολύμορφες κινητοποιήσεις που οργανώνει επί ένα μήνα σε διάφορες περιοχές της χώρας, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα.

Στα εξοντωτικά για τους μικρομεσαίους αγρότες μέτρα που προωθούν ΕΕ και κυβέρνηση, περιλαμβάνονται:

Μεγάλες περικοπές στις επιδοτήσεις που θα φτάσουν μέχρι και το 60%, συνολικά, έως το τέλος 2019 που θα διαρκέσει η νέα ΚΑΠ και νέοι αποκλεισμοί μικρομεσαίων αγροτών απ' αυτές.

Νέοι περιορισμοί στην αγροτική παραγωγή.

Βαριά φορολογία από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος, με συντελεστή 26% και με προκαταβολή στο 100% του φόρου της επόμενης χρονιάς.

Αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

Κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου και μεγάλη αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος.

Τριπλασιασμός των εισφορών στον ΟΓΑ,

ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, χωράφια.

Επιβολή υψηλότερου φόρου σε αγροτικά προϊόντα, όπως το κρασί και το τσίπουρο.

Και σε όλα αυτά έρχεται η κυβέρνηση και με τροπολογία που ψήφισε στη Βουλή, ζητά από τους αγρότες να επιστρέψουν τα χρήματα που εισέπραξαν το 2009 ως αποζημίωση για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισε η αγροτική παραγωγή την προηγούμενη χρονιά λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών κι άλλων ζημιογόνων παραγόντων. Σημειώνεται ότι εκείνη τη χρονιά οι αγρότες είχαν στήσει πάνω από 40 μπλόκα σ' όλη τη χώρα, τα οποία κράτησαν κοντά στον ένα μήνα.

Την Παρασκευή 4 Δεκέμβρη, αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας συναντήθηκε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, στον οποίο κατήγγειλαν τα μέτρα με τα οποία η κυβέρνηση επιταχύνει το ολοκληρωτικό ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και παράλληλα ενισχύει τη συγκέντρωση γης και παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών κι επιχειρηματιών του αγροτικού τομέα. Ζήτησαν επίσης να ικανοποιήσει η κυβέρνηση τα δίκαια αιτήματά τους.

 Όπως όμως φάνηκε και από τις απαντήσεις του Β. Αποστόλου, απόφαση της κυβέρνησης είναι αυτά τα μέτρα να προχωρήσουν με κάθε τρόπο, γιατί αυτό επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ, την οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, υπερασπίζεται και εφαρμόζει με συνέπεια. Η αρνητική στάση της κυβέρνησης ήταν το σινιάλο για να ενισχυθούν τα υφιστάμενα μπλόκα και μέσα σ' αυτό το κλίμα της αγανάκτησης και των διαθέσεων για αγώνα πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική σύσκεψη στον Παλαμά.

 Ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων & πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, τόνισε εισηγητικά :

 «Mας κήρυξαν τον πόλεμο και μας βομβαρδίζουν με εξοντωτικά μέτρα. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να τους πολεμήσουμε και το ισχυρό όπλο μας είναι τα μπλόκα με τα τρακτέρ. Το ξεκίνημα του αγώνα μας πρέπει να είναι συντονισμένο, μαζικό και να κάνει πάταγο. Είναι ανάγκη να δυναμώσει η συμμαχία της αγροτιάς με την εργατιά και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Ξεκινάμε από αύριο μια μεγάλη εξόρμηση στα χωριά όλης της Ελλάδας καλώντας τους αγρότες & κτηνοτρόφους σε γενικό ξεσηκωμό με προοπτική το δεύτερο δεκαήμερο του ερχόμενου Γενάρη οι μικρομεσαίοι αγρότες θα στήσουμε συντονισμένα σε όλη τη χώρα μπλόκα με τρακτέρ, κλιμακώνοντας παραπέρα τον αγώνα μας που διαρκεί ήδη ένα μήνα».

Τις αγωνιστικές διαθέσεις που επικρατούν μέσα στον αγροτικό κόσμο μετέφεραν στη σύσκεψη οι εκπρόσωποι του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, ομοσπονδιών, αγροτικών συλλόγων, επιτροπών αγώνα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, τονίζοντας ότι έχει πλέον γίνει συνείδηση στους μικρομεσαίους αγρότες πως ο αγώνας αφορά στην ίδια στην επιβίωσή τους.

Ιδιαίτερα αγωνιστικοί και ενθουσιώδεις ήταν οι εκπρόσωποι των νέων αγροτικών συλλόγων που ιδρύθηκαν τις τελευταίες ήμερες σε διάφορες περιοχές της χώρας, σε μια προσπάθεια να συνδυαστεί και να συνδεθεί ο αγώνας με την αναγκαία αναγέννηση, ανασυγκρότηση και ισχυροποίησης του αγροτικού κινήματος.

Την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι πλαγιοκοπήσεις του αγώνα που θα έρθουν από τον αγροτοσυνδικαλισμό, ο οποίος υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών, επεσήμαναν αρκετοί εκπρόσωποι.

Πολλοί από τους εκπροσώπους αναφέρθηκαν στις προσπάθειες τρομοκράτησης των αγροτών που γίνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας με στόχο να τους φοβίσουν και να μη συμμετέχουν στις νέες κινητοποιήσεις.

  Στην παρέμβασή του ο Ρ. Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας στάθηκε στις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε ο αγώνας να έχει επιτυχία, υπογραμμίζοντας:

«Το παράδειγμα των Φαρσάλων όπου παρά τις πολλές δυσκολίες και τα μεγάλα εμπόδια που είχαμε να αντιμετωπίσουμε έχει στηθεί ένα ισχυρό μπλόκο με πάνω από 200 τρακτέρ, δείχνει ότι μπορούμε. Βεβαίως χρειάζεται να δυναμώσουμε και άλλο τις προσπάθειες με στόχο, στη βάση του πλαισίου των αιτημάτων που έχουμε διαμορφώσει, να εξασφαλίσουμε την ενότητα στη βάση και την όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή των αγροτών στην πάλη. Τα πολλά τρακτέρ στα μπλόκα μπορούν να αποτελέσουν μία αγωνιστική εστία αντίστασης και να συμβάλλουν και στο ανέβασμα των αγωνιστικών διαθέσεων των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Η κυβέρνηση μπορεί να παρουσιάζεται ανένδοτη έναντι των δίκαιων αγροτικών αιτημάτων, αλλά πιστεύω ότι τα μπλόκα τα φοβάται. Για αυτό και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Τόσκας δήλωσε ότι δεν θα επιστρέψει στα τρακτέρ να ανέβουν στις εθνικές οδούς».

Η σύσκεψη κατέληξε στην απόφαση συνέχισης των κινητοποιήσεων με διάφορες μορφές τοπικά και κλιμάκωση σε πανελλαδικό συντονισμό με στήσιμο μπλόκων με τρακτέρ το δεύτερο 15νθήμερο του ερχόμενου Γενάρη.

 

Έχει διαβαστεί 447 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 306 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)