Σάββατο, 15 Μάι, 2021

  • «Δολοφονώντας» …την ενημέρωση...
  • Τιμήθηκε η μνήμη του!
  • Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ στο μπάσκετ
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 15/5
  • Το συμφέρον του παιδιού και η κοινή άσκηση της γονικής μέριμνας δεν υπηρετούνται από τις τυπικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου
  • Η «δύναμη στον εργαζόμενο», η «προστασία της εργασίας» και άλλα κυβερνητικά παραμύθια
«Δολοφονώντας» …την ενημέρωση...1 Τιμήθηκε η μνήμη του!2 Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ στο μπάσκετ3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 15/54 Το συμφέρον του παιδιού και η κοινή άσκηση της γονικής μέριμνας δεν υπηρετούνται από τις τυπικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου5 Η «δύναμη στον εργαζόμενο», η «προστασία της εργασίας» και άλλα κυβερνητικά παραμύθια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μας δουλεύουν…

Μας δουλεύουν…

Πριν από 1 χρόνο μαθαίναμε πως ασφαλές άνοιγμα αγοράς & κοινωνικών εκδηλώσεων θα γίνει όταν τα κρούσματα πέσουν κάτω από τα 700 ημερησίως. Φέτος ανοίγουμε τα πάντα, ακόμα & τον τουρισμό με πάνω από 2.000 κρούσματα, γεμάτες ΜΕΘ (πάνω από 600 διασωληνομένους) και πάνω από 50 νεκρούς… Περισσότερα

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Άφαντος ο «προστατευόμενος μάρτυρας»

από Η Άλλη Άποψη
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Άφαντος ο «προστατευόμενος μάρτυρας»

Σε φιάσκο ως προς τη διερεύνηση της ουσίας του σκανδάλου, αλλά και ως προς τη διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων, εξελίσσεται η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το ρόλο του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλου, στην υπόθεση «Novartis», επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες του ΚΚΕ ότι στόχος είναι το κουκούλωμα και οι εντυπώσεις. 

Με επίκεντρο την εξέταση των «προστατευόμενων μαρτύρων», έναν αντιδραστικό και διάτρητο θεσμό, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ παίζουν παιχνίδια σκοπιμότητας και έχουν οδηγήσει στον απόλυτο εκφυλισμό τις εργασίες της Προανακριτικής.

Η περιβόητη εξέταση του «προστατευόμενου μάρτυρα» με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» εξελίχθηκε στο απόλυτο τίποτα, καθώς δεν προσήλθε στη ΓΑΔΑ για να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως αιτιολογία για τη μη εμφάνισή του προέβαλε το επιχείρημα πως δεν τηρούνται οι όροι εξέτασης που είχε θέσει δια της επιστολής του, δηλαδή, της εξέτασης με σύστημα αλλοίωσης της φωνής του από άλλη αίθουσα.

Η πλειοψηφία της Προανακριτικής διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του «Μάξιμου Σαράφη», ωστόσο, το ένταλμα δεν ήταν δυνατό να εκτελεστεί λόγω τη ανωνυμίας του. Έτσι, οι βουλευτές - μέλη της Προανακριτικής, μετά από ώρες αναμονής αποχώρησαν άπραγοι από τη ΓΑΔΑ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ της προσαγωγής του τάχθηκαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Γ. Μπούγας, καθώς και οι βουλευτές της ΝΔ Θ. Πλεύρης και του ΚΙΝΑΛ Β. Κεγκέρογλου που έχουν μεταβεί στη ΓΑΔΑ. Σύμφωνος με τη βίαιη προσαγωγή φέρεται να είναι ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Β.  Βιλιάρδος, αλλά απείχε από τη σχετική ψηφοφορία. 

ΚΚΕ: «Όχι» στους ανώνυμους μάρτυρες και τις κουκούλες

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος, εξέφρασε τη διαφωνία του Κόμματος με τη διαδικασία προσαγωγής σε καθεστώς ανωνυμίας, χαρακτηρίζοντας προσχηματική την όλη εξέλιξη. Υπογράμμισε πως η όλη διαδικασία θα είναι ατελέσφορη, εάν δεν αρθεί το καθεστώς προστασίας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Εξάλλου, σε δήλωση του, ο Ν. Καραθανασόπουλος σημείωσε πως «η αναζήτηση της αλήθειας δεν μπορεί να διερευνηθεί με μάρτυρες που αποκρύπτουν τα στοιχεία τους», προσθέτοντας πως «η αντίθεσή μας αυτή δεν αφορά μόνο την υπόθεση που εξετάζεται, αλλά συνολικά  την καταδίκη και απόρριψη  μιας διάτρητης και επικίνδυνης διαδικασίας» (διαβάστε εδώ περισσότερα). 

Τη θέση αυτή, για την κατάθεση με τα φυσικά χαρακτηριστικά και την πραγματική ταυτότητα των μαρτύρων, είχε εκφράσει ο Ν. Καραθανασόπουλος και στη χθεσινή συνεδρίαση της Προανακριτικής που ασχολήθηκε με τον τρόπο που θα γίνει η εξέταση των «προστατευόμενων μαρτύρων».

Ωστόσο, η πλειοψηφία της Επιτροπής αποφάσισε η εξέτασή του να γίνει με τον ίδιο τρόπο που είχε καταθέσει στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, χωρίς να είναι γνωστό στους βουλευτές πως ακριβώς κατάθεσε τότε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο «προστατευόμενος μάρτυρας» με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση», μέσω υπομνήματος έχει διευκρινίσει πως δεν θα καταθέσει στην Προανακριτική, καθώς υποστηρίζει πως δεν σχετίζεται με την υπόθεση που διερευνά η Επιτροπή (εμπλοκή του Δ. Παπαγγελόπουλου).

Συνεχείς μεθοδεύσεις 

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή είχε ταχθεί υπέρ της εξέτασης των «προστατευόμενων μαρτύρων» υπό καθεστώς ανωνυμίας και με αλλοιωμένη φωνή. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τελικά αποφάσισε να μη συμμετάσχει στην εξέταση του «προστατευόμενου μάρτυρα» στη ΓΑΔΑ, παίρνοντας την «πάσα» από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος υπέβαλε σήμερα αιφνιδιαστικά αίτημα μέσω του συνηγόρου του, να εξαιρεθεί ο βουλευτής της ΝΔ Αθ. Πλεύρης από τη σύνθεσή της. Το επιχείρημα του Δ. Τσοβόλα που είναι ο συνήγορος του Παπαγγελόπουλου, ήταν ότι ο Αθ. Πλεύρης υπήρξε δικηγόρος του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά σε υπόθεση η οποία σχετίζεται με τη «Novartis».

Μετά το αίτημα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, συνεδρίασε το μεσημέρι εκτάκτως η Προανακριτική και απέρριψε το αίτημα του Παπαγγελόπουλου, όπως και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να «παγώσει» η εξέταση του «προστατευόμενου μάρτυρα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Λάππας, μίλησε για «πραξικόπημα» και ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει στην εξέταση του «Μάξιμου Σαράφη». Ισχυρίστηκε επίσης πως όλα όσα γίνονται σχετικά με τους «προστατευόμενους μάρτυρες» τα παρακολουθούν τα ευρωπαϊκά όργανα αλλά και υπηρεσίες του ΟΗΕ. «Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα πληρώσει το τίμημα μόνο η κυβέρνηση, που προβαίνει σε αυτές τις παράνομες πράξεις, αλλά και η χώρα», ανέφερε, υπερασπιζόμενος ένα καθεστώς εξέτασης μαρτύρων που θεσπίστηκε με τον τρομονόμο και είναι άκρως επικίνδυνο.

Με ακόμη πιο εξόφθαλμο τρόπο υπερασπίστηκε το καθεστώς των «προστατευόμενων μαρτύρων» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, μιλώντας για «θεσμική εκτροπή» και για «ωμή και πρωτοφανή για μια ευρωπαϊκή χώρα, παραβίαση του διεθνούς νομικού πλαισίου». Δήλωσε επίσης πως θα καταγγείλει τη «θεσμική αυτή εκτροπή» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στα όργανα της ΕΕ, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στον ελληνικό λαό.

Για «ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής» κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, προσθέτοντας πως «ο πανικός του» επιβεβαιώνει «την ύπαρξη ενός παρακρατικού - παραδικαστικού κυκλώματος που εξύφανε μια πρωτοφανή πολιτική σκευωρία».

Έχει διαβαστεί 147 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 15 Μαϊου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 19 °C
Άνεμος Ν 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 16 Μαϊου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 14 ως 24 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 360 επισκέπτες και 0 μέλη.