Τετάρτη, 24 Ιούλ, 2024

  • Φουρτούνες
  • Επαινοι...
  • Ο «πήχης»
  • Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας: «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...»
  • Γιορτή Πίτας στο Σέλι
  • Η Τουρκία έστειλε πολεμικά πλοία ανάμεσα σε Κάσο και Κάρπαθο σε περιοχή που χαρακτηρίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα»
Φουρτούνες1 Επαινοι...2 Ο «πήχης»3 Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας: «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...»4 Γιορτή Πίτας στο Σέλι5 Η Τουρκία έστειλε πολεμικά πλοία ανάμεσα σε Κάσο και Κάρπαθο σε περιοχή που χαρακτηρίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

40 χρόνια...

40 χρόνια...

Αλλα ...40 χρόνια «αποφασιστικής προώθησης» αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων σε συνδυασμό με ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα θα απαιτηθούν για να διασφαλίσει η Ελλάδα «την ευημερία της» και να επιστρέψει σε δημόσιο χρέος 60% του ΑΕΠ. Τα παραπάνω ξεκαθαρίζονται από την Τράπεζα της Ελλάδας, σε ένα σαφές μήνυμα προς τον λαό ότι οι θυσίες δίχως τέ... Περισσότερα

Πρώτα ψηφίζουν υπέρ των λόμπι και δύο ημέρες πριν τις ευρωεκλογές «κλαίγονται»...

από Η Άλλη Άποψη
Πρώτα ψηφίζουν υπέρ των λόμπι και δύο ημέρες πριν τις ευρωεκλογές «κλαίγονται»...

Παρακολουθώντας την ειδησεογραφία των τελευταίων προεκλογικών ημερών πέσαμε πάνω σε ένα δημοσίευμα του avgi.gr με τίτλο «Ευρωεκλογές 2024/29.000 λομπίστες δεν χρειάζονται ψήφους για να καθορίσουν την πολιτική των Βρυξελλών». Θα έλεγε κανείς πως «σωστά» το άρθρο και το θέμα της διαδικτυακής έκδοσης της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν «καλό τίτλο».

Όπως διαβάζουμε το θέμα αναφέρεται σε έκθεση του «Παρατηρητηρίου της Ευρώπης των Πολυεθνικών», το οποίο επισημαίνει πως «29.000 λομπίστες, οι περισσότεροι από τους οποίους εργάζονται για λογαριασμό εταιρειών, συχνά δεν χρειάζεται καν να ''χτυπούν την πόρτα των πολιτικών'', καθώς επί της ουσίας καλούνται με ποικίλους τρόπους να διαμορφώσουν ακόμα και να συντάξουν νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Οι αποφάσεις τους... πυροδοτούν την ακρίβεια, το αυξημένο κόστος ζωής και επιδεινώνουν την κλιματική κρίση. Για παράδειγμα ...οι λομπίστες των εταιρειών κολοσσών κατάφεραν να εκτροχιάσουν τη νομοθεσία για το δημόσιο συμφέρονανέτρεψαν τη ρύθμιση για τον κανονισμό των χημικών προϊόντων που προβλεπόταν στην Πράσινη Συμφωνία, πέτυχαν την ανανέωση της άδειας της καρκινογόνου ουσίας γλυφοσάτης, πέτυχαν να μην ληφθούν δραστικά μέτρα για την ανάσχεση της κλιματικής κρίσης».

Πρόκειται για αποκαλυπτικά στοιχεία που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Ας προσθέσουμε μία «λεπτομέρεια» που θα κάνει το θέμα γενικά πιο ενδιαφέρον. Στο ευρωκοινοβούλιο, την τελευταία 5ετία, υιοθετήθηκε ψήφισμα, στο όνομα της «διαφάνειας» μάλιστα, στο οποίο τονίζεται ότι η ικανότητα των λόμπι «να επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων στο κοινοβούλιο αποτελεί ζωτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας».

Σε αυτό το επαίσχυντο ψήφισμα αποθέωσης των λόμπι ψήφισαν ΥΠΕΡ η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ (η Νέα Αριστερά τότε ήταν μέρος του ΣΥΡΙΖΑ), η Ελληνική Λύση. Σε σύνολο 705 ευρωβουλευτών μόνο οι δύο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ καταψήφισαν το συγκεκριμένο ψήφισμα!

Πρώτα ψηφίζουν υπέρ των λόμπι λοιπόν και προεκλογικά κλαίγονται.


Έχει διαβαστεί 513 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 410 επισκέπτες και 0 μέλη.