Παρασκευή, 12 Ιούλ, 2024

  • Η «ΧΙΟΝΑΤΗ into the woods» στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»
  • Κλιματιζόμενοι χώροι στο Δ.Βέροιας
  • Ο Τάσος Μπαρτζώκας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα: Άμεσες λύσεις στα επείγοντα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.
  • Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την απώλεια του Βασίλη Φωτιάδη
  • Διαμάντης: "Στους επαγγελματίες ανησυχούντες λέμε ότι δεν φοβόμαστε"
  • ΔΕΥΑΒ: Να κάνουμε λελογισμένη χρήση του Νερού
Η «ΧΙΟΝΑΤΗ into the woods» στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»1 Κλιματιζόμενοι χώροι στο Δ.Βέροιας2 Ο Τάσος Μπαρτζώκας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα: Άμεσες λύσεις στα επείγοντα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. 3 Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την απώλεια του Βασίλη Φωτιάδη4 Διαμάντης: "Στους επαγγελματίες ανησυχούντες λέμε ότι δεν φοβόμαστε"5 ΔΕΥΑΒ: Να κάνουμε λελογισμένη χρήση του Νερού6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το κοντράστ είναι ενδεικτικό

Την ώρα που 1 στους 2 εργαζόμενους «κόβει» από τα είδη διατροφής της οικογένειας και δεν πάει διακοπές, η κυβέρνηση «κλείνει» συμφωνίες που επιβαρύνουν τον λαό με 7,126 δισ. ευρώ για το 2024 για αμυντικές δαπάνες, που στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας, αλλά αφορούν αποκλειστικά τα επικίνδυνα πολεμικά σχέδ... Περισσότερα

Προϋπολογισμός: Νέες περικοπές ακόμα και για στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Προϋπολογισμός: Νέες περικοπές ακόμα και για στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες

Στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης περικόπτονται περίπου 1,1 δισ. ευρώ.

Στις κύριες συντάξεις αν και υπάρχει αύξηση κατά 2% για το 2022, ωστόσο δεν θα οδηγήσουν σε αύξηση συντάξεων, καθώς όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση, η αύξηση αυτή οφείλεται στην αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων με την επιτάχυνση της εκκαθάρισης περισσότερων εκκρεμών συντάξεων. Οι συντάξεις θα συνεχίσουν δηλαδή να συμπιέζονται και επιπρόσθετα οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν από τις χαμηλές συντάξεις τους το χαράτσι στο ΑΚΑΓΕ υπό τη μορφή της εισφοράς αλληλεγγύης ύψους 398 εκατομμύρια ευρώ.

Τα επιδόματα στους ανέργους μειώνονται κατά 199 εκατομμύρια ευρώ.

Στην Παιδεία για το 2022 μία αύξηση μόλις σε 181 εκατομμύρια που δεν μπορεί να καλύψει τα οξυμένα προβλήματα σε όλες τις βαθμίδες τις Εκπαίδευσης, όπως τα κενά σε εκπαιδευτικούς που φέτος οι προσλήψεις είναι κατά 10.000 λιγότερες. Ωστόσο, οι δαπάνες είναι μειωμένες για το προσωπικό, επιβεβαιώνοντας ότι θα διατηρηθούν τα κενά και θα γιγαντωθεί η αναπλήρωση.

Στο υπουργείο Εσωτερικών προβλέπεται μείωση των προσλήψεων συμβασιούχων κατά 10% το 2022. Οσον αφορά τα σχολεία, αυτό σημαίνει ότι αν δεν μείνει σε σταθερά χαμηλά επίπεδα ο αριθμός των καθαριστριών, οδεύουν σε μείωση, με ό,τι αυτό σημαίνει για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών.

Ειδικά για την Υγεία - Πρόνοια έχουμε μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των νοσοκομείων κατά 139 εκατ., όταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους τον Σεπτέμβρη του 2021 ήταν 962 εκατ. ευρώ, έναντι 502 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβρη του 2020. Αλλά και τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά 52% της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Δηλαδή προδιαγράφεται το παραπέρα ξεχαρβάλωμα της δημόσιας Υγείας για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης.

Στον ΕΟΠΥΥ οι μειώσεις φτάνουν τα 69 εκατ., ενώ είναι αυξημένα τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές. Προβλέπεται μείωση των παροχών Υγείας κατά 245 εκατομμύρια, ενώ τα έσοδα του ΟΠΕΚΑ που αφορά τις δαπάνες για τα διάφορα προνοιακά επιδόματα, είναι μειωμένα κατά 45 εκατ. ευρώ.

Έχει διαβαστεί 512 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 314 επισκέπτες και 0 μέλη.