Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023

  • Απαγόρευση μετακινήσεων στις εθνικές οδούς σε πιθανή χιονόπτωση με αποζημίωση των εταιρειών
  • ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ: Για τρίτη διαδοχική χρονιά κορυφαίος αθλητής στα Βαλκάνια
  • Ενας αποκαλυπτικός πίνακας...
  • Βέροια: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής το Σάββατο 2/12
  • Η ''Λαϊκή Συσπείρωση'' για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Νάουσας
  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Διαβεβαιώνει ότι «δεν θα επηρεαστούν» οι ελληνοβρετανικές σχέσεις
Απαγόρευση μετακινήσεων στις εθνικές οδούς σε πιθανή χιονόπτωση με αποζημίωση των εταιρειών1 ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ: Για τρίτη διαδοχική χρονιά κορυφαίος αθλητής στα Βαλκάνια2 Ενας αποκαλυπτικός πίνακας...3 Βέροια: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής το Σάββατο 2/124 Η ''Λαϊκή Συσπείρωση'' για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Νάουσας5 ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Διαβεβαιώνει ότι «δεν θα επηρεαστούν» οι ελληνοβρετανικές σχέσεις6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ο μόνος δρόμος

Ο μόνος δρόμος

Πάνω από 14.000 νέοι πλειστηριασμοί ακινήτων προγραμματίζονται τους αμέσως επόμενους μήνες, με χιλιάδες από αυτούς να αφορούν σπίτια λαϊκών οικογενειών που δεν έχουν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων στις τράπεζες.Η λαϊκή κατοικία, που την έχουν χρυσοπληρώσει τα νοικοκυριά μια και δυο φορές, βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο, την ώρα που ο... Περισσότερα

Ψέμα του υπουργού Εργασίας ότι το νομοσχέδιο για τα εργασιακά δεν αφορά το δημόσιο

από Η Άλλη Άποψη
Ψέμα του υπουργού Εργασίας ότι το νομοσχέδιο για τα εργασιακά δεν αφορά το δημόσιο

Ψέμα ο ισχυρισμός του υπουργού Εργασίας ότι το νομοσχέδιο για τα εργασιακά δεν αφορά το δημόσιο, τονίζει σε ανακοίνωσή της, η Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΔΑΣ) στην ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρει η ΔΑΣ, «σε πρωινή τηλεοπτική συνέντευξη ο υπουργός Εργασίας κ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι το νομοσχέδιο που έχει φέρει προς ψήφιση στη βουλή δεν αφορά τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα κι εξέφρασε την έκπληξή του για τη συμμετοχή μας στην απεργία της Πέμπτης. Ας τον βοηθήσουμε λοιπόν να το καταλάβει.

Οι εργαζόμενοι που δουλεύουμε στο δημόσιο, απεργούμε γιατί ο ισχυρισμός ότι το νομοσχέδιο δεν αφορά το δημόσιο είναι ψέμα.

Στους εργαζόμενους με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου και Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου που εργάζονται στο δημόσιο ισχύει ότι "όπου δεν ορίζεται διαφορετικά,  εφαρμόζονται συμπληρωματικά οι διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας  για τη σύμβαση εξαρτημένης εργασίας". Πόσο μάλλον όταν στο δημόσιο ο αριθμός των εργολαβικών εργαζομένων έχει χτυπήσει κόκκινο!  

Για να το κάνουμε λιανά με ένα παράδειγμα. Το νομοσχέδιο εισάγει τη δοκιμαστική περίοδο. Αν εφαρμοστεί ειδικά στους ΙΔΟΧ, θα δώσει τη δυνατότητα σε δημάρχους, περιφερειάρχες κι άλλους πολιτικούς προϊσταμένους να κάνουν βρώμικο παιχνίδι και να πουλάνε εκδούλευση στους εργαζόμενους. Αν κριθεί "ανεπιτυχής" η δοκιμαστική περίοδος απολύονται αυτοδίκαια, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να ελεγχθεί η απόλυση ούτε για καταχρηστικότητα!»

Συνεχίζοντας η ΔΑΣ σημειώνει ότι «το νομοσχέδιο επίσης εισάγει σημαντικές αντεργατικές διατάξεις στα θέματα του χρόνου εργασίας. Ας πάει να πει στο νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία, στους εργαζόμενους στην καθαριότητα στους Δήμους ότι δεν τους αφορά η 6ημερη δουλειά. Ας το πει στους φύλακες των Μουσείων και των αρχαιολογικών  χώρων.

Ειδικά για  πρόβλεψη της εργασίας σε περισσότερους εργοδότες αλλά και στις συμβάσεις μηδενικών ωρών ή την παροχή εργασίας κατά την έκτη ημέρα, το πεδίο του νόμου αφορά όλους τους εργαζόμενους, που απασχολούνται με σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας, χωρίς να εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι απεργούμε επίσης γιατί διεκδικούμε γιατρούς εργασίας πλήρους απασχόλησης με μόνιμη σχέση εργασίας και δεν αποδεχόμαστε τη δυνατότητα που δίνει το νομοσχέδιο να απασχολείται ως ιατρός εργασίας, ιατρός με άλλη ειδικότητα.

Απεργούμε γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε αναπάντητη την παρεμπόδιση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης, δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας θα αντιμετωπίζεται με πρόστιμα και ποινές φυλάκισης με προκατασκευασμένες κατηγορίες.   

Η αντιλαϊκή επίθεση δεν αναγνωρίζει όρια μεταξύ των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ούτε οι αντεργατικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως αυτή που ενσωματώνεται στο παρόν νομοσχέδιο, δεν κάνουν καμία διάκριση. Όλα τα μέτρα που επιδεινώνουν τη ζωή των εργαζομένων, ανεξάρτητα από που εφαρμόστηκαν πρώτα, επεκτάθηκαν σε όλους.  

Ταυτόχρονα όλους τους εργαζόμενους αφορά η πολιτική λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση από τη ΔΕΘ, οι μισθολογικές ρυθμίσεις της φτώχειας που πέρασε για τους δημοσίους υπαλλήλους το καλοκαίρι, με το 1,5 ευρώ την ημέρα, ο δύσκολος χειμώνας που έρχεται με τη μεγάλη ακρίβεια που έχει ισοπεδώσει το εισόδημά μας».

Σημειώνει ακόμα πως «για αυτό να μην ανησυχεί ο υπουργός Εργασίας που δεν καταλαβαίνει γιατί απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Καταλαβαίνουν οι εργαζόμενοι και την Πέμπτη θα είναι παρόντες και παρούσες στο προσκλητήριο των Εργατικών Κέντρων, των Σωματείων και των Ομοσπονδιών ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στις 10:30 στο Σύνταγμα».


Έχει διαβαστεί 385 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 199 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)