Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024

  • ΣΥΡΙΖΑ: Φουντώνει ο καυγάς με επίδικο την επανάκτηση της ικανότητας χειραγώγησης του λαού
  • ΠΑΣΟΚ: Μαλλιά κουβάρια μετά το αρνητικό αποτέλεσμα
  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης
  • ΝΑΟΥΣΑ: Με παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων σταμάτησαν εργασίας εν μέσω καύσωνα
  • Ατελείωτος κατήφορος
  • Συνέχιση των δολοφονικών ισραηλινών επιθέσεων αμέσως μετά το ψήφισμα του ΟΗΕ
ΣΥΡΙΖΑ: Φουντώνει ο καυγάς με επίδικο την επανάκτηση της ικανότητας χειραγώγησης του λαού1 ΠΑΣΟΚ: Μαλλιά κουβάρια μετά το αρνητικό αποτέλεσμα2 Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης3 ΝΑΟΥΣΑ: Με παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων σταμάτησαν εργασίας εν μέσω καύσωνα4 Ατελείωτος κατήφορος 5 Συνέχιση των δολοφονικών ισραηλινών επιθέσεων αμέσως μετά το ψήφισμα του ΟΗΕ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δεν αλλάζει έτσι η κατάσταση...

Τεράστια προβολή γνωρίζει τις τελευταίες μέρες και στη χώρα μας ο «YouTuber» από την Κύπρο που κατάφερε να εκλεγεί ευρωβουλευτής ως «ανεξάρτητος» υποψήφιος, και μάλιστα τρίτος στη σειρά, πίσω από το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ. Αυτό που προβάλλεται τώρα είναι η δύναμη των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, στα οποία ο ίδιος διαπρέπει (και κονομάει...) σ... Περισσότερα

Ρυθμίσεις χρεών από το Υπ. Οικονομικών

από Η Άλλη Άποψη
Ρυθμίσεις χρεών από το Υπ. Οικονομικών

Διευκόλυνση για επιχειρήσεις, μένει η θηλιά για λαϊκά νοικοκυριά και αυτοαπασχολούμενους

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για επιχειρήσεις από τη μία και σωρευτική ασφυξία για λαϊκά νοικοκυριά και αυτοαπασχολούμενους από την άλλη περιλαμβάνει επί της ουσίας το νέο πλαίσιο για τη ρύθμιση φορολογικών χρεών που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Το νέο πλαίσιο έχει τρεις βασικούς άξονες, τα χρέη την περίοδο του lockdown, τις ρυθμίσεις χρεών που χάθηκαν για χρέη πριν το lockdown και τα χρέη από «κόκκινα» δάνεια δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου που κυρίως είναι δάνεια προς επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα:

1. Τα χρέη την περίοδο Μάρτη - Ιούνη 2020, που τελούν σε αναστολή έως τις 30 Απριλίου 2021, μπορούν να ρυθμιστούν, από τον Μάη του 2021, σε 12 δόσεις άτοκα ή σε 24 δόσεις, με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο, της τάξεως του 2,5%. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα ένταξης στην πάγια ρύθμιση 24 ή 48 δόσεων, για όλες τις τρέχουσες αρρύθμιστες οφειλές.

2. Για τις ρυθμίσεις χρεών που χάθηκαν από την 1η Νοέμβρη 2019 και μετά δίνεται η δυνατότητα να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων. Για ρυθμίσεις χρεών που χάθηκαν στο διάστημα Μάρτη -  Σεπτέμβρη 2020, μπορούν να πληρωθούν από τον Οκτώβρη του 2020.

3. Για τα χρέη στην εφορία που προέκυψαν από καταπτώσεις δανείων τα οποία χορηγήθηκαν με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου μπορούν να ρυθμιστούν σε 120 μηνιαίες δόσεις, με κλιμακούμενο πρόγραμμα απαλλαγής από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.

Αυτοαπασχολούμενοι και λαϊκά νοικοκυριά καλούνται να πληρώσουν τις τωρινές οφειλές και ταυτόχρονα να πληρώνουν για τα προηγούμενα χρέη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα να σφίγγει διαρκώς η θηλιά της εφορίας.

Πηγή:902.gr

Έχει διαβαστεί 443 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 749 επισκέπτες και 0 μέλη.