Παρασκευή, 30 Ιούλ, 2021

  • Αθλητικά διδάγματα...
  • Παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου για συντάξεις αναπηρίας και προνοιακά επιδόματα
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 30/7
  • Επίσκεψη Αγγέλου Τόλκα στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου
  • «Βράζει» η χώρα από τις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά η κυβέρνηση αναλώνεται σε συστάσεις «αυτοπροστασίας»
  • Διενέργεια έκτακτων ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών στις αγροτικές περιοχές ρυζοκαλλιεργειών του κάμπου Θεσσαλονίκης και Ημαθίας
Αθλητικά διδάγματα...1 Παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου για συντάξεις αναπηρίας και προνοιακά επιδόματα2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 30/73 Επίσκεψη Αγγέλου Τόλκα στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου4 «Βράζει» η χώρα από τις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά η κυβέρνηση αναλώνεται σε συστάσεις «αυτοπροστασίας»5 Διενέργεια έκτακτων ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών στις αγροτικές περιοχές ρυζοκαλλιεργειών του κάμπου Θεσσαλονίκης και Ημαθίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Υπερμνημόνιο

Υπερμνημόνιο

«Χαράς ευαγγέλια» για την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα σήμερα με την κύρωση της σύμβασης του Ταμείου Ανάκαμψης, του υπερμνημονίου δηλαδή που έρχεται να δέσει νέες «αλυσίδες» στα εργατικά - λαϊκά στρώματα.«Η χώρα μεταμορφώνεται» λέει η ΝΔ, «πρόκειται για ιστορική τομή στην ΕΕ» συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά για τα 32 δισεκατομμύρια ... Περισσότερα

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις απελάσεις προσφύγων και μεταναστών

από Η Άλλη Άποψη
Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις απελάσεις προσφύγων και μεταναστών

Σε διαβούλευση μέχρι τις 2 Ιούλη, τέθηκε το νομοσχέδιο για την «αναμόρφωση διαδικασιών απελάσεων και επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών, ζητήματα αδειών διαμονής και διαδικασιών χορήγησης διεθνούς προστασίας και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

Στόχος της υλοποιούμενης κυβερνητικής πολιτικής, που γίνεται όλο και πιo κατασταλτική απέναντι στους ξεριζωμένους, είναι η εντατικοποίηση των απελάσεων, οι οποίες έχουν βαφτιστεί «επιστροφές» από την ΕΕ. Με το νομοσχέδιο επιπλέον περιορίζονται κι άλλο οι δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μετανάστευσης, «βασικός πυλώνας του προτεινόμενου νομοσχεδίου είναι η αποσαφήνιση και η αυστηροποίηση των διαδικασιών απελάσεων και επιστροφών με σκοπό την απομάκρυνση από τη χώρα όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας»

Σύμφωνα με την πρώτη αλλά πενιχρή ενημέρωση για τις διατάξεις του, με το προτεινόμενο νομοσχέδιο «ρυθμίζονται ζητήματα και διαδικασίες απελάσεων και επιστροφών υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν παράνομα στη χώρα με την τροποποίηση διατάξεων των ν. 3386/2005 και ν. 3907/2011. Ρυθμίζονται επίσης ζητήματα που αφορούν την εξέταση αιτήσεων χορήγησης καθεστώτος διεθνούς προστασίας με την τροποποίηση επιμέρους διατάξεων του ν. 4636/2019». Παράλληλα, περιορίζονται οι κατηγορίες των δομών (ΚΥΤ, ΚΕΔ, δομές φιλοξενίας) που μπορούν να φιλοξενούν αιτούντες άσυλο.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ, τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου -που θα κατατεθεί μέσα στον Ιούνη σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη- είναι τα εξής: Οι συλλήψεις στα σύνορα θα ακολουθούν τη διαδικασία της απέλασης και όχι τη διαδικασία της επιστροφής, εντός του νομοθετικού πλαισίου της ΕΕ, με στόχο, όπως επισημαίνεται, τον σαφή διαχωρισμό των διοικητικών διαδικασιών απέλασης που εφαρμόζονται στις περιπτώσεις υπηκόων τρίτων χωρών οι οποίοι συλλαμβάνονται λόγω παράνομης χερσαίας ή θαλάσσιας διέλευσης των εξωτερικών συνόρων της χώρας, από τις διαδικασίες επιστροφής που εφαρμόζονται στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Εισαγωγή δυνατότητας απόρριψης αιτήματος ασύλου και στις περιπτώσεις που θα επιτρεπόταν η ανάκλησή του εάν είχε χορηγηθεί. Πρόκειται για ενσωμάτωση διάταξης σχετικής Οδηγίας της ΕΕ περί μη χορήγησης ασύλου όταν ο αιτών θεωρείται ότι συνιστά κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας, λόγω τελεσίδικης καταδίκης του για τη διάπραξη σοβαρού εγκλήματος.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ - ΜΠΕ)


Έχει διαβαστεί 472 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 39 °C
Άνεμος ΝΔ 3-4 μποφόρ

Παρασκευή, 30 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 27 ως 41 °C
Άνεμος ΝΔ 2-4 μποφόρ

Σάββατο, 31 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 26 ως 38 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 408 επισκέπτες και 0 μέλη.