Παρασκευή, 08 Δεκ, 2023

  • Χρήστος Τουμανίδης, ποιητής: « Η Ποίηση είναι τρόπος ζωής»
  • Εμμονή της κυβέρνησης στα ιδιωτικά πανεπιστήμια προς όφελος των εμπόρων της γνώσης
  • Συντεταγμένη αποχώρηση 57 μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία
  • Ρέντη: Αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά σε επεισόδια στο κλειστό «Μ. Μερκούρη»
  • Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο
  • Νεκρός από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα ο παλαιστίνιος ποιητής Ρεφαάτ Αλαρίρ
Χρήστος Τουμανίδης, ποιητής: « Η Ποίηση είναι τρόπος ζωής»1 Εμμονή της κυβέρνησης στα ιδιωτικά πανεπιστήμια προς όφελος των εμπόρων της γνώσης2 Συντεταγμένη αποχώρηση 57 μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία3 Ρέντη: Αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά σε επεισόδια στο κλειστό «Μ. Μερκούρη»4 Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο5 Νεκρός από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα ο παλαιστίνιος ποιητής Ρεφαάτ Αλαρίρ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Καφενειακές αναλύσεις...

Της άφιξης Ερντογάν προηγήθηκαν διάφορες ...καφενειακές αναλύσεις στα κανάλια και στα ραδιόφωνα για το τι σηματοδοτεί το «καλό κλίμα» που οι «έγκριτοι» σχολιαστές διέβλεπαν ότι θα ακολουθήσει. Οι μεν έλεγαν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έρχεται περίπου ...ταπεινωμένος στην Ελλάδα, σε μια «δύσκολη περίοδο» για τη χώρα του, εξαιτίας των διεθνών... Περισσότερα

Σε μόνιμη πρέσα οι λαϊκές ανάγκες

από Η Άλλη Άποψη
Σε μόνιμη πρέσα οι λαϊκές ανάγκες

Τον κλοιό των πιέσεων και των εκβιασμών κατά της λαϊκής κατοικίας που από κοινού έχουν στήσει κυβέρνηση και τραπεζίτες ήρθαν να ενισχύσουν η έκθεση της δεύτερης «μεταμνημονιακής αξιολόγησης» , όπως και αυτή για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρώτο στη σχετική λίστα των «εκκρεμοτήτων» είναι το νέο πλαίσιο που θα ξηλώσει την όποια δικαστική προστασία υπήρχε στην πρώτη κατοικία.

Η έκθεση της δεύτερης «μεταμνημονιακής αξιολόγησης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαπιστώνει «πρόοδο»στην εφαρμογή των «μεταμνημονιακών» δεσμεύσεων αλλά και «καθυστερήσεις» στην υλοποίηση των«μεταρρυθμίσεων». Ως προς τα 16 προαπαιτούμενα της τρέχουσας «αξιολόγησης», θεωρεί πως υπάρχουν καθυστερήσεις στο νέο πλαίσιο για την πρώτη κατοικία, στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, στις υπόλοιπες ιδιωτικοποιήσεις και στη στελέχωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Ο επίτροπος Οικονομικών, Π. Μοσκοβισί, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να κλείσει «εγκαίρως» τις αντιλαϊκές «εκκρεμότητες», προκειμένου το επόμενο Eurogroup (11 Μάρτη) να επιτρέψει την εκταμίευση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα.

Ειδικά για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, η έκθεση υποστηρίζει πως «εγείρει σοβαρές ανησυχίες για την κουλτούρα αποπληρωμής των δανείων και την επιβάρυνση των τραπεζικών ισολογισμών». Λόγος γίνεται επίσης για δημοσιονομικούς «κινδύνους» που θα μπορούσαν να προκύψουν από τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά, ενώ για τον κατώτατο μισθό σημειώνει πως «η αύξηση σε διψήφιο ποσοστό εγείρει ανησυχίες για μεσοπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα».

Η δεύτερη έκθεση αφορά το λεγόμενο Ευρωπαϊκό Οικονομικό Εξάμηνο για όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα εμφανίζεται για πρώτη φορά σε αυτήν την έκθεση, μετά την τυπική έξοδό της από το πρόγραμμα.

Στη συγκεκριμένη έκθεση, η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο και την Ιταλία αντιμετωπίζουν «υπερβολικές ανισορροπίες». Δέκα χώρες (Βουλγαρία, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Κροατία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Σουηδία) αντιμετωπίζουν «ανισορροπίες».

Οι «υπερβολικές ανισορροπίες» στην Ελλάδα «συνδέονται με το υψηλό δημόσιο χρέος, την αρνητική εξωτερική θέση, το υψηλό ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε ένα πλαίσιο υψηλής, αν και μειούμενης, ανεργίας και χαμηλής προοπτικής ανάπτυξης», σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Έχει διαβαστεί 269 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 219 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)