Κυριακή, 01 Αύγ, 2021

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 1/8
  • Ουραγοί…
  • ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Στο ξέσπασμα του Θ. Ιακωβίδη αποτυπώνεται η πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία αθλητών και αθλητριών
  • Κάποτε και τώρα...
  • Ενημέρωση για δωρεάν rapid tests στη Νάουσα από τον ΕΟΔΥ
  • Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 653)
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 1/81 Ουραγοί…2 ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Στο ξέσπασμα του Θ. Ιακωβίδη αποτυπώνεται η πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία αθλητών και αθλητριών3 Κάποτε και τώρα...4 Ενημέρωση για δωρεάν rapid tests στη Νάουσα από τον ΕΟΔΥ5 Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 653)6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αύξηση 300% καμένων εκτάσεων και 160% δασικών πυρκαγιών το 2021, μέχρι στιγμής!

Η χώρα καίγεται και η “επιφυλακή του κρατικού μηχανισμού” δεν αρκεί για να αντιμετωπίσει τη πύρινη λαίλαπα. Η Ελλάδα βιώνει το χειρότερο εξάμηνο καταστροφών από πυρκαγιές κι αυτό δεν είναι δημοσιογραφική εκτίμηση ή κριτική της αντιπολίτευσης. Είναι επιστημονική διαπίστωση που υποστηρίζεται από στοιχεία. Γι΄ αυτή τη τεράστια καταστρ... Περισσότερα

«Σχέδια βελτίωσης» των κερδών για ελάχιστους...

από Η Άλλη Άποψη
«Σχέδια βελτίωσης» των κερδών για ελάχιστους...
Την ώρα που ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αρνείται να συναντηθεί και να απαντήσει στα συγκεκριμένα αιτήματα που βάζει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, προσπαθεί με διάφορες εξαγγελίες να εξαπατήσει τους αγρότες. Για παράδειγμα, από το βήμα των εγκαινίων της «Agrotica» είπε μεταξύ άλλων πως «το υπουργείο έχει διαθέσει από πόρους του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) ποσό ύψους 600 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής γεωργίας και για να συμπληρώσουν το έλλειμμα εκμηχάνισης του πρωτογενούς τομέα προχωράει το ξεπάγωμα των Σχεδίων Βελτίωσης».

Το μέτρο αυτό, όμως, δεν αφορά την πλειοψηφία των βιοπαλαιστών αγροτών, που στενάζουν από την κυβερνητική πολιτική, πληρώνονται με ψίχουλα από τους εμπόρους και τις βιομηχανίες για τα προϊόντα τους, το κόστος παραγωγής είναι δυσβάσταχτο, δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στην παραγωγή τους. Το γεγονός ότι τα προγράμματα αυτά δεν απευθύνονται στη μεγάλη πλειοψηφία φαίνεται και από το ότι στα «Σχέδια Βελτίωσης» του τρέχοντος ΠΑΑ δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής το 66% των αγροτοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων της χώρας μας, επειδή βρίσκονταν κάτω από το απαιτούμενο κατώτερο όριο ακαθάριστων εσόδων.

Αντίθετα, τα προγράμματα αυτά και το «ζεστό» κρατικό χρήμα που δίνεται, έχουν ως βασικό κριτήριο την υπηρέτηση της κατεύθυνσης για παραπέρα συγκέντρωση της παραγωγής, της εμπορίας και της μεταποίησης, με τη διαμόρφωση «βιώσιμων» καπιταλιστικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Αυτά τα προγράμματα εξυπηρετούν τους μεγαλοεπιχειρηματίες του αγροτοδιατροφικού τομέα, αφού συμβάλλουν στην ενίσχυση των καπιταλιστικών επενδύσεων, για την προώθηση της καθετοποίησης και της ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών και καινοτομιών στη συγκεντρωμένη παραγωγή, που θα οδηγούν σε αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας, με στόχο την παραγωγή ανταγωνιστικών, «εξωστρεφών», πιστοποιημένων προϊόντων, ώστε να διευρύνεται η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων στο πλαίσιο του διαρκώς οξυνόμενου διεθνοποιημένου καπιταλιστικού ανταγωνισμού.

Εξασφαλισμένη θα είναι και η κερδοφορία των τραπεζών, που θα χορηγούν δάνεια με μεγαλύτερες εγγυήσεις, ενώ αυξημένες πωλήσεις και κερδοφορία θα έχουν και τα μονοπώλια που παράγουν και εμπορεύονται αγροτικό εξοπλισμό.

Από τα παραπάνω προκύπτει καθαρά πως η πάλη του οργανωμένου αγροτικού κινήματος χρειάζεται να στοχεύει τον πραγματικό αντίπαλο, τους μονοπωλιακούς ομίλους, τους μεγαλοαγρότες - καπιταλιστές, την ΚΑΠ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους υπηρετούν. Μαζί με τον αγώνα για την ικανοποίηση των άμεσων και ζωτικών αιτημάτων, σε συμπόρευση με την εργατική τάξη σε μια πλατιά κοινωνική συμμαχία, χρειάζεται να μπει στο προσκήνιο η ανάγκη να γίνει ο λαός πραγματικά αφέντης του πλούτου που παράγει, με μια διαφορετική οργάνωση της αγροτικής παραγωγής στη χώρα μας, μακριά από τα δόκανα της ΚΑΠ της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, ώστε να καλύπτονται με επάρκεια, με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα, όλες οι διατροφικές ανάγκες του λαού μας.

Έχει διαβαστεί 143 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 29 °C
Άνεμος ΝΝΔ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 02 Αυγούστου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 30 ως 41 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-4 μποφόρ

Τρίτη, 03 Αυγούστου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 29 ως 39 °C
Άνεμος ΒΔ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 550 επισκέπτες και 0 μέλη.