Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023

  • Απαγόρευση μετακινήσεων στις εθνικές οδούς σε πιθανή χιονόπτωση με αποζημίωση των εταιρειών
  • ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ: Για τρίτη διαδοχική χρονιά κορυφαίος αθλητής στα Βαλκάνια
  • Ενας αποκαλυπτικός πίνακας...
  • Βέροια: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής το Σάββατο 2/12
  • Η ''Λαϊκή Συσπείρωση'' για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Νάουσας
  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Διαβεβαιώνει ότι «δεν θα επηρεαστούν» οι ελληνοβρετανικές σχέσεις
Απαγόρευση μετακινήσεων στις εθνικές οδούς σε πιθανή χιονόπτωση με αποζημίωση των εταιρειών1 ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ: Για τρίτη διαδοχική χρονιά κορυφαίος αθλητής στα Βαλκάνια2 Ενας αποκαλυπτικός πίνακας...3 Βέροια: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής το Σάββατο 2/124 Η ''Λαϊκή Συσπείρωση'' για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Νάουσας5 ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Διαβεβαιώνει ότι «δεν θα επηρεαστούν» οι ελληνοβρετανικές σχέσεις6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ο μόνος δρόμος

Ο μόνος δρόμος

Πάνω από 14.000 νέοι πλειστηριασμοί ακινήτων προγραμματίζονται τους αμέσως επόμενους μήνες, με χιλιάδες από αυτούς να αφορούν σπίτια λαϊκών οικογενειών που δεν έχουν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων στις τράπεζες.Η λαϊκή κατοικία, που την έχουν χρυσοπληρώσει τα νοικοκυριά μια και δυο φορές, βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο, την ώρα που ο... Περισσότερα

Σοβαρά ερωτήματα για τις συνθήκες του ατυχήματος

από Η Άλλη Άποψη
Σοβαρά ερωτήματα για τις συνθήκες του ατυχήματος

Αμείλικτα είναι τα ερωτήματα για τις συνθήκες που οδήγησαν στη μοιραία συντριβή του Καναντέρ, το οποίο είναι το πιο παλιό πυροσβεστικό αεροπλάνο που πετάει στη χώρα μας.

Ενα ερώτημα σχετίζεται με την εμπειρία και την επαρκή εκπαίδευση των πιλότων με δεδομένο το νέαρό της ηλικίας και των δύο (34 και 27 ετών). Μέχρι το 2010 για να γίνει κάποιος χειριστής τέτοιου αεροσκάφους ήταν υποχρεωτικό να έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες ώρες πτήσης, άρα να έχει ανάλογη πολύχρονη εμπειρία. Αν πάρουμε επίσης υπόψη ότι η Πολεμική Αεροπορία διαθέτει 24 Kαναντέρ, εκ των οποίων πετάνε σχεδόν τα μισά, καταλαβαίνουμε πόσο περιορισμένες είναι οι δυνατότητες εκπαίδευσης στους χειμερινούς μήνες.

Ερώτημα επίσης είναι το τι έφταιξε και αποκολλήθηκε ο πλωτήρας του σκάφους, αν μπλόκαρε το σύστημα πλοήγησης όπως ακούστηκε στα ΜΜΕ από ορισμένους εμπειρογνώμονες που τελικά οδήγησε στη συντριβή. Αν έγινε πράγματι επαφή του πλωτήρα με κλαδιά δέντρου και αν ναι, κατά πόσο είναι ικανή μια τέτοια επαφή να προκαλέσει το ξήλωμά του.

Τα παραπάνω συνδέονται επίσης και με αναφορές για συνθήκες ακραίας πίεσης στις οποίες είναι γίνονται οι αναγκαίες συντηρήσεις ανάμεσα στις πτήσεις. Κατά πόσο δηλαδή μέσα σε τέτοιες συνθήκες είναι δυνατό να ξεφύγουν από έναν επιφανειακό και τυπικό έλεγχο. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για επιχειρήσεις σε ακραίες συνθήκες, όπου η καταπόνηση στα αεροσκάφη 50 χρονών είναι τεράστια, με απότομες αλλαγές θερμοκρασίας και με ισχυρούς κραδασμούς κατά την υδροληψία.

Προκαλεί η κυβέρνηση, ήξερε ότι «βγάζουν βλάβες» τα σαπάκια

Στο μεταξύ, μόλις λίγες ώρες πριν τη μοιραία πτήση, ο Κυρ. Μητσοτάκης εισηγούμενος στο Υπουργικό Συμβούλιο εμφανιζόταν περιχαρής που ως εκείνη την ώρα «δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες και οι αλλεπάλληλες επιχειρήσεις απομάκρυνσης κατοίκων ήταν οργανωμένες και αποτελεσματικές».

Επιπλέον, με θράσος ισχυριζόταν ότι σήμερα «διαθέτουμε περισσότερα μέσα, περισσότερο έμψυχο δυναμικό, καλύτερη προετοιμασία, όμως ξέρουμε ότι η μάχη αυτή θα είναι πάντα δύσκολη, καθώς βιώνουμε ήδη τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης», προϊδεάζοντας για νέες τραγωδίες.

Αργότερα, και μετά τον χαμό των δύο νέων ανθρώπων έλεγε ότι «η Πολιτεία στέκεται με σεβασμό στο πλευρό των οικογενειών των δύο ηρώων» και ότι «τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το εθνικό πένθος για την απώλειά τους»...

Το γεγονός ότι μιλάμε για προδιαγεγραμμένο έγκλημα αναδεικνύεται και από το γεγονός ότι μόλις τρεις μέρες πριν ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε επισκεφτεί την Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας, και συνομιλώντας με πιλότους και τεχνικό προσωπικό διαπίστωνε ότι «πετάτε ένα αεροπλάνο το οποίο είναι παλιό και δύσκολο και βγάζει βλάβες...».


Έχει διαβαστεί 239 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 232 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)